stefan (Foto: TV 2)
stefan (Foto: TV 2)

Årets spiller i Tippeligaen: – Jeg blir enda bedre neste år

Stefan Johansen utelukker ikke at han skriver ny kontrakt med Strømsgodset etter suksessesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marienlyst (TV 2 Sporten): – Dette hadde jeg ikke forventet, sier finnmarkingen da TV 2 Sporten overrekker det synlige beviset på at han er årets spiller i Tippeligaen på Marienlyst - få dager etter hele byen feiret seriesølvet.

Børsen er satt av TV 2 Sportens kommentatorer og reportere på arena etter hver Tippeliga-runde. Kampen om å bli årets spiller har stått mellom Moldes fremadstormende Vegard Forren og Strømsgodsets midtbanegeneral Stefan Johansen.

Sistnevnte avgjorde da han spilte til karakteren 6 mot Stabæk søndag, mens Forren fikk 5 for sin innsats på Fredrikstad stadion.

– Jeg har ikke fulgt med underveis og hadde ingen anelse om at jeg lå godt an. Men dette betyr mye for meg og er noe jeg setter høyt. Det er tross alt den første sesongen hvor jeg har spilt fast i Tippeligaen, sier Johansen.

Les også: Her er årets lag i Tippeligaen

Får fri ut året
Tirsdag var det tid for evaluering i Drammen og hele spillerstallen leverte inn sine plusser og minuser for 2012. Onsdag skal spillerne testes fysisk før de får fri ut året.

Artikkelen fortsetter under bildet!

stefanto
stefanto

Ikledd blå Strømsgodset-jakke setter Johansen seg ned for å oppsummere årets sesong med TV 2 Sporten.

– Det er vanskelig å vurdere seg selv i forhold til andre, men jeg har fått mye ros. Underveis har det aldri vært slik at jeg har tenkt eller følt jeg har vært årets spiller i Norge, det har det ikke.

Johansen har vært tatt ut både på U21- og U23-landslaget denne høsten. Han var blant annet med på å sende Norge til U21-EM, men måtte bli hjemme da lagkameraten Anders Ågnes Konradsen ble kalt inn av Drillo til treningskampen mot Ungarn forrige uke.

Forlenger med Godset?
21-åringen flyttet fra Vardø til Bodø da han var 14 og videre til Drammen etter 2010-sesongen. Han har ett år igjen av kontrakten med Godset og et godt utstillingsvindu som venter med sommerens EM, men utelukker ikke at han forlenger avtalen med drammenserne.

– Godset har potensiale og en trener jeg kommer sykt godt overens med. Det er ikke umulig at jeg blir her, men på sikt har jeg, som alle andre, et mål om å spille i utlandet. Slike tilbud er ikke ofte man kan si nei til, sier Johansen, som merker at sølvet betyr for innbyggerne i Drammen.

– Bodø, som jeg kjenner til, er ikke i nærheten. Her bryr byen seg virkelig og du føler deg verdsatt. Det er kult for oss at Godset er viktig for folk som bor her.

– Hvordan ser du for deg at 2013-sesongen blir etter det som har skjedd i høst?

– Jeg var sykt langt nede etter tapet for Sandnes Ulf, men vi fikk en opptur med sølvfesten og ikke minst denne prisen. Nå skal jeg trene godt og være enda bedre i januar. Jeg blir enda bedre neste år. Det satser jeg på. Det er kanskje kjedelig å si, men det er bare hardt arbeid som gjelder. Og det er jeg klar for. Dette har gitt mersmak.

ÅRETS LAG:
Keeper: Steve Clark, Hønefoss - 5,30

Høyreback: Lars-Christopher Vilsvik, Strømsgodset - 5,50
Midtstopper: Vegard Forren, Molde - 5,60
Midtstopper: Saliou Ciss, Tromsø - 5,32
Venstreback: Mikael Dorsin, Rosenborg - 5,11

Midtbane: Borek Dockal, Rosenborg - 5,54
Midtbane: Stefan Johansen (årets beste), Strømsgodset - 5,65
Midtbane: Magnus Wolff Eikrem, Molde - 5,46
Midtbane: Mohamed Fellah, Vålerenga - 5,46

Spiss: Davy Claude Angan, Molde - 5,36
Spiss: Peter Kovacs, Strømsgodset - 5,35

Årets lag er basert på TV 2 Sportens spillerbørs, hvor kommentatorer og reporterer har gitt karakter etter hver kamp.