sz00ab2c
sz00ab2c
Friidrettspresident Svein Arne Hansen møter pressen i anledning permitteringen av trener Petar Vukicevic. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
Friidrettspresident Svein Arne Hansen møter pressen i anledning permitteringen av trener Petar Vukicevic. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Friidrettspresidenten: – Vukicevic kan være ferdig

Norges Friidrettsforbund varsler at Petar Vukicevic ikke kan fortsette som trener, dersom dagens alvorlige anklager stemmer.

Til Dagbladet torsdag sier tidligere friidrettsutøver Einar Inge Aasen at Petar Vukicevic fortalte ham om doping og hvordan et opplegg kunne gjennomføres, blant annet ved å legge treningsopphold til Kroatia.

– Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, sier Aasen til avisen.

Les: Landslagsløper bekrefter dopingsamtaler

Friidrettspresidenten varsler gjennomgang
I en pressemelding skriver forbundet torsdag at det avventer konklusjonen fra Antidoping Norge i Vukicevic-saken.

– Dersom disse opplysningene stemmer, kan vi ikke reengasjere Vukicevic som trener i Norges Friidrettsforbund. Vi ønsker ikke trenere som har et uklart forhold til doping, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen i pressemeldingen.

Overfor TV 2 Sporten utdyper han den store utfordringen norsk friidrett nå står overfor.

– Det er veldig alvorlige beskyldninger som kom i dag morges. Vi ber Antidoping Norge om å ta dem med i sin vurdering av saken. For oss er dette en sak som etikk og moral. De straffemetodene vi har, er ikke å reeangasjere ham, utdyper sier presidenten.

Vukicevic var i Sør-Afrika på treningsleir med, blant andre, sønnen Vladimir Vukicevic, da beskyldningene om at han skal ha vært involvert i doping kom opp gjennom en artikkel i Dagbladet. Han ble etter noen få dager hjemkalt til samtaler med friidrettsledelsen, og deretter permittert.

Presidenten har selv tatt ringerunde
Engasjementet hans i forbundet løper til og med 31. desember i år.

Friidrettspresidenten avslører at han selv ikke har pratet med Einar Inge Aasen, men at han personlig har ringt rundt til en rekke andre utøvere den siste tiden.

– Vi har ikke de midlene Antidoping Norge har, men vi snakker med folk, vi også. Jeg ringer rundt til folk. Jeg har også snakket med folk i utlandet i sakens anledning. Av de jeg har pratet med, er det ingen som har kastet skygger over Petar. Selv de som ikke er på toppen av julebordlisten hans, har sendt ut noen signaler om mistanke, sier Hansen.

- Petar Vukicevic er permittert, og hans engasjement utløper 1. januar. Er belastningen nå så stor uansett at det er lite sannsynlig at han blir gjenvalgt?

- Vi må se på dette, vi må vurdere om vi skal re-engasjere ham. Så må vi ta den avgjørelsen når den konklusjonen kommer.

Advokaten til Vukicevic, Vidar Strømme, håper at dette blir løst så snart som mulig.

– Det er klart det er uheldig om Aasens versjon av det som er sagt på dette hotellrommet er sant. Vukicevic ønsker seg uansett en rasket mulig avklaring på dette, sier Strømme til TV 2.

(©NTB/TV 2)