Rekdal (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
Rekdal (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Kjetil Rekdal sparket som AaFK-trener: – Var helt uforberedt

Den karismatiske treneren ble felt av sesongevalueringen. - Jeg visste ikke at det skulle være styremøte i kveld og var helt uforberedt på det som skjedde, sier Rekdal.

Se høydepunkter fra Kjetil Rekdals tid i Aalesund i videovinduet øverst!

Det melder klubben i en pressemelding.

- Beslutningen er basert på de konklusjoner som fremkommer av den evaluering som er gjennomført for sesongen 2012. De sportslige resultat inneværende sesong er ikke begrunnelsen for styrets beslutning, skriver styret og styreleder Kjell Tennfjord.

I evalueringen skal blant annet spillerne ha vært knusende mot Kjetil Rekdal. Flere spillere skal ha truet med å gå dersom Rekdal fortsatte i jobben, skriver VG.

Rekdals opptreden på trenerfeltet og lagets utvikling skal ha vært viktig i spillernes evaluering.

– Spillerne er en del av en totalitet, men det som er viktig å presisere er at det ikke er spillerne som bestemmer hvem som skal være trener. Det er klubbens styre, sier Tennfjord til Sunnmørsposten.

Avgjørelsen ble tatt på et styremøte i klubben mandag kveld.

Tennfjord vil ikke si noe til TV 2 utover det som står i pressemeldingen, men sier det var et samlet styre som sto bak vedtaket.

Se intervju med Kjell Tennfjord her (artikkelen fortsetter under videovinduet):

681819

Inntil videre vil treneransvaret bli ivaretatt av det øvrige trenerteamet. AaFK vil holde pressekonferanse om saken tirsdag kl. 11.00.

Rekdal tok over Aalesund i 2008. Han ledet laget til to cuptriumfer og lagets beste plassering i Tippeligaen noensinne (4. plass i 2010).

Hva synes du om sparkingen? Ta debatten nedenfor!

Les også: «Stormen» om Rekdal-sparkingen: – Nå er det mye sinne blant fansen

Til TV 2 sier Kjetil Rekdal mandag kveld at avgjørelsen kom overraskende på ham.

- Jeg visste ikke at det skulle være styremøte i kveld og var helt uforberedt på det som skjedde, sier Rekdal, som tar styrets beslutning til etterretning.

Jeg visste ikke at det skulle være styremøte i kveld og var helt uforberedt på det som skjedde.

- En fotballtrener er alltid i en utsatt posisjon og ting skjer fort, sier Rekdal.

Han kommer ikke til å møte opp på Color Line Stadion tirsdag, men heller pakke sakene sine på et senere tidspunkt. Det har vært en maktkamp i klubben mellom Rekdal og den sportslige avdelingen og administrasjonen ved klubbdirektør Henrik Hoff. En maktkamp Rekdal tapte mandag kveld.

Ifølge smp.no vil det koste AaFK 900 000 kroner - en halv årslønn - å sparke Rekdal. Dette skal være nedfelt i Rekdals kontrakt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aalesunds
  trener Kjetil Rekdal med den store kongepokalen under banketten i regi
  av NFF etter cupfinalen 2011 der Aafk slo Brann 1-2. (Foto: Ekornesvåg,
  Svein Ove/NTB scanpix)
Aalesunds trener Kjetil Rekdal med den store kongepokalen under banketten i regi av NFF etter cupfinalen 2011 der Aafk slo Brann 1-2. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

AaFK-kaptein Daniel Arnefjord sier til TV 2 at han vil ha mer informasjon før han uttaler seg i saken.

Les også: Rekdal: – Jeg blir overkjørt av klubbledelsen

TV 2 Sportens Tippeliga-kommentator Øyvind Alsaker lar seg ikke sjokkere av sparkingen.

- Nei, dette var ikke overraskende. Det har vært åpenbare konflikter med klubbledelsen og sånn sett kom det ikke som en bombe. Tidligere har han dessuten levert strålende resultater og denne sesongen har de ikke vært like bra, poengterer han.

- Slik jeg har forstått det har det vært uenigheter om veien videre og måten å drive klubben på. I slike konflikter er det ofte en naturlig konsenkvens at treneren må gå.

Alsaker EM-promo
Alsaker EM-promo

- Hvor tror du veien nå går videre for Rekdal?

- Han er jo et navn og en trenerprofil med erfaring både fra Belgia og Tyskland som trener. Hans navn vil definitivt være varmt der ute, men hvor han fortsetter er umulig å si, svarer Alsaker, som har fått med seg at Rekdal blant annet er blitt koblet til Vålerenga.

- Men det Rekdal har gjort i Aalesund tidligere er imponerende. Han tok klubben til to cupfinaler og har bragt en vinnermentalitet til Aalesund. Før Rekdal kom til klubben var Aalesund et «heiselag», men han har fått resultater med klubben og etterlater seg en stolt arv, sier han.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk