Cecilie og Camilla i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Cecilie og Camilla i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Dette er årets «The Amazing Race Norge»-deltakere

Se den komplette deltakerlisten for sesong to her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neste år er det endelig klart for en ny sesong med «The Amazing Race Norge» - programmet der ti norske par konkurrerer i et heseblesende løp rundt i hele verden. Rekordmange deltakere har meldt seg på, og i dag kan vi endelig avsløre hvem som får delta i kappløpet.

Se en komplett oversikt over neste sesongs deltakere lenger nede i artikkelen!

Ifølge programredaktør Torkil G. Auran i TV 2 vil produksjonen i enda større grad pushe deltakerne til det ekstreme denne sesongen.

– Vi skal reise både høyt og lavt, til nye kjente og ukjente reisemål. Deltakerne kommer til å stå ovenfor store fysiske og psykiske utfordringer. De skal virkelig få kjenne på grensene sine, har han tidligere uttalt.

Redd for å fremstå som dum

Bærumsvenninnene Cecilie Kreutz (41) og Camilla Smith (43) er to av deltakerne som snart legger ut på det som kan bli deres livs reise. De er taleføre jenter som ikke er redd for å si hva de mener. Men oppi all praten er de redd for hvordan andre skal oppfatte dem.

– Jeg er redd for å fremstå som dum, sier Cecilie før hun forteller mer om hvordan hun kan være når hun er på ferie.

– Problemet mitt er at jeg har reist veldig mye de siste årene, men da har jeg reist på femstjernes hoteller, og jeg har ikke hatt så mange utfordringer på turen annet at hvis jeg kommer fram og rommet ikke har den utsikten jeg ønsker eller at senga ikke er helt myk nok, så er jeg nede og kjefter, for jeg skal ha det perfekt, forteller 41-åringen ærlig til tv2.no.

Hun erkjenner også at hun kan være litt brutal i svingene.

– Jeg tror litt av utfordringen er at jeg kan kjøre over folk uten at jeg skikkelig ser det selv, for når jeg blir usikker, så blir jeg fryktelig arrogant og kan stå på mitt, og så ser jeg det ikke helt selv, sier Kreutz.

Testosteronduo

Allan Wetrhus (42) og Ørjan Øvstetun (26) blir et av bærumkvinnenes konkurrerende lag. De er kompiser som først ble kjent da de begynte å spille amerikansk fotball sammen. Øvstetun forteller til tv2.no at han gjerne blir oppfattet som uslåelig.

– Jeg har det imaget at alt skal være mulig å gjøre, ingen skal slå meg.

26-åringen setter lit til sin eldre makker når det kommer til å ikke koke over.

– Utfordringen blir å beholde roen, for jeg har et enormt testosteron og adrenalin som må ut. Vi kommer nok til å gå på noen blemmer når vi ikke tenker oss godt nok om når vi leser cluet. Jeg er veldig stresset, så det er Allan som får ta ansvar for at vi beholder roen, mener han.

Se listen over deltakerne som er med i «The Amazing Race Norge» nedenfor!

Eva Skjønhaug-og-Wenche Eriksen The Amazing Race (Foto: Beate Sneve Larsen)

Venninner: Wenche Eriksen (50) og Eva Skjønhaug (49)

Disse Drøbak-venninnene har kjent hverandre i ti år. Eva elsker jobben som banksjef, mens studenten Wenche elsker livet på fjellet.

Allan Wetrhus-og-Ørjan Øvstetun (Foto: Beate Sneve Larsen)

Lagkamerater: Allan Wetrhus (42) og Ørjan Øvstetun (26)

Allan og Ørjan spiller begge amerikansk fotball - og det var på trening for rundt ett år siden at de to møttes. Selv beskriver de Ørjan som en stor buldrebass med godt humør, mens Allan «the old man» skal være en mer kynisk variant av Ørjan.

Millorad Dunderovic-og-Dario Dunderovic (Foto: Beate Sneve Larsen)

Far og sønn: Milorad Dunderovic (59) og Dario Dunderovic (22)

Milorad oppfatter Dario som uansvarlig, useriøs og lat. Dario oppfatter Milorad som overstyrende, urettferdig og masete. «Amazing Race Norge» er det eneste programmet far og sønn Dunderovic klarer å bli enige om å se på, og de to håper at deltakelsen i programmet kan føre dem nærmere hverandre.

Lill-Marie-og-Stian Hande (Foto: Beate Sneve Larsen)

Ektepar: Lill Marie Hande (33) og Stian Hande (33)

Ekteparet Hande har holdt sammen i 15 år. De har to sønner, to hunder og et hamster sammen. Damilien er aktiv og trives med å være ute på tur og med lek. Hande-paret har dog ikke vært mye ute og reist - mye grunnet Lill Maries flyskrekk.

Julie og Robert i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2 )

Kolleger: Julie Sannerud (21) og Robert Sømod (23)

Studentene, vennene og Moods of Norway-kollegene Julie og Robert tenkte at «Amazing Race Norge» var noe for dem med en gang de så første sesong på TV. De to elsker å konkurreere mot hverandre og håper på å skape uforglemmelige øyeblikk de kan fortelle om til barnebarna sine.

Omar og Bilal i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Brødre: Omar Ishqair (28) og Bilal Ishqair

Omar og Bilal har finsk mor og palestinsk far. De vokste opp i Dubai, men bor i dag i Norges hovedstad. Brødrene tror de har en fordel ved at de kan jobbe veldig godt sammen. At begge er sta tror de blir en utfordring.

Cecilie og Camilla i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Venninner: Cecilie Kreutz (41) og Camilla Smith (43)

Dette vennskapet startet med en krangel på Bekkestua for 25 år siden. Disse kvinnene er begge oppvokst i Bærum og kjenner hverandre på godt og vondt. De har støttet hverandre gjennom tre skilsmisser. Begge innrømmer at de elsker oppmerksomhet.

Solfrid Knalvik-og-Sveinung Ellingsen (Foto: Beate Sneve Larsen)

Samboere: Solfrid Kvalvik (37) og Sveinung Ellingsen (29)

Det er ikke så lenge siden Sveinung og Solfrid flyttet sammen. Tilsammen har de fem barn fra tidligere forhold. Av tidligere reiseerfaringer sammen finnes cruise i Middelhavet og charterferie i Tyrkia.

Vinh og Terje i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Kompiser: Vinh Phung (28) og Terje Stokke (29)

Disse ugifte vennene har backpacket sammen i store deler av verden. De har vært bestevenner siden videregående skole og innrømmer at de er en noe merkelig duo.

Lindsy Pedersen-og-Priscila Merkesdal (Foto: Beate Sneve Larsen)

Bestevenninner: Linn Christine Pedersen (21) og Priscila Merkesdal (23)

Bestevenninnene Priscila og Linn Christine har bodd i Bergen hele livet. De to studentene kommer fra fine familier og innrømmer at de har et relativt høyt pengeforbruk.

«The Amazing Race Norge» kommer på TV vinteren 2013. Også denne sesongen er det Freddy dos Santos som er programleder. Les alt om programmet på tv2.no/amazingrace!