DesemberMontasjeNy
DesemberMontasjeNy

Ekspertene er uenige - en tror på City og en på United

Sju Premier League-runder skal spilles på en måned, og Claus Lundekvam og Lars Bohinen spår hvordan desember kommer til å utarte seg i topp og bunn. De to er uenige.

Se bunn mot topp i Reading-Manchester United lørdag 1.desember klokken 18.30 på TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no!

Den første helgen i desember spilles den 15. Premier League-runden, og i løpet av den neste måneden kan mye avgjøres i både bunnen og toppen av tabellen. Sju runder går av stabelen om vi tar med de første kampene i januar, og TV 2s Premier League-eksperter har satt seg ned med kampene som kommer og bestemt seg for å bruke sine spåkoneegenskaper.

Lars Bohinen og Claus Lundekvam er begge enige om at Manchester-lagene kommer til å toppe også etter de sju neste kampene, men er uenige om hvilket av de to lagene som kommer til å toppe.

Les også: – Fansen er ikke viktigst lenger

Lundekvam tror nemlig City tar full pott i løpet av den neste måneden i Premier League.

Manchester City's Vincent Kompany tackles Manchester United's Wayne Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Manchester City's Vincent Kompany tackles Manchester United's Wayne Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

– Jeg tror de kommer til å vinne alle hjemmekampene her, inkludert derbyet, også er det selvsagt noen tøffe bortekamper. Men jeg tror de tar full pott, sier den tidligere Southampton-proffen.

Lars Bohinen er uenig med sin ekspertkollega, og har i stedet troen på at Manchester United beholder sin ledelse.

– City kommer ikke til å tape mange poeng, men de kan fort tape noen i et par bortekamper. Det kan fort bli de to kampene deres i nordøst, sier Bohinen.

De to er enige om at Brian McDermotts Reading og Harry Redknapps QPR kommer til å slite tungt i bunnen, og plasserer begge to de to blå-og hvitkledde lagene nederst på sin Premier League-tabell også en måned fram i tid.

Les også: Tidligere Premier League-manager om bunnstriden: – Kan åpne seg et enormt gap

Har du Manchester United-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Manchester United møter Reading (b), Man City (b), Sunderland (h), Swansea (b), Newcastle (h), WBA (h) og Wigan (b)

Lars Bohinen:
– Jeg tror de tar full pott på bortebane, men selv om det er hjemme mot Newcastle kan det være et oppgjør de kan tape poeng i. De et sånt lag der det kan ligge et poengtap i luften. Men jeg tror det blir maks to uavgjorte og resten seiere. De møter bare ett topp-fire lag og har et relativt enkelt desemberprogram. Jeg tror tabellen kommer til å bli slik at de leder med tre poeng når juleprogrammet er over.

Claus Lundekvam:
– Utfallet av lokalderbyet er helt åpent, men jeg tror ikke City taper det. Men det kan jo fort bli uavgjort der, og da blir det jevnere enn det jeg har spådd. Ellers tror jeg nemlig Manchester United kun avgjør poeng borte mot Swansea.

Artikkelen fortsetter under bildet!

GAMLE OG GODE: Manchester United-veteranene Paul Scholes og Ryan Giggs får begge plass på laget. (Foto: Tim Hales/Ap)
GAMLE OG GODE: Manchester United-veteranene Paul Scholes og Ryan Giggs får begge plass på laget. (Foto: Tim Hales/Ap)

Manchester City møter Everton (h), Manchester United (h), Newcastle (b), Reading (h), Sunderland (b), Norwich (b) og Stoke (h)

Lars Bohinen:
– Begge Manchester-klubbene har et relativt enkelt program, og bør ta mange poeng. De vil jo avgi poeng her og der, og utfallet av den innbyrdes kampen mellom dem vil avgjøre en del. All statistikk tilsier at de vil avgi poeng her og der, men jeg tror ikke det blir mange.

Claus Lundekvam:
– Hjemme vinner de stort sett. Det er veldig sjelden de avgir poeng hjemme, og de bortekampene de har er kamper de bør vinne slik jeg ser det. Det kan jo være det kommer en uavgjort i en av dem, men i mine tips har jeg gått litt ekstremt, og gått for få uavgjortkamper.

