SteveBull
SteveBull

Wolves-legende om Solbakkens mannskap: – De har sett ut som redde sauer

Wolves-legende mener den manglende fighterviljen han har sett av laget i høst bryter med klubbens tradisjoner.

Wolverhampton (TV 2 Sporten)
Steve Bull er tidenes toppscorer i Wolverhampton med 306 scoringer og var en kompromissløs kriger på 80- og 90-tallet. Han dundret inn hele 18 hattrick for Wolverhampton på 13 sesonger mellom 1986 og 1999 og er klubbens største, nålevende legende. Han fikk selv aldri forsøkt seg i den øverste divisjonen i England, men mener klubben i hans hjerte hører hjemme i Premier League.

– Denne klubben er en sovende kjempe som hører hjemme i den øverste divisjonen. Vi har i nyere tid rykket opp og ned til Premier League, men vi ønsker ikke å møte Blackpool eller Torquay, vi vil ha Chelsea, Manchester United og Arsenal på besøk, forklarer Bull til TV 2 Sporten.

Les også: Solbakkens Wolves kritisert for ikke å spille britisk nok

– Stor overgang til utenlandsk manager
Vi møter den gamle toppscorerpluggen på Molineux i sentrum av Wolverhampton, stadionet hvor den ene langsiden bærer hans navn. Det er altså Ståle Solbakkens ansvar å få laget opp til den ypperste eliten.

– Han har gjort et godt inntrykk. Resultatene i det siste har åpenbart gått opp og ned, men vi ser at han prøver å introdusere en mer attraktiv fotball. Alt vi mangler nå er noen flere mål, sier han.

Les også: Solbakken: – Det er klart det brenner

Artikkelen fortsetter under bildet!

Solbakken (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Solbakken (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

– Overgangen til få en utenlandsk manager har vært stor, og noen av spillerne er mer vant med stilen til den forrige manageren. Men skal man tro avisene og det jeg hører på radioen virker det som om spillerne virkelig liker ham, sier Bull.

– Sett ut som sauer
Bull har ingen god forklaring på hvorfor Wolverhampton gikk fra å vinne fem av seks kamper, til å ikke ta en eneste trepoenger de siste sju oppgjørene.

– Jeg tror ikke Ståle heller klarer helt å sette fingeren på det. Vi har ledet og dominert enkelte kamper, før vi plutselig har krympet og sett ut som redde sauer, forklarer han.

Les også: Peter Beagrie: – Bryllupsreisen er over for Solbakken

– Til Ståle finner ut av hva det er for noe så kommer vi til å fortsette å gjøre det, men jeg tror han vil fikse det, sier han.

– Tøff jobb foran seg
Solbakken har foreløpig en høy stjerne hos fansen grunnet sitt vinnende vesen, og supporterne har sympati for at det tar tid å bygge et nytt lag med en ny spillestil. Den tålmodigheten vil ikke vare evig, skal vi tro Bull.

– Jeg tror Ståle kommer til å få en tøff jobb. Fansen her er utålmodige, de vil ha suksess, men du får ikke suksess med én gang. Det tar tid. Og det prøver jeg å si til folk jeg møter også. Ståle kommer inn med nye ideer og ny taktikk, det tar tid. Gir vi ham tid vil han levere varene, mener han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Wolves-jubel (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Wolves-jubel (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

47-åringen sier noe overraskende at han ikke ønsker at laget skal rykke opp inneværende sesong.

– Personlig vil jeg heller se at vi ikke rykker opp i år. At vi når playoff, men får en sesong til i Championship for å bygge et fundament som er godt nok til å forbli i Premier League når vi kommer dit, avslutter Bull.

Er du enig med Bull? Har ulvene vært sauer så langt i år? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!