TIL TORINO FOR TØFF TEST: Chelsea møter Juventus i bortekamp i Mesterligaen tirsdag. Bildet er fra kampen mellom lagene på Stamford Bridge. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
TIL TORINO FOR TØFF TEST: Chelsea møter Juventus i bortekamp i Mesterligaen tirsdag. Bildet er fra kampen mellom lagene på Stamford Bridge. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Tøff bortekamp for den regjerende mesteren: – Flaut om Chelsea ryker ut

Kasper Wikestad tror Chelsea får det vanskelig i bortekampen mot Juventus, samtidig som han mener at et Falaco-kjøp kan løse «alt» for London-klubben.

Chelsea står overfor en meget tøff oppgave når blåtrøyene fra London gjester Juventus til en uhyre viktig kamp i gruppspillet i Mesterligaen tirsdag.

Etter at Victor Moses sikret overtidsseier i forrige runde mot Sjakhtar Donetsk, er Chelsea for alvor en av favorittene til å avansere.

– Kampen er kanskje enda viktigere for Juventus. Chelsea er nesten sikret avansement med uavgjort, ettersom både Chelsea og Sjakhtar har Nordsjælland igjen i gruppespillet. Juventus sitt uavgjortresultat i Danmark kan fort bli avgjørende, sier TV 2s fotballekspert Kasper Wikestad.

– Flaut om Chelsea ryker ut
Chelsea har fått et lite tilbakeslag i Premier League etter den vanvittige seriestarten. Fire strake kamper uten seier, hvorav to ble tap, er ikke godt nok for et lag som er ute etter å løfte seg markant etter fjorårets svake innsats i ligaen. Med til historien hører det likevel til at sesongen ble kronet med triumf i FA-cupen, samt et imponerende Mesterliga-trofé.

Les også: Peter Beagrie: – Bryllupsreisen er over for Solbakken
Les også: Derfor er han ønsket av Chelsea og Dortmund

Tirsdagens kamp i Torino blir derfor et viktig hinder å komme over for Chelsea, som til helgen møter Manchester City til toppkamp i Premier League.

– Juventus gikk jo 49 ligakamper uten tap, de er utrolig gode, samtidig som de er regjerende ligamester i Italia. Chelsea står overfor en vanvittig stor oppgave, men jeg føler ikke at Chelsea står tilbake for veldig mange lag i verden. Chelsea kan plukke poeng hvor som helst på en god dag, men jeg anser likevel Juventus som favoritt, sier Wikestad.

Les også: Chelsea gikk på ny smell mot WBA

Skulle det bli tap for Juventus, samtidig som Sjakthar gjør jobben borte mot Nordsjælland, kan den regjerende mesterens drøm om å forsvare tittelen fort falle i grus.

– Det har aldri skjedd at en den regjerende mesteren har røket ut fra gruppespillet, så det vil være flaut for Chelsea dersom det skjer, sier Wikestad.

Sjekk status i gruppe E i altomfotball.no her!

– Bytte mellom Torres og Falcao kan løse alt
Med 18 innslupne scoringer på de siste ni kampene er Chelsea avhengige av å avgrense mulighetene for baklengsmål i kampen mot Juventus. Ashley Cole er meldt kampklar og går høyst trolig inn på backplassen, men det snakkes også om endringer fremover på banen.

Fernando Torres har ennå tilgode å slå skikkelig til i Chelsea-trøyen siden rekordovergangen fra Liverpool, og mulighetene er store for at Daniel Sturridge overtar spissplassen i kampen mot Juventus.

FORVISES TROLIG TIL BENKEN: Fernando Torres på mandagens trening i Torino. (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
FORVISES TROLIG TIL BENKEN: Fernando Torres på mandagens trening i Torino. (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)

Men verken Torres eller Sturridge scorer nok mål for Chelsea, og ryktene vil ha det til at klubben er på jakt etter en ny mann på topp allerede i det kommende overgangsvinduet.

Radamel Falcao er en av kandidatene, i det som potensielt kan bli en overgang der Torres og en god slump med penger går den andre veien.

– Det bør Chelsea gjøre. Det eneste som mangler i det laget er en van Persie, Rooney eller Agüero. Det er nettopp dette laget mangler, en Falcao. Får de byttet Torres med Falcao så tror jeg Chelsea er med helt inn. Det kan løse alt for Chelsea, sier Wikestad.

Mener Chelsea har prestert bra
Selv om Chelsea har vist svak form den siste tiden, mener Wikestad at London-klubben har levert varene denne sesongen. Laget har fremdeles heng på Manchester-lagene i Premier League, er videre i ligacupen, og har gode muligheter til avansement i Mesterligaen.

– Sett under ett så har de klart seg bra, men tendensene er skumle. Klubben gjorde store investeringer i sommer som de gjerne vil ha igjen, så jeg tror ikke at den nedadgående formkurven holder frem så lenge, sier Wikestad.

– Jeg har litt tro på Chelsea denne sesongen, men det har vist seg at de engelske lagene har slitt mer enn en skulle tro i Europa.

Les også: Keeper skadd og kamp stoppet etter fyrverkeri
Les også: Iversen havnet i Mercedes-krangel med Sheringham

Tror Di Matteo får sitte
I engelsk media spekuleres det heftig om stillingen til manager Roberto Di Matteo kan være truet dersom ting fortsetter å gå i motbakke for klubben. Med to tøffe kamper denne uken, samt en ventet avgjørelse i rasismesaken mot dommer Mark Clattenburg fra Det engelske fotballforbundet (FA), kan Di Matteo få kjenne eier Roman Abramovitsj' vrede.

– Det kan definitivt skje, men det går ikke på at jeg syns han fortjener å få sparken. Det går mer på historikken til Abramovitsj. Det kan likevel hende at han er litt mer tålmodig etter triumfen i Mesterligaen. Historikken til Abramovitsj er likevel ikke til å lese feil av, sier Wikestad, som blir overrasket dersom Di Matteo får sparken slik situasjonen er nå.