Dacia Duster.
Dacia Duster.

Dacia Duster: Nå kommer lavpris-SUVen til Norge

De første bilene er på vei – halvparten allerede solgt.

Åtte år etter at den første nye modellen rullet ut fra fabrikken, kjører Dacia også offisielt inn på det norske bilmarkedet.

Dette er Renault-konsernets lavprismerke. De kjøpte Dacia i 1999 og har etter hvert bygget opp en hel familie med robuste og folkelige biler under denne merkevaren.

Nytt forhandlernett

Bak den norske satsingen står Motor Gruppen – selskapet som i dag har importen av Mitsubishi og nettopp Renault.

De har jobbet iherdig de siste månedene med å bygge opp forhandlernett.

I første omgang handler det om SUV-en Duster. For 259.900 kroner får du en høyreist bil med moderne 1,5-liters dieselmotor og firehjulstrekk

Slik ser det ut inne i Dacia Duster, enkel, grei og ujålete.
Slik ser det ut inne i Dacia Duster, enkel, grei og ujålete.

Vi har naturligvis testet den – les mer om Duster her:

Solgt halvparten

Prismessig konkurrerer Duster mot biler som Suzuki SX4 og Toyota UrbanCruiser – mens den plassmessig matcher suksessbiler som Mitsubishi ASX og Subaru XV.

– Vi har i første omgang bestilt 80 biler, cirka halvparten av dem er allerede solgt. Vi har 18 forhandlere så langt, men regner med å ha rundt 25 ved nyttår. Og neste år er målet å selge 500 biler, forteller Jan Traaseth som leder Renault i Norge.

LES OGSÅ: Nå har luksus-SUVen blitt billig

Folke-SUV

– Det er ikke dristig å tro at så mange nordmenn vil kjøpe et «ukjent» merke?

Jan Traaseth er i dag leder for Renault i Norge.
Jan Traaseth er i dag leder for Renault i Norge.

– Nei, vi er veldig optimistiske. Bilen har utprøvd teknologi fra Renault/Nissan og høy kvalitet. Dacia er dessuten en stor suksess i Europa, og spesielt finnes det mange Dacia i land som Spania, Italia og Frankrike.

Ettersom nordmenn reiser mye, er det veldig mange som allerede kjenner Dacia etter å ha leid eller sett bilene på feriereiser.

– Vi tror rett og slett at Dacia Duster har potensial til å bli en ny «folke-SUV» i Norge, sier Traaseth.

Blir du overrasket? Dette er Bærums-SUVen

Fem kjernekunder

– Hvem tror dere er den typiske Dacia-kunden?

– Vi har definert fem ulike typer "kjernekunder" for denne bilen: 1. Alle som er ute etter brukt SUV og finner ut at de kan få en ny flott velutstyrt og Duster med fem års garanti for samme prisen som en brukt av annet merke. 2. Sports-/friluftsinteresserte 3. Alle som bor eller har hytte på et «ulendt» sted. 4. Bønder 5. Jegere.

Flere modeller?

– Og hvis dette går bra – kan det bli aktuelt å ta inn flere Dacia-modeller etter hvert?

– Ja, det vil bli vurdert forløpende. Dacia har mange nye spennende modeller på gang som kan være aktuelle for det norske markedet, sier Jan Traaseth.

Noen kommer – noen går: Dette bilmerket forsvinner snart

Du imponerer kanskje ikke naboen veldig mye med bilvalget, men Duster er en bil som viser seg kompetent på en rekke områder. (Foto: Camilla Christensen)
Du imponerer kanskje ikke naboen veldig mye med bilvalget, men Duster er en bil som viser seg kompetent på en rekke områder. (Foto: Camilla Christensen)

Dacia lager også billig sjuseter – les mer om den her: