FLYANGREP: Israelske flyangrep svarer på rakettangrep fra palestinsk side. (Foto: SALEH SALEM/Reuters)
FLYANGREP: Israelske flyangrep svarer på rakettangrep fra palestinsk side. (Foto: SALEH SALEM/Reuters)

Tre drepte i nye angrep på Gazastripen

FNs sikkerhetsråd møttes onsdag kveld til hastemøte om Gaza. Torsdag morgen ble tre palestinere drept av israelsk flyangrep.

Ifølge nyhetsbyrået Safa er til sammen elleve palestinere drept siden de israelske flyangrepene begynte onsdag i forrige uke.

I Sikkerhetsrådet forsvarte USAs FN-ambassadør Susan Rice Israels rett til selvforsvar mot rakettangrepene som er kommet fra Gazastripen de siste dagene.

Forsvarte retten til å gjengjelde

Mens arabiske land ba Sikkerhetsrådet fordømme de israelske angrepene, framførte Rice USAs syn at det ikke er noe som rettferdiggjør volden som Hamas og andre «terrororganisasjoner» nå retter mot Israel.

Hastemøtet var innkalt av Egypt og andre arabiske land etter at Israel tok livet av lederen for Hamas' militære fløy og åtte andre palestinere i løpet av et 20-tall flyangrep mot Gazastripen. Mens FNs sikkerhetsråd hadde krisemøte snakket president Barack Obama med lederne i Israel og Egypt for å prøve å hindre at konflikten trappes opp.

Tre drept i flyangrep

Tre unge palestinere ble drept da Israel torsdag morgen gjenopptok flyangrepene på Gazastripen.

Gaza sørgende far (Foto: AP)
Gaza sørgende far (Foto: AP)

Hamas' militære fløy, Izz el-Dine al-Qassam-brigadene, sier at alle tre var medlemmer av organisasjonen. De ble truffet mens de kjørte i en motorsykkeltaxi i Khan Younis-området lengst sør på Gazastripen.

To barn ble drept onsdag - ett av dem var den elleve måneder gamle sønnen til Jihad Mashawari, som er reporter i arabisk BBC.

– Dette er en vanskelig dag for hele vår avdeling i Gaza, sier BBC World-redaktør John Williams, ifølge The Telegraph.

Drepte militær leder

I alt elleve palestinere er drept siden de israelske flyangrepene startet onsdag i forrige uke, ifølge nyhetsbyrået Safa.

En av de drepte var Hamas' militære leder Ahmad al-Jaabari.

Palestinerne anklager Israel for drap på ni mennesker, mens Israel svarer at de var tvunget til å reagere mot et økende antall rakettangrep.

(©NTB/TV 2)