Rafael Benitez på sidelinjen mot Fulham onsdag. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Rafael Benitez på sidelinjen mot Fulham onsdag. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Ny uavgjort for Rafael Benitez' Chelsea

John Arne Riise var nærmest scoring da Fulham bidro til fornyet Rafa-misnøye på Stamford Bridge.

Chelsea-Fulham 0-0
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Rafael Benítez' andre kamp som Chelsea-sjef endte også med 0-0 på Stamford Bridge. Martin Jols Fulham tok den korte turen til «brua» og var faktisk nærmest å ta med seg alle tre poengene.

John Arne Riise hadde blant annet to gode muligheter, men ingen av nordmannens sjanser førte til uttelling. Dermed endte det målløst, og Stamford Bridge-publikummet svarte sin nye manager med ny pipekonsert.

0-0-resultatet betyr at Benitez' tangerer Avram Grants statistikk som den eneste av managerne i Abramovitsj-æraen som ikke maktet å vinne noen av sine to første ligakamer, og blir nok ikke mer populær blant de allerede tvilende supporterne i Vest-London etter dette resultatet.

– Vi vil selvsagt vinne, og i disse kampene er det viktig. Laget var godt organisert og vi skapte noen sjanser mot et godt lag som jobbet hardt. Det var ikke en enkel kamp, men vi viste at vi er litt bedre på enkelte områder, men det må bli enda bedre, sa Rafael Benitez etter kampslutt.

Spanjolen så på det positive som kom etter hvilen, og mente laget hans hadde skapt nok til å vinne oppgjøret.

– Vi skapte ikke mye, men i 2. omgang var vi bedre enn dem og vi kunne scoret, så jeg føler vi hadde nok sjanser til å vinne kampen, sa Chelsea-sjefen.

Har du Chelsea-gutter på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Første applaus for Di Matteo
Åpningskvarteret på Stamford Bridge var av det tammere slaget, og oppgjørets første store applaus kom ikke før 16 minutter var spilt. Og da klappet hjemmefansen for sin tidligere manager Roberto Di Matteo, og ikke det som ble gjort på banen. Italieneren benyttet som kjent draktnummer 16 i sin tid som spiller på «brua».

Dimitar Berbatov og Branislav Ivanovic (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Dimitar Berbatov og Branislav Ivanovic (Foto: GLYN KIRK/Afp)

To minutter senere kom det første som kunne lignet på en mulighet, og den falt til bortelaget. Et innlegg fra John Arne Riise fant Dimitar Berbatov, og ved noe som lignet en hælfklikk fra 12 meter fikk bulgareren avsluttet. Forsøket gikk imidlertid godt over og til side for Petr Cech og Chelsea-målet.

Etter 24 minutter fikk Chelsea frispark fra rundt 30 meter, og David Luiz forsøkte skuddfoten. Brasilianeren hadde ikke finstilt siktet, og skjøt et godt stykke over Mark Schwarzers Fulham-mål.

Torres viste snev av gammel klasse
Da en snau halvtime var spilt kom Chelsea til sin første store sjanse i kampen. et innlegg fra Cesar Azpilicueta på høyresiden fant Fernando Torres, som på elegant vis dempet ballen, vendte opp og avsluttet mellom beina på Aaron Hughes. Men uheldigvis for hjemmelaget gikk avslutningen rett på Mark Schwarzer, som holdt ballen i fast grep foran glupske Chelsea-angripere som ville sette inn returballen.

Like før pause var Torres nære på å få skutt igjen, da en smart ball fra Oriol Romeu nesten fant landsmannen, men stjernespissen fikk ikke avsluttet, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Åtte minutter ut i 2. omgang var Fulham svært nære å få en stor sjanse via Dimitar Berbatov, men bulgareren ble avvinket for offisde like etter at han hadde tatt ned ballen og hadde satt seg selv i perfekt scoringsmulighet alene med Petr Cech. Reprisene viste at avgjørelsen var meget tvilsom, og at Martin Jols mannskap trolig ble snytt for en gigantmulighet.

Stor Riise-mulighet
Minuttet etter var gjestene på farten igjen, og denne gangen var det John Arne Riise som fikk sjansen fra god posisjon. Pasningen fra bak i banen var perfekt, mottaket elegant, men da Riise skulle banke ballen i nettet fra kloss hold traff ikke ballen, og skjøt i stedet et eneste stort hull i luften.

Misfornøyd Chelsea-supporter på Stamford Bridge. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Misfornøyd Chelsea-supporter på Stamford Bridge. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Det så ut som om Chelsea bevisst la seg tilbake og lot Fulham styre spillet på Stamford Bridge, trolig fordi Rafael Benitez mente de blå ville ha større mulighet til å kontre på de hvitkledte enn de ville ha til å trenge gjennom et etablert bortelag.

Etter 63 minutter kom byttet hele Stamford Bridge hadde ventet på. Juan Mata erstattet Ryan Bertrand i den offensive trioen bak Fernando Torres på topp for de blå. Siden starten av forrige sesong er Mata den spilleren i Premier League som har flest målgivende pasninger - 19 i tallet.

Riise forsøkte seg på ny
Til tross for Matas inntreden var det gjestene og Riise som skulle komme til den neste store sjansen. Et skudd fra rundt 20 meter var meget godt, men Petr Cech var med på notene og slo til hjørnespark med en god parade. Fulham var vel så farlige som vertene, og da åtte minutter gjenstod var de nære på å få straffespark. Innbytter Kerim Frei gikk i bakken i duell med Ramires, men dommer Anthony Taylor dømte ingenting og vertene slapp med skrekken.

Tre minutter på overtid var Chelsea nære på å score matchvinnermålet med kampens siste spark på ballen. Cesar Azpilicueta fikk muligheten på hel volley etter et hjørnespark, men ballen strøk stolpen, og dermed endte det 0-0 på Stamford Bridge. Publikum svarte med alt annet enn applaus, og buet de blå av Stamford Bridge-gresset.

Dermed strekker Chelseas rekke av kamper i Premier League uten seier seg til seks, noe som er en tangering av den negative rekorden i Roman Abramovitsj-æraen. Carlo Ancelotti stablet på beina tilsvarende antall kamper uten seier mellom november og desember 2010.

Lagoppstillingene

Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech - Cesar Azpilicueta, Branislav Ivanovic, David Luiz, Ashley Cole - Ramires, Oriol Romeu - Eden Hazard, Oscar, Ryan Bertrand - Fernando Torres
Innbyttere: Ross Turnbull, Gary Cahill, John Obi Mikel, Marko Marin (for Hazard, 82.), Juan Mata (for Bertrand, 63.), Victor Moses

Fulham (4-5-1): Mark Schwarzer - Sascha Riether, Philippe Senderos, Aaron Hughes, John Arne Riise - Damien Duff, Steve Sidwell, Mahamadou Diarra, Giorgos Karagounis, Hugo Rodallega - Dimitar Berbatov
Innbyttere: Neil Etheridge, Stephen Kelly, Chris Baird (for Diarra, 64.), Pajtim Kasami, Mladen Petric (for Rodallega, 83.), Kerim Frei (for Karagounis, 74.), Ashkan Dejagah

Hvor lenge blir Benitez sittende? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!