Ståle Solbakken, Henning Berg, Peter Beagrie
Ståle Solbakken, Henning Berg, Peter Beagrie

Peter Beagrie: – Bryllupsreisen er over for Solbakken

Peter Beagrie tror Ståle Solbakken må få snudd den negative trenden med Wolves, så fort som mulig.

Peter Beagrie er Sky Sports ekspert på The Championship, og han følger nøye med på de to norske managerne i divisjonen.

Han synes oppriktig synd på Ståle Solbakken og det han gjennomgår for tiden.

– Sju kamper uten seier er fælt. Men det er sånn det er. The Championship er den tøffeste ligaen i verden. Et lag kan gå sju kamper uten seier, men det samme laget kan også gå sju kamper uten tap. Så jevnt er det. Han får håpe han kan få noen seirer på rad, jo fortere, jo bedre, sier Beagrie til TV 2 Sporten.

Les også: Solbakken slo hull i taket på Wolves-benken

solbakken (Foto: Twitter @BrumJC)
solbakken (Foto: Twitter @BrumJC)

– Bryllupsreisen er over
Beagrie har fulgt Solbakken i sine måneder i Wolverhampton Wanderers.

– Da han kom til klubben var Wolves-fansen positive. Det kom en manager de ikke hadde hørt om og var spent på hva han kunne gjøre med klubben. Han viste seg som en manager som gjorde gode signeringer. Spesielt Bakary Sako har vært en åpenbaring. Og Tongo Doumbia er også en spiller som kan gjøre forskjellen i denne divisjonen.

– Men nå er bryllupsreisen over. Den grusomme formen den siste tiden. Mangelen på poeng og i noen kamper har det også vært mangel på ledelse. Nå stiller fansen spørsmål ved om klubbledelsen har gjort rett når de ansatte ham, forteller den tidligere Everton- og Manchester City-vingen.

Ettersom han jobber tett mot klubbene i The Championship, kommer han tett på klubbene. Han forteller at de samme supporterne som hyllet klubbledelsen for å ansette Solbakken, nå vil ha Mick McCarthy tilbake som manager.

– Ikke spør meg hvorfor. Det er bare sånn engelsk fotball er. Det ene øyeblikket er du oppe. Det neste er du nede, ler Beagrie.

– Har hatt mye uflaks
Han tror også at Solbakken har spillergruppen med seg, og mesteparten av spillerne ser endringene han ønsker å gjøre. Beagrie mener det er lett for dem å kjøpe Solbakkens prinsipper. Nå handler det bare om å snu motgangen før klubbledelsen mister tålmodigheten.

– De har hatt mye uflaks med offsideavgjørelser, straffer og andre situasjoner som har fått stor betydning for resultatene. Forhåpentligvis vil flaksen hans snu og han kan få den suksessen som de trofaste på Molineux krever og fortjener, sier Beagrie.

Les også: Ny nedtur for Solbakkens ulver
Les også: Solbakken møtte fansen: Spøkte med eierens mangel på pengebruk
Les også: Arsenal-spiller kobles til Solbakkens Wolves

– Berg har den beste spissen i divisjonen
Henning Berg fikk sin første seier som Blackburn-manager da Peterborough ble slått 4-1 lørdag.

– Det var en fantastisk seier, og det var takket være den beste spissen i The Championship, Jordan Rhodes. Det er en spiller Henning vil sette stor pris på. Han er ikke bare et fantastisk talent. Han har også en strålende innstilling og er en fantastisk fyr. Han var svært nær ved å gå til West Ham, men det viser hvilken spiller han er at han valgte Blackburn for å utvikle seg gradvis og være sikker på at han spiller hver helg, forklarer Beagrie.

Mange ble overrasket da Henning Berg ble ansatt som manager for Blackburn. Beagrie lærte Berg å kjenne som ekspert for TV 2 Sporten.

– Det var et sjokk for de fleste at han fikk jobben. Men jeg skrev i en kommentar for Sky Sports da navnet hans kom opp at dersom han kom til intervju, så ville han imponere. Han kan veldig mye fotball og har hatt stor suksess i sine to foregående perioder i klubben. Og han er veldig populær blant fansen, forklarer han.

jordan rhodes (Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo)
jordan rhodes (Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo)

Bør rykke opp
Med alt bråket som har vært rundt Blackburns indiske eiere, mener Beagrie at Bergs viktigste oppgave har vært å bygge en bro mellom styrerommet og fansen. For supporterne har vist sin misnøye blant annet ved å holde seg borte fra hjemmekamper. Men Beagrie vil berømme Venkys for å ha hatt en klar tanke i jakten sin på en ny manager.

Les også: Rhodes-hattrick i Bergs første Blackburn-seier

– Først gikk de for Tim Sherwood, men fikk nei fra ham. Nestemann på listen var Billy McKinley. De viste at de ville ha en ung og sulten manager, som kjente klubben godt. Da Henning ble ansatt så gjorde han det klart at han skulle ha øverste ansvar for det sportslige alene, sier Beagrie.

Championship-eksperten mener Berg bør minst klare play off til Premier League.

– Han har et budsjett og en stall som bør garantere minst play off. Han er aldri redd for å si hva han mener, og han har selv sagt at han har feilet hvis ikke han tar den minst til play off. 18 av 24 lag i divisjonen har spilt i Premier League. Det forteller alt om hvor tøft det er. Det er en grunn til at alle gamblere holder seg unna The Championship. Men har du en spiss som scorer 20 mål eller mer, så har du en sjanse. Det har Blackburn i Jordan Rhodes. Scorer han mer enn 20 mål, så rykker de opp. Han er uten tvil nøkkelmannen, tror Beagrie.