EINAR INGE AASEN:(innfelt) Forteller til Dagbladet at Petar Vukicevic (bildet) kontaktet ham angående doping. Foto: TV 2. Foto, innfelt: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.
EINAR INGE AASEN:(innfelt) Forteller til Dagbladet at Petar Vukicevic (bildet) kontaktet ham angående doping. Foto: TV 2. Foto, innfelt: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

Landslagsløper bekrefter dopingsamtaler

Den tidligere landslagsløperen Einar Inge Aasen bekrefter overfor Dagbladet at han hadde samtaler med Petar Vukicevic om doping.

Samtalen om doping skal ha funnet sted under en treningsleir i 2001, da Einar Inge Aasen var 19 år gammel.

– Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, sier Aasen til avisen.

Aasen forteller at han avviste tanken om å dope seg og at han aldri har brukt eller vurdert å bruke forbudte stoffer.

– Petar snakket om at vi burde være en lengre periode i for eksempel Kroatia eller et sted der de bare snakket serbisk, og der vi kjente de som var der, slik at vi kunne gjøre en avtale med en vaktmester eller andre slik at vi ble varslet hvis det var nordmenn der, eller hvis det kom noen fra Norge. Han snakket også om tidsperioden vi måtte være der, sier den tidligere friidrettsutøveren.

Les også: Vukicevics ekskone: – Dette er fullstendig råttent av Petar
Les også: Christina Vukicevic: – Det verste er at beskyldningene kommer fra vår egen mor

– Svært ugunstig
Aasen sier at han informerte sin far om samtalen fordi han reagerte sterkt på den. Faren, Inge Arthur Aasen, bekrefter at dette er riktig.

I går kontakte Aasen Antidoping Norge der han viser til med Vukicevic, og sier han vil avgi en full forklaring om denne.

– Den samtalen avslørte for meg hva slags holdninger han hadde. Jeg var 19 år da jeg trente med han, og det er svært ugunstig å ha en slik trener, sier Aasen.

Les også: Vukicevic klager Dagbladet inn for PFU
Les også: E-post-kontakten til Vukicevic nektet å prate med TV 2

400 meter-løperen sier Vukicevic aldri nevnte doping igjen. Han brøt med Petar etter 2002-sesongen, og flyttet til Sverige.

Aasen tok sølv på 400 meter innendørs i 2005, og bronse på samme distanse i 2006, og ble også tatt ut til å representere Norge på 4 x 400 meter stafett under EM i Gøteborg i 2006.

Vukicevic stiller seg uforstående til kritikken
Petar svarer Dagbladet via sin advokat Vidar Strømme, som har fått lest opp uttalelsen fra Aasen.

– Petar sier han er uforstående og veldig overrasket over dette. Han har absolutt ikke sagt at noen «burde» dope seg eller gitt noen oppskrift om det. Han kan heller ikke huske den ene samtalen som kan ha blitt misforstått slik, og Aasen har aldri sagt at han har blitt fortalt slikt, heller ikke som grunnlag for å flytte eller skifte trener, skriver advokaten i en e-post til Dagbladet.

Les også: Vukicevic forblir permittert

Strømme mener det er uklart hva Aasen mener Vukicevic har sagt:

– Har han gjort seg opp en mening på bakgrunn av det som nå er publisert slik mange sikkert har, og tolket ti år gamle samtaler i lys av det? Bortsett fra at dette er ukjent for Petar, virker historien med lang tids fravær i et serbisktalende land og avtale med lokal vaktmester nokså underlig, skriver Strømme.