Bale og Lennon (Foto: Tom Hevezi/Ap)
Bale og Lennon (Foto: Tom Hevezi/Ap)

Bale med utrolig frispark og bisart selvmål da Spurs vant

Gareth Bale sørget for begge Tottenhams mål i 2-1-seieren, og satte i tillegg Liverpools redusering i eget nett.

Tottenham-Liverpool 2-1
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Det aller, aller meste handlet om Gareth Bale på White Hart Lane onsdag kveld. Waliseren herjet i 1. omgang og serverte Aaron Lennon ledermålet allerede etter sju minutter.

Før kvarteret var spilt banket han inn 2-0 med et utrolig frispark, som fullstendig lurte Pepe Reina takket være en vanvittig skru.

Og i 2. omgang da Liverpool trengte en scoring var det faktisk Bale som satte inn den også. En klarering fra Aaron Lennon traff waliseren i hodet og føk i mål bak en forfjamset Hugo Lloris, til det som ble et meget komisk mål på White Hart Lane.

– De to gutta som har scoret 1-0 og 2-0 er sist og nest sist på Liverpools-scoring. Det tror jeg ikke har skjedd før i en Premier League-kamp, sa Morten Langli i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Men selvmålet ble ikke avgjørende, og Tottenham red stormen av og sikret seg 2-1-seier på eget gress.

– Han er en utrolig spiller, offensivt og defensivt. Han gir så mye hjelp til den bakre fireren, for de hadde en stor utfordring, men han hjalp laget der og skapte også mye. Han hadde en strålende første omgang, og en strålende 2. omgang defensivt, sa André Villas-Boas om Bales opptreden.

Portugiseren mente hans lag hadde vært heldig som fikk med seg alle tre poengene på eget gress.

– Uavgjort hadde vært et rettferdig resultat, men noen ganger er det viktig å kjempe seg til poeng. Liverpool hadde fortjent bedre etter den 2. omgangen. Det er tre ekstremt viktige tre poeng, sa Tottenham-sjefen.

Brendan Rodgers var meget fornøyd med det laget hadde prestert, og sa at spillerne var utrolig skuffet etter kampslutt.

– Vi kan ikke komme hit og spille noe bedre enn dette. Vi ville vært skuffet med uavgjort, men vi tapte. Noen av spillerne våre var utrolige, og vi var veldig uheldige som ikke klarte minst uavgjort. Spillerne er veldig veldig skuffede, for dette var en kamp vi dominerte. Lag har kommet hit og tapt med fire, fem og seks, men vi er et veldig godt lag, sa Rodgers etter kampslutt.

Liverpool-sjefen konstrerte seg i stedet om hva Phil Dowd hadde prestert på White Hart Lane denne kvelden.

– Vi hadde ikke flaks med dommeren i dag. Vi ble snytt for to klare straffespark. Både Steven Gerrard, og Luis Suárez skulle hatt straffespark, og deres andre mål var ikke frispark. Clint Dempsey filmet seg til det frisparket. Vi har ikke fått et eneste straffespark denne sesongen, og jeg er interessert i å se hvordan det samsvarer med statisikken til andre lag i ligaen. Ikke bare i Premier League, men i alle fire divisjoner, sa Rodgers.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Tottenham gikk ut i 100
Etter to minutter gikk det et gisp gjennom hjemmepublikummet på White Hart Lane. En langpasning fra Steven Gerrard så ut til å bli kontrollert greit av Hugo Lloris, men på det glatte underlaget skled Spurs-keeperen og var i ferd med å ta med seg ballen utenfor 16-meteren. Heldigvis for hjemmelaget klarte franskmannen såvidt å berge situasjonen, og holdt ballen såvidt innenfor.

Tottenham og Gareth Bale sørget for kampens to første sjanser. Etter fire minutter leverte han først et strålende frispark fra distanse, som Pepe Reina så seg nødt til å bokse rett opp og ut i farlig område. Jermain Defoe var raskest på returen, men klarte ikke å få avsluttet ordentlig. Like etterpå var det Defoe som var tilrettelegger for Bale på venstresiden, men waliseren skuddforsøk gikk denne gangen utenfor Reinas lengste stolpe.

Bale serverte Lennon til 1-0
Etter sju minutter kom også scoringen. Samme Bale dro av et par mann rundt midtbanen og satte i gang en flott kontring. Den siste Liverpool-forsvareren som kunne stoppet ham var Martin Skrtel, men med en strålende innleggsfinte lurte Bale slovaken, før han deretter slo et perfekt innlegg som Aaron Lennon satte i det tomme målet fra kloss hold.

JUBEL FOR 1-0: Gareth Bale løfter Aaron Lennon i luften etter å ha servert ham 1-0-målet på White Hart Lane. (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
JUBEL FOR 1-0: Gareth Bale løfter Aaron Lennon i luften etter å ha servert ham 1-0-målet på White Hart Lane. (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Kampen levde virkelig i åpningsminuttene, og to minutter senere var det Liverpool som fikk sin første sjanse i oppgjøret. Luis Suárez plukket opp restene da Jordan Henderson dro seg forbi Spurs-forsvaret, og fikk avsluttet fra rundt 16-meterstreken. Skuddet var dog ikke godt nok, og Hugo Lloris fikk avverget uten de største problemene.

Etter 14 minutter fikk gjestene nok en mulighet, og denne gangen var den av det enda større slaget. Luis Suárez spilte gjennom José Enrique, men Kyle Walker løpte opp spanjolen. Det hadde ikke keeper Lloris forutsett, så da Walker taklet ballen bort fra Liverpools omskolerte venstreback havnet ballen hos Jordan Henderson som plutselig hadde et tomt mål foran seg. Walker var ikke ferdig med sin forsvarsjobb og fikk kastet seg foran Henderson slik at Liverpool-spillerens skuddforsøk ble forhindret og gikk like utenfor.

Utrolig frispark sørget for 2-0
To minutter senere slo Bale og Tottenham til igjen. Clint Dempsey ble lagt i bakken av Jordan Henderson, noe som gjorde at Bale nok en gang fikk muligheten på frispark fra skuddhold. Waliseren klinket til, og takket være et utrolig treffpunkt på ballen lurte skuddet Pepe Reina fullstendig og gikk rett i mål bak en måpende spansk keeper. Det var vanskelig å se på reprisene om skuddet hadde gått via muren, eller om det rett og slett var treffpunktet på ballen som skapte problemer for Liverpool-keeperen.

– Hvis den var borti noen ville nok ballen fått en annen skru. Det ser ut som om Reina gambler og går til den ene siden, men han kan ikke gamble der, sa Thomas Myhre i TV 2s Premier League-studio i pausen.

STILSTUDIE I FRISPARKTEKNIKK: Gareth Bale bruker hvert fiber av kroppen og banker inn 2-0 på White Hart Lane. (Foto: Tom Hevezi/Ap)
STILSTUDIE I FRISPARKTEKNIKK: Gareth Bale bruker hvert fiber av kroppen og banker inn 2-0 på White Hart Lane. (Foto: Tom Hevezi/Ap)

Tottenhams offensive spillere fortsatte å skape muligheter, og etter 20 minutter var det Defoe sin tur til å skyte fra distanse. Engelskmannens forsøk var dog litt for unøyaktig, og gikk til side for mål. Rett etterpå snappet Mousa Dembélé ballen fra Joe Allen i midtbaneleddet og satte fart på, men også belgierens skudd fra langt hold var for upresist og gikk langt over mål.

Liverpool var heller ikke ufarlige, og etter 26 minutter kom det to kjappe sjanser fra gjestene. Først slo José Enrique knallhardt inn fra venstre uten at noen av Liverpool-angriperne klarte å komme seg i posisjon på innlegget, før Luis Suárez like etter kom til skudd fra høyresiden. Hugo Lloris var med på notene og avverget i sitt nærmeste hjørne.

Redning på strek hindret redusering
Etter 33 minutter var det José Enrique sin tur til å avslutte etter flott forspill fra Glen Johnson, men spanjolens forsøk fra kloss hold gikk også rett i armene på Lloris. To minutter senere kom gjestene til sin største sjanse i omgangen. Luis Suárez fant Steven Gerrard, som hadde sneket seg foran Mousa Dembélé i en løpsduell. Belgieren klarte såvidt å takle Gerrard, som også gikk i bakken, og mens resten av Liverpool-spillerne ropte på straffespark tok Luis Suárez seg av den løse ballen og satte den i retning av det tomme målet.

– Det er vanskelig å si, og det var ikke de store protestene fra Steven Gerrard, sa Morten Langli i TV 2s Premier League-studio om straffesituasjonen i pausen.

Suárez' avslutning etter den første duellen var ikke veldig hard, og Kyle Walker kom inn som en reddende engel og klarerte bort faren akkurat i det ballen skulle krysse mållinjen. Et par minutter senere kom kampens første gule kort, da Liverpool nok en gang ble tatt innersvingen på i en kontring, og Martin Skrtel så seg nødt til å legge ned Clint Dempsey bakfra. Dermed havnet Liverpool-stopperen i Phil Dowds sorte bok.

