Politiet hadde rustet seg til å håndtere bråk da sympatisører fra begge sider av Israel-Palestina-konflikten demonstrerte på samme tid nær den israelske ambassaden i Oslo lørdag, men det hele gikk rolig for seg.

Venner av Israel

Organisasjonen Med Israel for fred, MIFF, holdt lørdag en markering utenfor ambassaden.

Her holdt blant annet parlamentarisk leder Hans Olav Syversen i KrF og stortingsrepresentant Peter N. Myhre (Frp) appeller.

Samtidig hadde Internasjonale Sosialister fått tillatelse til å demonstrere et par hundre meter bortenfor, i krysset Parkveien og Wergelandsveien ved Litteraturhuset.

LES OGSÅ: Gaza: Våpenhvile trer i kraft i kveld

Fryktet bråk

Det anslås at det var i underkant av 100 Palestina-demonstranter til stede, noen av dem maskerte. Minst 150 personer deltok i den pro-israelske markeringen.

Politiet hadde sperret av et stort område slik at de to gruppene med demonstranter ikke skulle komme i kontakt med hverandre. Politiet var til stede med både biler, hester og hunder.

Ved 15.30-tiden var politiet i ferd med å rigge ned sperringene. Palestina-demonstrantene hadde forlatt stedet uten at det hadde blitt konfrontasjoner mellom de to grupperingene.

(TV 2/NTB)