TIPPELIGATIPSET: Haugesund. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Haugesund. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Søderlund tiltrekker seg interesse fra England

Ifølge Sky Sports blir Haugesund-spissen fulgt av flere klubber i Championship

Alexander Søderlund (25) har lagt bak seg nok en solid sesong i Tippeligaen. Spissens innsats for Haugesund ble belønnet med prisen «årets angriper i Norge i 2012» av Norsk Toppfotball, og målsniken har også fått flere muligheter til å vise seg på det norske landslaget denne høsten.

– Må være rett for meg
Prestasjonene til 25-åringen har ikke gått ubemerket hen. Nå hevder engelske Sky Sports at angriperen, som scoret ti mål i Tippeligaen denne sesongen, blir fulgt tett av flere klubber i Championship.

– Jeg har to år igjen av kontrakten med Haugesund og kan egentlig ikke si noe fordi det har ikke kommet noe bud, sier Søderlund til tv2.no.

– Hva tenker du dersom det kommer et bud?

– Det må jeg bare ta dersom det skjer. Det er vanskelig å si. Det skal klaffe i alle ender. Klubben må være rett i forhold til meg, men også for Haugesund.

TV 2 Sporten har forsøkt å komme i kontakt med sportsdirektør i FKH, Asbjørn Helgeland, uten å lykkes. Daglig leder Asle Skjærstad vil ikke uttale seg for mye om det sportslige, men har følgende å si rundt Søderlund.

– Kommer det noe spesielt på bordet, må vi selvsagt vurdere det. Men det må være noe helt spesielt, sier Skjærstad.

Les også: – Søderlund er en kombinasjon av Braaten og Moa
Les også: Stem på årets mål i Tippeligaen

Optimistisk rundt FKH-fremtid
Det er likevel ikke bare fra England at interessen for Søderlund kommer. Ifølge Sky Sports skal også klubber fra Tyskland, Nederland og Belgia holde et tett oppsyn med spissen, samtidig som det blir rapportert at Rosenborg er klare til å hente FKHs kronjuvel.

Søderlund er klar på at han trivest godt i Haugesund for øyeblikket, og at han derfor ikke har noe hast med å komme seg bort fra klubben.

– Jeg må rett og slett bare se om det skjer noe i januar, men jeg tror det blir bra i Haugesund fremover. Det kommer ny stadion, bedre fasiliteter og vi får kanskje inn noen nye spillere, sier Søderlund, som ikke har diskutert et eventuelt salg med FKH.

VIKTIG FOR NORGE: Alexander Søderlund fikset straffe i VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia. Norge vant 2-1 etter at John Arne Riise satte den påfølgende straffen i mål. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
VIKTIG FOR NORGE: Alexander Søderlund fikset straffe i VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia. Norge vant 2-1 etter at John Arne Riise satte den påfølgende straffen i mål. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Selv om Søderlund fikk den ærefulle prisen som årets angriper i 2012, er han ikke helt fornøyd med sesongen. Han skulle helst ha sett at han hadde scoret flere mål, men han innser at han har fått en litt annen rolle i laget etter at Nikola Djurdjic reiste på lån til Helsingborg.

Vil vinne
25-åringen er klar på at han har lyst til å vinne noe som fotballspiller, men hvor det blir er han usikker på.

– Jeg har jo lyst til å vinne noe. Om det blir en annen plass, må en bare se. Vi skal alltids greie å vinne noe her i Haugesund også, sier Søderlund.

Les også: Veigar Páll Gunnarsson forlater Stabæk

Han tror at Haugesund er lystne på å beholde ham i klubben, men med interesse fra blant annet Championship kan alt skje i det kommende overgangsvinduet. Selv er han noe skeptisk til en overgang til «norske» Blackburn og Wolverhampton, der henholdsvis Henning Berg og Ståle Solbakken sitter ved roret.

– Jeg vet jo at de er der, men det er vel en risk å hente norske spillere også, sier Søderlund.