OPTIMIST: Egypts president Mohammed Morsi sier han aner indikasjoner på en snarlig våpenhvile på Gaza. (Foto: Uncredited/Ap)
OPTIMIST: Egypts president Mohammed Morsi sier han aner indikasjoner på en snarlig våpenhvile på Gaza. (Foto: Uncredited/Ap)

Egypt: – Indikasjoner på våpenhvile

Det er indikasjoner på at Hamas-styret på Gazastripen og Israel om kort tid kan komme til å inngå en våpenhvile, ifølge Egypts president.

På en pressekonferanse sent lørdag kveld forklarte Mursi at Egypts regjering er i kontakt med både israelerne og palestinerne.

– Det er indikasjoner på at det kan bli en våpenhvile om kort tid, sa Mursi på en pressekonferanse sammen med Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan.

Ingen garantier

Han la imidlertid til at det ikke er noen garantier for at en slik avtale kommer i stand.

Egypt har også i tidligere konflikter mellom Hamas og Israel meklet fram våpenhviler. Vestlige land har de siste dagene anmodet Egypt om å bruke sin innflytelse til å forhandle fram en ny våpenhvile.

Den voldsomme opptrappingen av konflikten mellom Hamas og Israel har de siste fire dagene krevd nesten 50 menneskeliv. Tre israelere er drept og over 45 palestinere har mistet livet.

Arabiske land stiller seg bak

Arabiske land ga sent lørdag kveld sin støtte til egyptiske bestrebelser på å få i stand en våpenhvile for å få slutt på kampene mellom Hamas-styret på Gazastripen og Israel.

Den arabiske liga møttes lørdag i Egypts hovedstad Kairo.

Delegasjon til Gaza

En delegasjon fra den arabiske organisasjonen vil reise til det palestinske området for å vise sin støtte til befolkningen der. Generalsekretær Nabil Elaraby skal lede delegasjonen, og reisen finner trolig sted søndag eller mandag.

I en uttalelse fra møtet fordømmer ligaen det som beskrives som israelsk aggresjon. (©NTB)