Martin Fourcade er favoritt på 20-kilometeren i VM i dag, og de økte naturligvis da Hegle Svendsen måtte trekke seg
Martin Fourcade er favoritt på 20-kilometeren i VM i dag, og de økte naturligvis da Hegle Svendsen måtte trekke seg

Skiskytterstjerne sikler etter å møte Northug i spurt

Martin Fourcade er svært lysten på å gå ankeretappen for Frankrike i VM i Val di Fiemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen (TV 2 Sporten): Martin Fourcade regnes som en av de aller raskeste skiskytterne i sporet. I dag målte han krefter med Petter Northug på Beitostølen. Fourcade endte på 6. plass, 35 sekunder bak Northug.

Nå vil han bryne seg mot Northug i VM i Val di Fiemme. Fourcade er svært lysten på å gå ankeretappen for Frankrikes stafettlag neste år.

– Jeg ønsker å kjempe mot Northug på siste etappe. Det er målet mitt. Vi viste i dag med Maurice Magnificat og Jean Marc Gaillard at vi blir farlige. Vi håper å slå Norge på stafetten, sier Fourcade til tv2.no.

LES: Martin Fourcade er stinn av selvtillit: – Jeg er bedre enn Northug
LES: Northug vil ikke provosere svenskene: – Må raskt komme meg i et telt, skifte og reise vekk

Northug-advarsel til Cologna
Franskmannen røper at dagens 15-kilometer ga mersmak.

– Jeg har ventet på dette lenge. Det var kult. Det var mitt første langrennsløp. Jeg hadde ingen indikasjon på hvort fort de andre gikk fordi jeg gikk så tidlig. Jeg skal bli bedre til Gällivare, sier Fourcade på spørsmål fra Dagbladet.

24-åringen kunne ikke gjøre noe med Northug på 15-kilometeren. Fourcade mener Dario Cologna bør se opp for Northug etter dagens knusende seier.

– Han var rask. Det var et tydelig signal til Dario Cologna. Jeg håper å være nærmere ham neste uke. Med et bedre startnummer tror jeg det er mulig, sier Fourcade.

LES: Ari Behn om Johaug: – Hun er slik Gud skapte kvinnen

Støtter Hegle Svendsens langrenns-nei
Mens Fourcade flørter med langrenn har Emil Hegle Svendsen valgt stikk motsatt taktikk. Hegle Svendsen kutter ut langrenn i et forsøk på å vinne verdenscupen i skiskyting. Det gjør han lurt i, sier Fourcade.

– Han ønsker å vinne den gule trøya, og da er det lurt å ha ett fokus, sier Fourcade.

Å vinne den verdenscupen i skiskyting er ikke like viktig for franskmannen.

– Det er ikke hovedmålet mitt, men jeg skal prøve å ta den. I fjor var det mitt eneste mål, og hele kroppen min var innstilt på å vinne. I år er Gällivare, VM i Nove Mesto målene mine, sier Fourcade.