SVIKTET PÅ KLASSISK: Petter Northug jr. gikk inn til 24. plass på søndagens 15 kilometer klassisk. Bildet er fra fredagens seier på samme distanse i fri teknikk. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
SVIKTET PÅ KLASSISK: Petter Northug jr. gikk inn til 24. plass på søndagens 15 kilometer klassisk. Bildet er fra fredagens seier på samme distanse i fri teknikk. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
MESTERLIG: Chris Jespersen vant guttas 15 kilometer klassisk på Beitostølen søndag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
MESTERLIG: Chris Jespersen vant guttas 15 kilometer klassisk på Beitostølen søndag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Galgenhumoristisk Northug tror Johaug hadde slått ham

Petter Northug gikk i mål på 24. plass, nesten to minutter bak vinner Chris Jespersen.

Beitostølen (TV 2 Sporten): De fleste snakket om Petter Northug jr. før søndagens 15 kilometer klassisk for herrer på Beitostølen, men 26-åringen var aldri inne i tetbildet da Chris Jespersen flesket til med et kanonløp.

Northug gikk i mål på 24. plass, nesten to minutter bak Jespersen.

– Johaug slo meg kanskje på 10 kilometer i dag, sier Northug og flirer.

– Nå håper jeg at jeg blir tatt ut til Gällivare. Det var ikke noen god søknad i dag. Jeg håper jeg får den nest siste eller siste plassen i troppen, legger han til.

Northug var kjapp på avtrekkeren da VG spurte om han var bekymret før verdenscupåpningen.

– Jeg kommer ikke til å få sove i natt. Dette gjør vondt, spøkte Northug.

Les også: Bjørgen smadret av Johaug: – Jeg kjenner at kroppen protesterer

Skikongen har tidligere avslørt at han har gitt Johaug teknikk-tips.

– Men nå må jeg spørre henne, smiler Mosvik-ekspressen.

Jespersen-show
Chris Jespersen, som egentlig har sin forse i skøyting, var uimotståelig på den klassiske distansen. Pål Golberg, Martin Johnsrud Sundby, Petter Eliassen og Simen Østensen holdt noenlunde følge med Jespersen underveis i løpet, men mot slutten satte 29-åringen inn støtet.

Den tidligere juniorverdensmesteren gikk i mål 14, 6 sekunder foran andremann Golberg, mens Johnsrud Sundby fulgte på tredjeplass.

– Det var en lettelse. Jeg var dritskuffet på fredag, sier Jespersen til tv2.no.

Mener Jespersen bør gå i Gällivare
Jespersen gjorde seg dermed høyaktuell til neste helgs verdenscupåpning i Gällivare, selv om det er i skøyting hans beste resultat har kommet. Og det kom nettopp i Gällivare, den gang på 15 kilometer fri teknikk.

– Han bør gå i Gällivare. Han gikk fort der i fjor, sier Northug.

Northug mener det er naturlig at han fikk en tung dag i sporet.

– Det har vært to tøffekonkurranser. Tidlig på sesongen kan skje at det går tungt. Det kan også ha litt å gjøre med at jeg var syk etter Val Senales, forklarer skikongen.

– Dario blir sterk
Neste helg skal Northug gå mot verdens beste skiløpere. Dario Cologna, som vant i Sverige i går, blir en av de tøffeste utfordrerne.

– Jeg har tenkt mer på Gällivare i helgen enn på Beitostølen. Jeg er forberedt på sekundstrid, spesielt på 15 kilometeren. Det er en løype med mange svinger og korte bakker. Da blir det jevnt. Dario blir sterk, Johan Olsson vant i fjor og Markus blir sterk. I tillegg kommer det noen russere. Det er mange som kan vinne, sier Northug.

Se ekspertenes dom etter helgen på Beitostølen under:

679942

Menn, 15 km klassisk:

1) Chris André Jespersen, Byåsen 38.39,4
2) Pål Golberg, Gol 0.14,6 min. bak
3) Martin Johnsrud Sundby, Røa 0.24,3
4) Petter Eliassen, Byåsen 0.41,4
5) Simen Østensen, Fossum 0.42,8
6) Sjur Røthe, Voss 0.57,2
7) John Kristian Dahl, Strindheim 1.00,6
8) Anders Aukland, Oseberg og Maurice Manificat, Frankrike 1.04,2
10) Emil Iversen, Varden 1.05,4