KNUSTE CHELSEA: Arturo Vidal scoret da Juventus slo Chelsea 3 0 tirsdag kveld. (Foto: Massimo Pinca/Ap)
KNUSTE CHELSEA: Arturo Vidal scoret da Juventus slo Chelsea 3 0 tirsdag kveld. (Foto: Massimo Pinca/Ap)

Chelsea på vei mot historisk Mesterliga-exit

Den regjerende mesteren ble rundspilt av Juventus i Torino.

Juventus-Chelsea 3-0

Chelsea sin drøm om avansement fra gruppespillet i Mesterligaen ser ut til å svinne hen. Den regjerende mesteren er nå avhengig av at resultatene går deres vei i den siste runden, samt at det blir seier mot Nordsjælland, for at håpet om å forsvare trofeet skal leve videre.

Kan gå mot historisk exit
For situasjonen er enkel; dersom Juventus og Sjakthar spiller uavgjort i den siste kampen, er begge lagene videre. Da vil heller ikke en seier over Nordsjælland ha noe å si for Chelsea. Blåtrøyene kan heller ikke avansere dersom Juventus vinner sin bortekamp mot Sjakthar i Donetsk.

Skulle dette skje vil, Chelsea være det første laget i Mesterligaens historie som ryker ut av gruppespillet året etter å ha vunnet turneringen.

– Det er kun et uavgjortresultat mellom Sjakthar og Juventus som gjør at begge lagene går videre. Det kommer nok til å skje, sier TV 2s fotballekspert Thomas Berntsen.

Chelsea ble til tider rundtspilt foran ekstatiske hjemmesupportere i Torino. Scoringer av Fabio Quagliarella, Arturo Vidal og Sebastien Giovinco sørget for at det endte 3-0 til «den gamle dame», men Berntsen mener at det fort kunne blitt mer.

– Chelsea var ikke i nærheten av Juventus og det kaliberet de holdt i dag. Juventus holdt til tider lekestue med Chelsea. Chelsea så ikke ut som et lag i hele tatt, og Juventus fortjente å vinne hvert fall 3-0, kanskje mer, sier Berntsen.

Mesterligaen i altomfotball.no her!

– De fortjente seieren
Petr Cech hadde nok å henge fingrene i mot et offensivt anlagt Juventus. Gjestene kan takke sisteskansen for at det ikke ble flere baklengsmål, men det blir likevel en mager trøst etter kveldens kamp.

– I den første omgangen startet vi bra. De satte oss under press og vi forsvarte oss bra - vi skapte også noen sjanser. Men når vi ikke tar var på sjansene, blir det vanskelig, sier Petr Cech til ITV Sport.

– Vi sa før kampen at vi hadde skjebnen i våre egne hender, men det har vi ikke lenger. Nå må vi gjøre vårt for å vinne den siste kampen og håpe at skjebnen vil være snill med oss.

For Cech var en skuffet mann etter å ha sett Chelsea bli nedsablet av Juventus i heksegryten i Torino.

– Det er veldig trist, fordi forrige sesong i Mesterligaen var som en drøm. Jeg vil ikke si at dette er et mareritt, men det er en enorm skuffelse.

MÅTTE GI TAPT: Petr Cech måtte se tre baller gå i nettet tirsdag kveld. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters)
MÅTTE GI TAPT: Petr Cech måtte se tre baller gå i nettet tirsdag kveld. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters)

Asamoah scoret kampens andre mål, og mye skal til dersom Juventus nå ikke tar seg videre til utslagsrunden av Mesterligaen. Ghaneseren ser nå fremover mot fortsettelsen.

– Det viktigste er at vi må bygge videre på det vi gjorde i dag. Det kommer ikke til å bli lett i den siste kampen, men vi skal lære av feilene vi gjorde i dag, sier Asamoah.

Juventus ut i hundre
Kampbildet var tydelig allerde fra første spark på ballen på et kokende Juventus Stadium i Torino. Vertene trillet ball og kontrollerte spillet, mens gjestene fra London, i en nykomponert formasjon, satset nesten utelukkende på kontringer.