To minutter før pause var Spurs nære på å score et komisk selvmål. Et innlegg fra Stewart Downing ble klarert av William Gallas, men franskmannen traff rett i ryggen på Michael Dawson, før ballen gikk tilbake igjen mot stopperduoens eget mål. Heldigvis for vertene slapp de to med skrekken, ettersom ballen gikk over mål, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til vertene.

Liverpool og José Enrique farligst i 2. omgangs åpning
Liverpool gikk rett i angrep etter hvilen, og allerede før minutter var spilt fant Luis Suárez José Enrique i bakrommet med en flott stikker. Dessverre for gjestene var avslutningen fra spanjolen fra skrå vinkel for svak, og gikk rett i armene på Hugo Lloris.

Fem minutter ut i omgangen var José Enrique nok en gang mottaker av en flott pasning, denne gangen fra Raheem Sterling, men da han kunne avsluttet fra god posisjon valgte den tidligere venstrebacken i stedet å forsøke en heading tilbake i feltet mot en medspiller. Han fant kun Tottenhams Kyle Walker, som fikk avverget faren.

Tottenham var ikke like gjennombruddshissige som før hvilen, men etter en drøy time fikk de nok en mulighet på frispark da Clint Dempseu ble lagt i bakken av Joe Allen. Hele White Hart Lane ropte på Bale, men i stedet var det Demspey selv som forsøkte skuddfoten. Amerikanerens forsøk gikk dog rett i muren.

Bisarrt Bale-selvmål sørget for redusering
Etter 69 minutter var det derimot Bale sin tur, da hjemmelaget nok en gang ble tildelt frispark. Duppen i skuddet var nok en gang eminent, men forsøket gikk like til side for Pepe Reinas Liverpool-mål. Minuttet etter var det gjestene som forsøkte seg på ny, da Glen Johnson fant José Enrique. Spanjolens forsøk ble dog blokkert til hjørnespark.

På det påfølgende hjørnesparket reduserte gjestene, og det på det mest bisarre vis. En heading fra Steven Gerrard så ut til å bli greit avklarert av Aaron Lennon, som stod akkurat der han skulle på den bakerste stolpen. Samarbeidet med Gareth Bale var dog ikke like godt som når de to angriper sammen, og klareringen fra Lennon traff redd i hodet på Bale og føk i nettet bak en sjanseløs Hugo Lloris.

Ti minutter før slutt var Luis Suárez nære på å banke inn utligningen. Daniel Agger ga seg aldri på en løs ball og fikk slått inn i feltet med et spekakulært brassespark. Suárez ventet på den løse ballen, og avsluttet knallhardt på volley. Dessverre for gjestene gikk avslutningen over Hugo Lloris i Spurs-målet.

Liverpool fortsatte presset, og i det 87. minutt var det José Enrique som var nære på fra distanse. Spanjolen skjøt godt på halvvolley, men skuddet gikk like til side for målet til Hugo Lloris. Minuttet etter var Luis Suárez svært nære etter å ha dempet et oppspill elegant, men en flott inngrepen fra William Gallas og Hugo Lloris i samspill fikk avverget i siste øyeblikk for hjemmelaget.

Bale og Lennon (Foto: Tom Hevezi/Ap)
Bale og Lennon (Foto: Tom Hevezi/Ap)

Lagoppstillingene

Tottenham (4-2-3-1): Hugo Lloris - Kyle Walker, Michael Dawson, William Gallas, Jan Vertonghen - Sandro, Mousa Dembélé - Aaron Lennon, Clint Dempsey, Gareth Bale - Jermain Defoe
Innbyttere: Brad Friedel, Kyle Naughton, Thomas Carroll, Tom Huddlestone (for Dembélé, 88.), Jake Livermore, Gylfi Sigurdsson (for Dempsey, 63.), Andros Townsend

Liverpool (4-3-3): Pepe Reina - Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Stewart Downing - Joe Allen, Steven Gerrard, Jordan Henderson - Raheem Sterling, Luis Suárez, José Enrique
Innbyttere: Brad Jones, Nuri Sahin, Oussama Assaidi (for Downing, 78.), Jamie Carragher, Jonjo Shelvey (for Henderson, 63.), Suso, André Wisdom

Hva synes du om dette? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

Før kamp: Tottenham seirende ut av de fire siste. Ingen andre steder har Liverpool reist uten å få med seg poeng hjem.