michelle muren (Foto: TV 2)
michelle muren (Foto: TV 2)

Frykter hun vil dø hvis hun overlates til seg selv

Michelle Muren er snart ferdig med rusavvenningen, men har lite håp om å lykkes på egen hånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rusavhengige protesterte tirsdag mot ruspolitikken i Norge. De etterlyser flere tiltak, blant annet bedre oppfølging og ettervern. Michelle Muren er en av de få som har fått hjelp, men frykter nå at hun havner på kjøret igjen.

Kastet bort tenårene

Tenårene til Michelle var preget av depresjoner og så rus.

– Jeg brukte alle pengene jeg hadde på narkotika, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Hun er blant de heldige som fikk behandling, men det er ingen selvfølge at hun er her i dag.

Les også: Lar rusavhengige dø i kø

– Jeg følte at jeg ikke ville leve. Det eneste som holdt meg i live var rusen. Det var ikke langt ifra at jeg holdt på å dø. Men min mor tok kontakt med Arild Knudsen, som kom inn i livet mitt. Det er egentlig takket være ham at jeg lever i dag.

– Visjonsløs rusmelding

Og da Oslos rusavhengige, og organisasjonene som støtter dem, marsjerte mot Stortinget i protest tirsdag, var det nettopp Michelle og ildsjelen Arild Knudsen som ledet an. Stortingsmeldingen om ruspolitikk, kan bare returneres, mener de.

Les også: – Budsjettet er kjemisk fritt for politikk

– Den er visjonsløs, så den vil vi levere tilbake i håp om å få en god en med nye gode forslag, forklarte Knudsen før demonstrasjonstoget ankom Løvebakken.

Mange av dem som snakket til politikerne, etterlyste skikkelig oppfølging og ettervern.

Michelle også, for når behandlingen hennes nå avsluttes, kan det bokstavelig talt være livsfarlig å bli overlatt til seg selv.

– Når jeg er på mitt mest deprimerte, klarer jeg ikke å se så mye positivt i livet mitt akkurat da. Så det er skremmende at støtten ikke finnes når jeg trenger den. Jeg vil heller dø enn å gå tilbake til å være den heroinavhengige jeg var.