Kastesut1024
Kastesut1024

1200 kriminelle utlendinger kastet ut av Norge

Antallet kriminelle utlendinger som har blitt kastet ut så langt i år, har doblet seg siden 2010. Nå varsler justisministeren flere hardere tiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2012 er et rekordår når det gjelder å kaste ut kriminelle utlendinger. Aldri før har tallet på uttransportering av straffedømte vært så høyt. Men justisminister Grete Faremo er ikke helt fornøyd.

Erfaringen viser at noen vil dukke opp igjen i Norge. Nå varsler Faremo høyere straff for dem som kommer tilbake etter å ha blitt utvist.

LES OGSÅ: Kriminelle asylsøkere kastes ut med charterfly

Vurderer skjerpet regelverk

– Jeg har bedt om en vurdering av om vi skal skjerpe dagens regelverk ved gjentatte tilbakekomster til Norge på tross av utvisningsvedtak, sier justisminister Grete Faremo til TV2.

I dag er strafferammen for brudd på innreiseforbud etter utvisning, både som følge av brudd på utlendingsloven og for straffbare forhold, bot eller fengsel i inntil seks måneder eller begge deler.

Det er dette justisministeren vurderer å endre på.

LES OGSÅ: Justisdepartementet vil filme asylintervju

Tre til fire sendes ut hver dag

Faremo er imidlertid godt fornøyd med at Politiets utlendingsenhet uttransporterer i snitt tre til fire kriminelle utlendinger hver eneste dag.

Sjef for Politiets utlendingsenhet, Ingrid Wirum, forteller at de største gruppene som har blitt sendt ut så langt i år er rumenere som begått vinningskriminalitet, og nigerianere som har begått narkotikakriminalitet.

I tillegg til Romania og Nigeria er det borgere fra Litauen og Polen som topper statistikken.

I år skal Politiets utlendingsenhet totalt kaste ut 4750 personer uten lovlig opphold i Norge.

LES OGSÅ: Tok 737 utlendinger for narkosalg i Oslo sentrum