DET KOKTE I TORINO: Juventus Stadium gikk av hengslene da Fabio Quaglierella satte inn 1-0 for Juventus i tirsdagens kamp mot Chelsea. (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)
DET KOKTE I TORINO: Juventus Stadium gikk av hengslene da Fabio Quaglierella satte inn 1-0 for Juventus i tirsdagens kamp mot Chelsea. (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)

Og det var følgelig Juventus som produserte de største sjansene i den første omgangen. Bare minutter var spilt da Stephan Lichsteiner fikk en gylden mulighet fra kort hold, men Petr Cech var på vakt og fikk reddet ballen videre i stolpen.

Chelsea virket presset, men da overgangsmulighetene kom, gikk det lynhurtig. Drøyt åtte minutter var spilt da Oscar kontret og forserte flere spillere før han dyttet videre til Eden Hazard ved sekstenmeteren. Belgieren brukte én berøring før han sendte avgårde en avslutning, men Gianluigi Buffon reddet noe heldig med innsiden av kneet.

Scoringen kom etter massivt press
Men vertene ble ikke nevneverdig skremt av Chelseas farligheter. Presset holdt frem inne på Chelseas banehalvdel og kvarteret ut i kampen reddet Cech gjestene nok en gang. Andrea Pirlo slo en lur corner langs bakken og Claudio Marchisio møtte lydig. Avslutningen var god, men Cech var raskt nede og fikk slått til ny corner.

Les også: Messi tangerte Raúl-rekord da Barcelona avanserte
Les også: King kom inn da United tapte i Tyrkia

Oscar var igjen farlig frempå drøyt ti minutter før pause etter en kontring, men få strakser senere måtte Chelsea gi etter for presset. Pirlo førte ballen mot sekstenmeteren og øynet en skuddmulighet. Midtbaneeleganten fyrte avgårde en avslutning, og mellom forsvarerne hadde Fabio Quagliarella posisjonert seg lurt. Spissen fikk en liten styring på ballen og en sjanseløs Cech måtte se ballen trille over målstreken til ledelse for «den gamle damen».

Det var likevel mer underholdning å by på før pause. Lichtsteiner kriget igjen inne i feltet og fikk sendt i vei en avslutning. En oppofrende Ashley Cole fikk reddet på streken i siste liten, og Chelsea slo umidelbart til på en kontring. Hazard satte fart og leverte videre til Juan Mata, men volleyforsøket til den lille spanjolen ble stoppet av Buffon og co.

KUNNE FEIRE:  Arturo Vidal scoret i Juventus' 3-0-seier over Chelsea. (Foto: Jonathan Moscrop/Ap)
KUNNE FEIRE: Arturo Vidal scoret i Juventus' 3-0-seier over Chelsea. (Foto: Jonathan Moscrop/Ap)

Juventus kunne dermed gå til pause med en fortjent ledelse, men etter 15 minutters hvile var det tilbake til der de slapp i den første omgangen.

Sjanseløse Chelsea måtte gi tapt
Gjestene hadde store problemer med å henge med et hardtarbeidende Juventus, som kjempet knallhardt foran ekstatiske hjemmesupportere. Drøyt 13 minutter ut i omgangen ga presset igjen avkastning.

Mirko Vucinic fikk ballen inne i boksen og dyttet etter hvert videre til Kwadwo Asamoah. Ghaneseren viste kløkt og dyttet ut til en fremadstormende Arturo Vidal ved sekstenmeteren. 25-åringen beholdt roen og satte enkelt inn 2-0 med én nådeløs berøring via en Chelsea-spiller.

Chelsea satset mer fremover i jakten på de viktige scoringene, men ble straffet knallhardt på overtid. Innbytter Sebastien Giovinco stormet frem på en kontring og etter en pasning befant han seg plutselig alene med Cech. 25-åringen var iskald da han tuppet ballen forbi sisteskansen og inn i det åpne målet.

Dermed vant Juventus 3-0, samtidig som Chelsea sine drømmer om avansement slo alvorlige sprekker.

SISTE SPIKEREN I CHELSEA-KISTA: Sebastian Giovinco satte inn 3-0 på overtid mot Chelsea. (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)
SISTE SPIKEREN I CHELSEA-KISTA: Sebastian Giovinco satte inn 3-0 på overtid mot Chelsea. (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)

Slik startet lagene:
Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Quagliarella, Vucinic
Chelsea (4-2-3-1): Cech - Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole - Ramires, Mikel - Azpilicueta, Oscar, Mata - Hazard