Cologna Northug (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
Cologna Northug (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)

Cologna om Northug: – Han er blyg og stille

Dario Cologna bryr seg ikke om Petter Northugs bråkjekke stil i media.

Gällivare (TV 2 Sporten): Dario Cologna. Sveitseren har vært Petter Northugs nemesis de siste årene, både i verdenscupen og i Tour de Ski.

Cologna tok nesten dobbelt så mange poeng som Northug i verdenscupen forrige sesong. Med sine tre sammenlagt-triumfer er det kun Bjørn Dæhlie (6) og Gunde Svan (5) som har vunnet verdenscupen oftere i herreklassen.

Les også: Marcus Hellner får norsk modellnødhjelp

Vant generalprøven
De siste ukene før verdenscupåpningen i Gällivare har Cologna brukt til å finpusse formen. Forrige helg slo han Alexander Legkov på 15 km fristil i nettopp Gällivare. Lørdag skal sveitseren gå samme distanse, men utfordrerne er flere og bedre.

– Han prater mye, men de som kjenner Petter vet at han er blyg og stille

En som er svært lysten på å ta Colognas skalp er Petter Northug. Mosvik-ekspressen imponerte da han gikk til topps på 15 km fristil på Beitostølen for en uke siden. Cologna vet at nordmannen blir en tøff nøtt å knekke.

Selv om han sjelden gjør mye ut av seg, er ikke Cologna enig i at han er den blygeste av skigutta. Han mener Northug er vel så blyg.

– Han prater mye, men de som kjenner Petter vet at han er blyg og stille, sier Cologna til lokalavisen Norrländska Socialdemokraten.

Les også: Slik så Kowalczyks «skrekkrom» ut
Les også: Fourcade kaster børsa og utfordrer Northug og co.

Milan-supporter
Om Cologna er den beste allrounderen, så misunner han Northugs spurtegenskaper.

– Han er vass i spurten, og han vet det. Han kan alltid vente lenge fordi han vet at han er sterk mot slutten. For å slå ham må man være en kjapp spurter eller angripe ham før oppløpet. Jeg skulle gjerne gått som han gjør og alltid vinne mot slutten, sier Cologna.

Som Milan-fan har det vært tunge år for fotballsupporteren Cologna. I skisporet har det vært adskillig flere lyspunkter. Nå gleder han seg til å kjempe om pallplasseringer med Northug og Marcus Hellner.

– Petter har jo vunnet litt mer enn Marcus, så han er vel litt bedre. Men jeg er aller best, sier Cologna selvsikkert.