Veigar_P_ll_Gunnars_895485i (Foto: Teigen, Trond Reidar, © TRT)
Veigar_P_ll_Gunnars_895485i (Foto: Teigen, Trond Reidar, © TRT)

Veigar Páll Gunnarsson forlater Stabæk

Stabæks spisshelt bekrefter at han nå reiser tilbake til Island.

– Det har vært en veldig tøff beslutning, men jeg har bestemt meg for å reise tilbake, sier Veigar Páll Gunnarsson.

32-åringen kom til Stabæk første gang i 2004 og har nærmere 170 tippeligakamper for bæringene. Han har egentlig kontrakt med klubben et år til, men gjorde en avtale om å kunne bryte avtalen etter sesongen dersom han ønsket det.

– Jeg har lyst til å gi meg nå. Jeg har ikke den lysten og motivasjonen til å fortsette, sier 32-åringen.

– Ønsket familien å reise hjem?

– De har likt seg utrolig godt i Norge og de kunne nok like gjerne vært igjen her, men det er klart at de savner besteforeldre og familien på Island, sier han.

– Ingen konkrete tilbud
Islendingen reiser fra norsk tippeliga, men er ikke ferdig med fotball. Selv forteller han om interesse fra flere klubber på sagaøya og satser alt på en karrière i Islands eliteserie.

– Ja, jeg gir meg ikke. Jeg håper å kunne spille for et lag der. Det er ingen konkrete tilbud akkurat nå, men så har ikke jeg bestemt meg for å reise tilbake før nå heller, sier han.

Forrige uke møtte han Petter Belsvik og sa da til TV 2 at klubben hadde noen spennende ideer og at han trengte mer tid til å bestemme seg. Gunnarsson meddelte Stabæk sin beslutning mandag formiddag, men mener det er svært lite klubben kunne sagt eller gjort for å få han til å bli i Norge.

– Så penger var ikke et tema?

– Nei, jeg hadde fortsatt med samme lønnen. Stabæk var klare på at de ville ha meg med videre, men akkurat nå er det ingenting de kunne tilbudt som hadde fått meg til å forandre mening.

– Utrolig fin tid
Søndagens kamp mot Strømsgodset ble islendingens siste for Stabæk og han avsluttet med mål og en hyllest fra fansen. Nå skal han bruke noen dager på å ta avskjed med kolleger, fans og ansatte i Stabæk før han vender nesa mot Island 5. desember.

– Jeg har hatt en utrolig fin tid i Stabæk. Jeg føler meg nesten norsk så det har ikke vært en enkel beslutning, men nå må jeg tenke på meg selv og det beste er da å reise hjem, sier Gunnarsson.