RISIKERER SPARKEN: Roberto Di Matteo. (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
RISIKERER SPARKEN: Roberto Di Matteo. (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)

Roberto Di Matteo fikk sparken i Chelsea

Roberto Di Matteo er ferdig som manager i Chelsea.

Chelsea har de siste ukene slitt i Premier League og har ikke vunnet på sine fire siste kamper.

LES OGSÅ: Chelsea på vei mot historisk Mesterliga-exit

Og etter 0-3-tapet mot Juventus er de regjerende Mesterliga-vinnerne mest sannsynlig ute av Europas gjeveste klubbturnering før moroa virkelig starter.

Nå har manager Roberto Di Matteo fått sparken i klubben. Det bekrefter Chelsea på klubbens offisielle hjemmesider onsdag.

– Chelsea Football Club har avsluttet samarbeidet med manager Roberto Di Matteo. Klubbens prestasjoner og resultater har ikke vært gode nok og både klubbens eier og styre mener at en endring var nødvendig for å lede klubben i riktig retning i en viktig del av sesongen, skriver Chelsea i pressemeldingen.

Roberto hjalp oss til en historisk triumf i Mesterligaen og klubbens sjuende FA-cuptittel. Vi vil aldri glemme hans store bidrag til klubbens historie

– Måtte gjøre endringer
I redegjørelsen fra Chelsea kommer det frem at det var spesielt skuffende for Roman Abramovitsj og klubbledelsen å måtte konstatere en tidlig exit fra Mesterligaen.

– Klubben har en vanskelig oppgave foran seg med å kvalifisere seg til sluttspillet i Mesterligaen samtidig som de har en tøff utfordring med tanke på å kjempe i toppen av Premier League samtidig som vi deltar i tre andre cupturneringen. Vårt mål er å være så konkurransedyktige som mulig og kjempe om trofeer på alle fronter, skriver Chelsea videre.

– Klubbens eier og styre vil benytte anledningen til å takke Roberto for sine bidrag til klubben siden han overtok i mars. Roberto hjalp oss til en historisk triumf i Mesterligaen og klubbens sjuende FA-cuptittel. Vi vil aldri glemme hans store bidrag til klubbens historie og han vil alltid være velkommen hit til Stamford Bridge, konkluderer London-klubben i pressemeldingen.

LES OGSÅ: – Flaut om Chelsea ryker ut

Roberto Di Matteo under kampen mot Tottenham (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Roberto Di Matteo under kampen mot Tottenham (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Å, shit. Jeg synes det er oppsiktsvekkende. Det er utrolig tøft mot en mann som har gjort en så solid start på sesongen

– Ny manager snart på plass
Chelsea opplyser samtidig at de allerede er godt i gang med jakten på Di Matteos etterfølger.

Førstevalget skal være tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola, men spanjolen skal foreløpig ikke være klar til å vende tilbake fra sitt uttalte 12 måneders «sabbatsår» fra fotballen.

Dersom Roman Abramovitsj ikke lykkes med å hente Guardiola allerede nå skal det være snakk om at tidligere Liverpool-manager Rafael Benítez vil få jobben med å lede Chelsea frem til neste sommer, hevder Sky Sports.

– Klubben vil i løpet av kort tid offentliggjøre hvem som blir vår nye manager, slår Chelsea fast i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Sky Sports: – Chelsea vil erstatte Di Matteo med Guardiola

HÅPER PÅ
  MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto:
  Holm, Morten/SCANPIX)
HÅPER PÅ MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Roman Abramovitsj har jo ingen tålmodighet. Det er én mann og hans humørsvinger som er avgjørende for managerens skjebne

– Utrolig tøft gjort
TV 2 Sportens Premier League-kommentator Øyvind Alsaker innrømmer at han er overrasket over at Di Matteo må forlate jobben som Chelsea-sjef allerede.

Italieneren ble den første som fikk sparken i Premier Leauge denne sesongen.

– Å, shit. Jeg synes det er oppsiktsvekkende. Det er utrolig tøft mot en mann som har gjort en så solid start på sesongen. Chelsea er jo i en dårlig periode, men den er beinhard, sier Alsaker til tv2.no.

Han stiller et stort spørsmålstegn ved at klubbeier Roman Abramovitsj nok en gang velger å bytte trener. Di Matteo er den åttende manageren som må gå etter at den megarike russeren overtok eierskapet på Stamford Bridge.

– Man skulle tro at han ville få mer enn fire måneder ved roret. Roman Abramovitsj har jo ingen tålmodighet. Det er én mann og hans humørsvinger som er avgjørende for managerens skjebne. Utrolig overraskende at det kommer nå, slår Alsaker fast.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Roman Abramovitsj.
  (Foto: Sang Tan/Ap)
Roman Abramovitsj. (Foto: Sang Tan/Ap)

Dette er bare veldig trist altså. Det er mine øyne urettferdig. Jeg vet ikke jeg om det har skjært seg på det personlige plan mellom Di Matteo og Abramovitsj.

– Dette er bare trist
TV 2s fotballkommentator er usikker på hvorfor Di Matteo nå har fått fyken av Chelsea.

– Jeg så jo Chelsea tidligere i sesongen. Og de startet veldig bra, men de har jo hatt en del utenomsportslige hendelser. Terry-saken, Clattenburg-saken også valgte jo Di Matteo og spille tirsdagens CL-match uten Torres. Spanjolen har jo alltid vært en favoritt hos Abramovitsj, konkluderer Alsaker, før han slår fast:

– Dette er bare veldig trist altså. Det er mine øyne urettferdig. Jeg vet ikke jeg om det har skjært seg på det personlige plan mellom Di Matteo og Abramovitsj. Slik kan man ikke ta høyde for med russeren som sjef. Det kan jo selvfølgelig være noe som har kommet på tverke, men det blir jo bare spekulasjoner fra min side, sier Alsaker.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

PÅ GULLSTOL: Di Matteo ble hyllet av spillerne etter Mesterliga-triumfen.
  Fire måneder senere har han fått sparken. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
PÅ GULLSTOL: Di Matteo ble hyllet av spillerne etter Mesterliga-triumfen. Fire måneder senere har han fått sparken. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

– Chelsea styrt av én mann
Han mener sparkingen av Di Matteo bare beviser at det kun er én sjef på Stamford Bridge.

– Fotball er nådeløst og det svinger voldsomt. Det er rart at en mann som har brakt FA cup-gull og CL-gull til klubben får fyken. I tillegg er de jo fullt på høyde med de andre lagene i Premier League. Det viser jo at Chelsea bare er styrt av en mann. Klubben er ikke styrt av et styre eller en gruppe mennesker.

DEBATT:
Riktig av Chelsea å sparke Di Matteo? Ta debatten i kommentarfeltet under!