DRØMMETREFF: Se perlemålet til André Schurrle her!
DRØMMETREFF: Se perlemålet til André Schurrle her!

Derfor er han ønsket av Chelsea og Dortmund

Stortalentet André Schürrle med perlemål for Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen-Schalke 2-0

Bilder fra Eurosport 2

André Schürrle (22) har kanskje ikke det største navnet i den europeiske fotballverdenen, men i lørdagens kamp mot Schalke viste den offensive midtbanespilleren litt av grunnen til at han er jaktet av flere storklubber.

Hjemme på BayArena tok Schürrle saken i egne hender like før pause. På mesterlig vis førte han ballen mot sekstenmeteren før han hamret til ballen - prosjektilet skjøt fart og suste opp i vinkelen bak en sjanseløs Lars Unnerstall. Rett og slett vakkert av 22-åringen.

Se fulltrefferen i videovinduet øverst på siden!

Prestasjonene til Lervkusens nummer 9 har ikke gått ubemerket hen i Fotball-Europa. I sommerens overgangsvindu var Chelsea svært nære ved å signere Schürrle som en del av lagets satsing på yngre spillere, men overgangen strandet da Leverkusen avslo et bud på Schürrle som er verdsatt til drøyt 180 millioner kroner.

Schürrle, som har kontrakt med Leverkusen ut 2016, er fremdeles på radaren til Roman Abramovitsj, men konkurransen om spilleren har blitt ytterligere tilspisset denne høsten.

Miroslav Klose Andre Schurrle (Foto: Gero Breloer/Ap)
Miroslav Klose Andre Schurrle (Foto: Gero Breloer/Ap)

Borussia Dortmund er bare én av klubbene som skal ha kastet seg inn i kampen om Schürrle, og manager Jurgen Klopp skal være en stor fan av angriperen som kan nyttes til brukes som spiss og ving. En overgang kan finne sted allerede i januar dersom gultrøyene får det som de vil, men det skjer nok ikke dersom Leverkusen får viljen sin. Direktør Wolfgang Holzhauser har uttalt at de ikke er interessert i å selge spiller som de har brukt mye tid og ressurser på å bygge opp.

Les også: Sjekk søndagens fotballrykter: – Arsenal og Liverpool jakter tidligere Lyn-keeper

Schürrle har ikke bare imponert i Bundesliga de siste sesongene. På det tyske landslaget har Schürrle scoret sju mål på 18 kamper, og i sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina var han med i Joachim Löws 23-mannstropp som tapte for Italia i semifinalen.

22-åringen var også del av Mainz-laget som briljerte i Bundesliga i 2010/2011-sesongen med historiske sju strake trepoengere i seriestarten. Han scoret 15 mål på 34 kamper samme sesong før overgangen til Leverkusen i 2011.

Leverkusen vant lørdagens kamp mot Schalke 2-0 etter en scoring av Stefan Kiessling i den andre omgangen.