mm (Foto: Stella Pictures)
mm (Foto: Stella Pictures)

Kronprinsesse Mette-Marit blir tysk TV-stjerne

Gjester direktesendt veldedighetsgalla.

Den 15. desember skal kronprinsesse Mette-Marit gjøre noe hun aldri har gjort før.

Hun skal nemlig figurere på direktesendt tysk fjernsyn, i beste sendetid.

Første gang

Det melder de offisielle nettsidene til TV-gallaen «Ein Herz für Kinder» mandag.

Mette-Marit skal nemlig være hovedgjest under veldedighetsgallaen, som direktesendes fra Berlin.

Dette blir kronprinsessen aller første direktesendte TV-opptreden på tysk fjernsyn.

LES OGSÅ: Folket vil ha Mette-Marit som dronning

– En ære

Kongehusekspert Kjell Arne Totland forteller at det er stort at kronprinsesse Mette-Marit har blitt invitert til gallaen.

- Kronprinsesse Mette-Marit skal ifølge den tyske tv-kanalen ZDFs hjemmeside være hedersgjest og medkonferansier ved den årlige gallaen «Ein Herz für Kinder». Det er naturligvis en stor ære å bli spurt om dette. I fjor hadde Monacos fyrstinne Charlene samme rolle, og svenske dronning Silvia har også deltatt tidligere, forteller han.

Han er sikker på at kronprinsessen vil takle oppgaven godt.

- Hvis Mette-Marit nå har takket ja til denne oppgaven, er jeg helt sikker på at hun vil gå inn for den med liv og lyst og gjennomføre den med bravur! Hun er utrolig flink live, sier han.

Ikke tilfeldig

Totland tror ikke det er tilfeldig at Mette-Marit nå har fått invitasjonen til gallaen med navnet som kan oversettes til «Hjerte for barn».

- Trebarnsmoren Mette-Marit er genuint opptatt av barn og unges levevilkår, og bruker gjerne sin rolle og posisjon til å sette fokus på barn i nød. Hun og kronprinsen hjelper også vanskeligstilte barn og ungdom gjennom sitt humanitære fond, forteller han.

LES OGSÅ: – Mette-Marit er nok skuffet over å ikke kunne gjennomføre

Stjerne i Tyskland

Kongehuseksperten forteller også at vår egen kronprinsesse allerede er svært populær hos tyskerne – før hun har opptrådt på TV.

- Kronprinsesse Mette-Marit har i alle år hatt en høy stjerne i Tyskland. Jeg har selv fulgt henne på flere offisielle besøk i landet, og folk går virkelig mann av huse for å hylle henne, forteller han og deler en helt spesiell historie:

– En gang hun skulle til Hamburg satte Lufthansa opp et større fly en vanlig på grunn av flyskrekken hennes. Og da hun kom fram ble hun møtt av privatsjafør og limousin med «MM» på nummerplaten, forteller han.

Han tror det er «Askepott-historien» om Mette-Marit som har fått tyskerne til å smelte.

– Den norske ungpiken som ble prinsesse mot alle odds... I tillegg beundrer de spesielt hvordan Mette-Marit og Haakon også offentlig viser sin kjærlighet, både til hverandre og til barna, sier han.

LES OGSÅ: Nå avsløres Mette-Marits hemmelige masteroppgave