I LIVE: Annas Al Jamal snakker med dansk TV om bomben som traff nær familiens bolig på Gaza stripen. (Foto: Danmarks Radio)
I LIVE: Annas Al Jamal snakker med dansk TV om bomben som traff nær familiens bolig på Gaza stripen. (Foto: Danmarks Radio)

Annas (10) var ute og lekte da bombene falt

Tre små barn og pappaen deres skadet i israelsk luftangrep.

Bare moren slapp uskadd fra det etter at politistasjonen i nabobygget ble bombet i Gaza. Hennes ti år gamle sønn Annas Al-Jamal var utenfor og lekte da israelske fly slapp bombene mandag morgen.

– Jeg ber til gud om å gi oss tålmodigheten og styrken til å takle denne grusomme situasjonen, sier Annas' mor til den danske TV-stasjonen Danmarks Radio.

Den lille gutten, pappaen og hans to søstre ble alle skadd av luftangrepet.

LES OGSÅ: Seks barn drept i Gaza

Dødstallene stiger

The Huffington Post melder at det israelske militæret har utført flyangrep mot 1350 mål på Gaza-stripen siden konflikten eskalerte forrige onsdag.

LES OGSÅ: Hamas: – Helvetes porter har åpnet seg

Så langt er nær 100 palestinere være drept i angrepene. På israelsk side er tre mennesker drept av de i alt 540 rakettene som er avfyrt fra Gaza-stripen. 35 av disse har nådd bebyggelsen i landet.

Ifølge Europadirektør i Human Rights Watch, Jan Egeland, er utsiktene dystre i forhold til en snarlig og fredelig løsning på konflikten.

– Dette ser ut til å være en uendelig lidelseshistorie. Det er liksom ingen slutt på dette, fordi at det fra Gaza ser ut til at opposisjonsgrupper vil fortsette å sende opp raketter, sa han til TV 2 Nyhetskanalen mandag.

LES OGSÅ: FN: Krever våpenhvile mellom Israel og Hamas

Truer med bakkeinvasjon

Det palestinske nyhetsbyrået Ma'an melder at ledere i Hamas, egyptisk etterrretning og Islamistisk Jihad nå diskuterer en mulig våpenhvile.

Samtidig truer det israelske forsvaret med bakkeinvasjon av Gaza dersom rakettangrepene fra palestinsk side ikke stopper.

– Dersom diplomatiske forsøk ikke lykkes, har vi ikke annet alternativ enn å sende inn bakkestyrker, sier en nær kilde av Israels statsminister Benjamin Netanyahu ifølge NTB.

Likevel presiserer kilden at statsministeren mener at det beste vil være en fredelig løsning.

– Vi foretrekker en diplomatisk løsning som kan garantere fred for Israels befolkning i sør. Dersom det er mulig vil en bakkeoperasjon ikke lenger være nødvendig, sier tjenestemannen mandag.

LES OGSÅ: – Israel vurderer å sette inn bakkestyrker

Sist Israel gikk inn med bakkestyrker i Gaza var ved årsskiftet 2008-2009 under operasjon «Cast Lead».

Totalt 1417 palestinske liv, herunder 926 sivile, gikk tapt den gang ifølge Palestinian Centre for Human Rights (PCHR). 13 israelere, deriblant 3 sivile, ble drept under operasjonen.

Skyter ned rakettene

Så langt har de fleste angrepene skjedd fra luften. «Iron Dome», rakettvernsystemet som det israelske forsvaret bruker for å beskytte seg, har avskåret i alt 310 av rakettene som har blitt skutt over den israelske grensen. Dette melder det israelske nettstedet Haaretz.

LES OGSÅ: Her treffer raketten mål i Gaza

«Iron Dome» fungerer slik at palestinske raketter blir oppdaget på den israelske radaren, og skytes ned av en forsvarsmissil. Hver forsvarsmissil har en prislapp på rundt 230.000 kroner, ifølge det israelske forsvaret.

SE VIDEO! Her avskjæres Hamas-raketter av det israelske rakettvernsystemet «Iron Dome»:

679689