Alexander Tettey, Norwich
Alexander Tettey, Norwich

Alexander Tettey: – Ok, så har jeg hilst på Giggs

Alexander Tettey løp «livet av seg» mot favorittklubben.

Norwich - Manchester United 1-0:

Alexander Tettey har alltid hatt Manchester United som favorittlag.

Han innrømmer at det var litt spesielt å gå ut på Carrow Road og møte de han alltid har heiet på.

– Det var litt spesielt. Du kom ut på banen og hilser på dem. Plutselig hilser jeg på Ryan Giggs, så tenker jeg «ok, så har jeg hilst på Giggs». Etterpå hilste jeg på han tidligere AaFK-keeperen. Det var litt mer normalt. Men de andre var jo litt spesielt. Det var det. Det er jo dem du pleide å heie frem hjemme i stuen, forteller han til tv2.no.

Men det ble aldri noe problem for den tidligere Rosenborg- og Rennes-spilleren.

– I det dommeren blåste i gang, så var det bare å legge det fra seg. Da var det en helt vanlig kamp, fortsetter han.

Les også: Manchester United snublet i Norwich

– I fotball går alt an
Nå har Tettey og Norwich slått både Arsenal og Manchester United på hjemmebane. Det var poeng The Canaries neppe hadde lagt inn i budsjettet før sesongen.

– Veldig artig at vi vinner. Det viktigste er at vi tar poengene vi trenger. Artig kamp. Ganske likt som mot Arsenal hjemme. Vi spiller bra når vi har ballen. Vi skaper sjanser og forsvarer oss bra. Vi får tre poeng og holder nullen. Jeg skal ikke si at det ikke går an, for i fotball går alt an, sier en strålende fornøyd Norwich-spiller.

Etter at Tettey kom til klubben, har Norwich tettet igjen bakover. Han har spilt seks kamper fra start. I fire av dem har Norwich holdt nullen. Bare Chelsea har scoret mer enn ett mål mot et Norwich med Tettey på banen fra start.

– Jeg prøver å gjøre jobben jeg har fått beskjed om. Gjør jeg det får jeg spille neste kamp. Jeg er derfor veldig fokusert på å gjøre jobben min, sier han beskjedent.

Les også: Tettey om all ros: – Nå må folk roe seg
Les også: Se dette håpløse Tettey-innkastet: - Kunne like gjerne kastet ballen stående på hendene

– Vi løper livet av oss
For Tettey har fått mye skryt for å gjøre «drittjobben» på midtbanen. Han stenger rom foran forsvaret og river i stykker motstanderens spill.

– Vi har to som sitter på midten, og løper livet av oss i hver kamp. Det ser ut til at det hjelper forsvaret til å holde nullen. Det avlaster dem nok litt, forklarer han.

Men han er litt overrasket over at Norwich plutselig er blant lagene det er vanskeligst å score på i Premier League.

– Jeg diskuterte det litt med Sebastien Bassong etter kampen. Det er veldig merkelig at vi nå er veldig bra bakover med tanke på at vi ikke var det i starten av sesongen. Da rant målene inn, sier Tettey.

Og Manchester United-supporteren innrømmer at det stakk litt i hjertet å slå favorittklubben.

– Det var gøy å ta fra dem tre poeng, men på en måte så liker jeg ikke å slå akkurat dem. Men vi trenger poengene mer enn de gjør nå, og jeg regner med de tar inn igjen de poengene mot andre, ler han.