Stale Solbakken (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Stale Solbakken (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Presset Solbakken har ikke fått signaler om mistillit

Ståle Solbakken sier klubben fortsatt står samlet tross skrekkrekken av kamper med kun tre poeng de siste åtte.

Liverpool (TV 2 Sporten): Ståle Solbakken var sitt vante jeg på mandagens pressekonferanse på Wolverhamptons treningsanlegg i utkanten av byen.

Åpenhjertig, snakkesalig og ærlig, men like fullt alvorstung i forhold til den sportslige krisen laget hans er inne i, som har tatt laget fra tredje- til 17. plass på tabellen.

- Forstår de kritiske spørsmålene
Det er ingen tvil om at null seire på åtte kamper tærer på tålmodigheten til Wolves' trofaste supportere.

- Fotball handler om resultater. Enkelt og greit. Og for tiden er vi ikke i nærheten av å levere resultater, sa Solbakken til de fremmøtte pressefolkene.

- Derfor er det riktig at folk stiller spørsmål og vi kjenner på presset. Men jeg føler at laget står samlet om det vi prøver å få til. Er det noen som skal ha presset på seg, er det meg.

Fotball handler om resultater. Enkelt og greit. Og for tiden er vi ikke i nærheten av å levere resultater.

Les også:Full krise for Solbakken

I de siste hjemmekampene har Wolves blitt pepet av banen av misfornøyde supportere.

- Forstår du fansens frustrasjon?

- Ja. Vi trenger en seier mot Millwall, men det er opptil oss å gi fansen noe å juble for, ikke omvendt, svarer Solbakken

- Merker ikke mistillit
44-åringen mener hver enkelt spiller må gå i seg selv for at den vonde trenden skal snus.

- Vi er blitt enige om at alle skal se seg selv i speilet og spørre om han gjør det lille ekstra, presser seg selv nok, for lagkameraten. Gjør vi den innsatsen for hverandre tror jeg det vil snu for oss.

Les også: Søderlund tiltrekker seg interesse fra England

Solbakken hevder han fortsatt har både spillere og klubbstyret bak seg.

- Jeg har ikke fått noen indikasjoner eller signaler på at styret ikke har tillit til meg. Men du må nesten spørre dem om det. For tida er det 50 000 mennesker som har meninger om hva som er galt, men spillergruppa og jeg står fortsatt 100 prosent samlet, sier han.

- Han vil fortsatt få tid
Den oppfatningen støttes av Tim Nash, Wolverhampton-reporter i lokalavisa Express & Star.

- Så lenge styret ser positive tendenser i spillet vil de gi ham tid. Det er meget trolig at de vil la Solbakken kjøpe i januar, for å styrke laget og at han kan sette et enda tydeligere stempel på mannskapet sitt, sier Nash til TV 2 Sporten.

- Samtidig er det Solbakkens egne spillerkjøp som har forsvunnet mest i de siste kampene, som på lørdag da både Bakary Sako og Tongo Doumbia var veldig svake. Det har skjedd flere ganger i andreomgangene at de og Slawomir Peszko har forsvunnet helt i kampene, mener Nash.

Journalisten mener direktør Jez Moxey og styreformann Steve Morgan anser Solbakken-ansettelsen som et langtidsprosjekt.

Det var en stor omveltning for klubben å få sin første utenlandske manager noensinne. Det taler til Solbakkens fordel

- Det var de to som gikk for Solbakken i sommer, og det var en stor omveltning for klubben å få sin første utenlandske manager noensinne. De vet det vil ta tid, og en kan også si at det har gått en viss prestisje i ansettelsen. Det taler til Solbakkens fordel.

- Samtidig kan ikke dette fortsette for lenge, for hvis resultatene uteblir og laget mister synet av playoff vil ikke fansen akseptere det over tid, sier Nash.

- I dag så vi at Solbakken var litt preget av presset, det innrømmet han jo, men han er fortsatt seg selv i svarene sine, konkluderer han.

Les også: Wolves-legende om Solbakkens mannskap: – De har sett ut som redde sauer

Skadetrøbbel
De siste ukene har skadeproblemene hopet seg opp for nordmannen. Nevnte Peszko og kantkollega Razak Boukari, midtbanekriger Jamie O´Hara, førstekeeper Wayne Hennesey og forsvarsspillerne Richard Stearman og Steven Mouyokolo har alle vært fraværende hele, eller store deler av, sesongen.

Til tirsdagens viktige oppgjør mot Millwall er også toppscorer Bakary Sako og Tongo Doumbia usikre, og må gjennom tester før kampstart.

Samtidig vokser presset på å få en seier på Ståle Solbakkens mannskap.