Chelsea møter West Ham (b), Sunderland (b), Aston Villa (h), Norwich (b), Everton (b) og QPR (h)

Lars Bohinen:
– Her blir det også mange poeng framover. Sunderland borte er en sånn type kamp som Chelsea av og til kan tape, selv om de bør vinne, så de kan fort få et tap der. De spille en kamp færre enn de anre lagene, men når disse seks-sju kampene er ferdig tror jeg Chelsea er ett av lagene som vil dra fra de andre lagene nedover på tabellen.

Claus Lundekvam:
– For meg ser det livløst ut akkurat nå. De er et lag uten noe særlig gnist. Rafa har kommet inn og presentert det defensive, og det er ikke det fansen vil se. West Ham borte i den neste er fysisk tøft, og der kan de bli kjempet ut av stilen. De har ikke noe gjennombruddskraft, men de er et godt lag og de møter Sunderland, Villa og Norwich i de tre etter det, så det er ikke helsvart. Men du forventer så mye mer når de har vunnet Mesterligaen og kjempet i toppen, så det er derfor vi snakker om at det er krise i en så stor klubb.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Rafa Benitez i sin første kamp som Chelsea-manager. (Foto: Matt Dunham/Ap)
Rafa Benitez i sin første kamp som Chelsea-manager. (Foto: Matt Dunham/Ap)

WBA møter Stoke (h), Arsenal (b), West Ham (h), Norwich (h), QPR (b), Manchester United (b) og Fulham (h)

Lars Bohinen:
– Jeg tror de kommer til å bli hektet av i denne perioden her. De har gjort det fantastisk bra til nå, men det er flere ting som gjør at jeg nå tror de stopper opp litt. Det harde kampprogrammet, mangel på bredde i stallen og lite evne til å rullere. Og hvis de henger med gjennom juleprogrammet, så kommer de i hvert fall til å knekke etterpå. De kommer ikke til å klare å holde følge slik som de har gjort til nå.

Claus Lundekvam:
– De blir nok litt mer ustabile nå. Etter fire strake tapte de mot Swansea, men de spiller god fotball og jeg har sansen for de. Men nå har de noen veldig tøffe kamper slik jeg ser det.

Tottenham møter Fulham (b), Everton (b), Swansea (h), Stoke (h), Aston Villa (b), Sunderland (b) og Reading (h)

Lars Bohinen:
– Det er selvsagt mulig å klatre også etter denne perioden, men jeg tror desemberprogrammet vil definere hvem som skal henge med der oppe. Det er nok ikke mange lag som tar noe særlig flere poeng enn det United og City gjør. Topplagene kommer til å dra ytterligere fra de som ligger på fjerde, femte og sjette plass.

Claus Lundekvam:

– Jeg har snakket med Gareth Bale, og de føler at selv om de var rufsete i 2. omgang mot Liverpool så er det en mye bedre stemning i klubben. Han er tilbake på sitt aller beste, og da er han nesten ustoppelig. De kommer til å ta masse poeng. Nesten full pott. Det kan fort kun bli Everton borte som gir poengtap, for de har mye å gå på.

Desember-programmet vil definere hvem som skal henge med der oppe - Lars Bohinen

Arsenal møter Swansea (h), WBA (h), Reading (b), Wigan (b), West Ham (h), Newcastle (h) og Southampton (b)

Lars Bohinen:
– Arsenal bør, i likhet med Tottenham, ta en del poeng når en ser på det programmet de har. De er med blant topplagene, som kommer til å dra fra de andre.

Claus Lundekvam:
– Kampprogrammet gjør at de har muligheten til å vinne alle kampene. Men vi skal ikke se bort ifra at det blir en uavgjort innimellom, men jeg har som sagt vært litt ekstrem i tipsene for å få flest mulig utslag. Det eneste poengtapet Arsenal får i julen er Southampton borte.

Les også: Arsenal-spiller bytter landslag

Er du enig med ekspertene i deres tips for tabelltoppen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

Southampton møter Liverpool (b), Reading (h), Sunderland (h), Fulham (b), Stoke (b) og Arsenal (h)

Lars Bohinen:
– De tar nok et par seirer, blant annet hjemme mot Reading, og jeg tror det er realistisk at de tar omtrent sju poeng. Det kommer ikke til å bli så store forandringer i bunnen.

Claus Lundekvam
– Det er litt patriotisk tippet. Det innrømmer jeg. De har hatt mange tøffe kamper i innledningen og tapte de fire første. Ingen nyopprykkede klar har klart å holde seg etter det, så de må motbevise historien, men jeg lever i håpet og har troen. Det er noen positive ting å spore. Det er bare to kamper denne sesongen de ikke har scoret, de scorer like mye mål som lag langt oppe på tabellen og de har i tillegg 13 forskjellige målscorere denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Southamptons Morgan Schneiderlin og Rickie Lambert. (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
Southamptons Morgan Schneiderlin og Rickie Lambert. (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)

Reading møter Manchester United (h), Southampton (b), Sunderland (b), Arsenal (h), Manchester City (b), Swansea (h), West Ham (h) og Tottenham (b)

Lars Bohinen:
– De har jo et mye tøffere program. De er et bunnlag, så alle kampene de spiller er per definisjon tøffe kamper. Det harde programmet vl gå utover de lagene som har tynne staller. Programmet er litt lagt opp slik, og jeg vet ikke om det er bevisst fra FA sin side, men det er litt påfallende at nesten ingen av topplagene møter hverandre i løpet av denne perioden. Foruten City og United er det ingen toppoppgjør, for de store kampene har vært og kommer igjen senere.

Claus Lundekvam:
– De kan kanskje klare en uavgjort enten mot Southampton eller Sunderland, men så har de Arsenal og Tottenham og de to Manchester-lagene, så de har et tøft juleprogram. De kommer helt sikkert til å være helt nedi bunnen også i januar.

QPR møter Aston Villa (h), Wigan (b), Fulham (h), Newcastle (b), WBA (h), Liverpool (h) og Chelsea (b)

HARRY HOUDINI: Harry Redknapp må nok en gang skape mirakler for å holde en klubb i Premier League. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
HARRY HOUDINI: Harry Redknapp må nok en gang skape mirakler for å holde en klubb i Premier League. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Lars Bohinen:
– Jeg tror ikke de tar mer enn fem poeng til i løpet av denne perioden. Det kan jo selvfølgelig hjelpe med Harry, og hvis man ser på de spillerne de har på papiret så er det jo mye bra spillere, men jeg tviler likevel. De har brukt fire måneder nå på å ikke få det til å funke, men det kan jo skje.

Claus Lundekvam:
– Jeg tror QPR får sin første seier i helgen, og at de får seg et løft. De har et overkommelig program. Sunderland derimot kommer ikke til å ta et eneste poeng omtrent. Det blir blytungt for dem.

Hva tror du om bunnen? Hvem ligger nederst om en måned? Avgi din stemme til høyre!

Endelige tipstabeller i topp og bunn

Lars Bohinen

1. Manchester United, 50 poeng - med fem seire og to uavgjorte
2. Manchester City, 47 poeng - med fire seiere og tre uavgjorte
3. Chelsea, 39 poeng - med fire seiere, en uavgjort og ett tap (OBS: Kun seks kamper)
4. Tottenham, 37 poeng - med fire seiere, to uavgjorte og ett tap
5. Arsenal, 37 poeng, med fem seiere, en uavgjort og ett tap
6. West Bromwich, 35 poeng - med to seiere, tre uavgjorte og to tap
...............................................
18. Southampton, 19 poeng - med to seiere, en uavgjort og tre tap (OBS: Kun seks kamper)
19. Reading, 14 poeng - med en seier, to uavgjorte og fem tap (OBS: Åtte kamper)
20. QPR, 10 poeng - med en seier, to uavgjorte og fire tap

Claus Lundekvam
1. Manchester City, 53 poeng - med sju seiere
2. Manchester United, 49 poeng - med fem seire, en uavgjort og ett tap
3. Tottenham, 42 poeng - med seks seiere og en uavgjort
4. Arsenal, 40 poeng - med seks seiere og en uavgjort
5. Chelsea, 39 poeng - med fire seiere, en uavgjort og ett tap (OBS: Kun seks kamper)
6. West Bromwich, 37 poeng - med tre seiere, to uavgorte og to tap
...............................................
14. Aston Villa, 20 poeng - med to seirer og en uavgjort
15. Southampton, 20 poeng - med to seiere, to uavgjorte og to tap (OBS: Kun seks kamper)
16. Newcastle, 19 poeng - med en seier, to uavgjorte og fire tap
17. Wigan, 18 poeng - med en seier, en uavgjort og fem tap
18. Sunderland, 17 poeng - med en seier, en uavgjort og seks tap
19. QPR, 14 poeng, med to seiere, tre uavgjorte og to tap
20. Reading, 13 poeng, med en seier, en uavgjort og seks tap (OBS: Åtte kamper)

Hvem av ekspertene er du enig med? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under og avgi din stemme til høyre!