Hødd
Hødd

Her er cupheltene tilbake i Ulsteinvik: – Nå skal vi bare feire knallhardt!

Se de første bildene fra Hødd-festen etter sensasjonen på Ullevaal.

Det var ikke før rundt midnatt Hødd-spillerne begynte å stimle sammen ved festlokalet i Ulsteinvik på Sunnmøre.

Åtte timer tidligere hadde de bidratt til at klubben sikret seg en historisk cupseier, da laget på sensasjonelt vis slo storfavoritten Tromsø.

Kjell Rune Sellin, som stod for Hødds 1-0 scoring på Ullevaal, er klinkende klar på hva som skulle prioriteres først.

– Nå skal vi bare feire knallhardt. Lesse på med drinker, øl og alt som er. Så får vi se hva vi gjør videre etter det, sier trønderen.

– Et privilegium
For lagkaptein Fredrik Klock var cupfinalen den aller siste kampen i Hødd-drakten. Midtstopperen hadde bestemt å gi seg før søndagens batalje, og etter karrierens viktigste kamp kunne han «gå ned» med flagget til topps.

– Det kommer til å bli tungt å gi seg, men det har ikke noe med dette å gjøre. Det er bare et utrolig privilegium og en ære å få lov til å avslutte på denne måten, sier en feststemt 31-åring.

TV 2 Play: Hødd-fansen i gullrus: – Jeg har fått tre unger og fem barnebarn, men dette tar kaka!

Historisk dag
Daglig leder og levende Hødd-legende André Nevstad rangerer cuptriumfen som klubbens aller største øyeblikk gjennom historien.

– Jeg mener det. Det ble gjort fantastisk mye bra på 60- og 70-tallet da Hødd-kulturen virkelig satte en standard, men som enkeltkamp, det å vinne en cupfinale og bli norsk mester, det mener jeg er den største dagen i Hødds 93-årige historie.

Tar seg fri
Sunnmøringene er normalt kjent som et driftig folkeslag, men den kommende mandagen er det lov for Hødd-patriotene å ta seg en ørliten pause fra arbeidet.

– Jeg tror det er mange som har fri i morgen, det er i hvert fall det jeg hører. Og jeg sa til en journalist i dag at jeg lover ikke å være på jobb før klokken ni i morgen jeg heller, flirer Nevstad.

Se hele reportasjen i videovinduet øverst