steffen Iversen
steffen Iversen

Iversen havnet i Mercedes-krangel med Sheringham

Hang wunderbaumer i kjøleskapet, tok oppvasken i badekaret og gikk opp 16 kilo på ett år i tiden i Tottenham.

Se lokaloppgjøret Arsenal-Tottenham på TV 2 PL HD1 eller tv2sumo.no lørdag 17. november klokken 13:45!

I den ferske selvbiografien «Steffen – født til fotball» tegner forfatter Anders Mølster Galaasen et levende bilde av profflivet som møtte Steffen Iversen etter overgangen fra Rosenborg til Tottenham.

Sommeren 1997 gikk Spurs-spissen skadet, en periode han selv beskriver som «gørr kjedelig» og «som å se maling tørke». Sammen med lagkameraten Stephen Carr kjørte Iversen knallharde styrkeøkter i perioden - men kun på overkroppen.

I Mercedes-tvist
Resultatet var en vektøkning på 16 kilo på ett år.

«Steffen kunne hive i seg en kyllingsalat, en lasagne og en pizza til lunsj. Kanskje ikke så rart, da, at han gikk opp 16 kilo i løpet av et år. Fra spirrevipp til bamse. Og han bedyrer at det bare var muskler. Til slutt fikk han forbud mot å trene styrke», skriver Mølster Galaasen i biografien.

På samme tid skaffet Iversen seg også flere biler, deriblant en Marcedes SL 500, kjøpt fra lagkamerat Darren Anderton. Det falt ikke i god jord hos spisskollega Teddy Sheringham, som hadde eksklusiv avtale med leverandøren og nektet å tro på Iversens historie.

«Han hadde nemlig blitt lovet av Mercedes i England at han skulle være den første som fikk den. Han hadde stått på venteliste i flere måneder. Så han ble fly forbanna og ringte Mercedes tvert: Den bilen skulle han ikke ha, nei», skriver forfatteren i biografien.

Som enslig i storbyen London forteller Iversen også om hvordan han hengte opp en haug med Wunderbaumer i kjøleskapet for at «det ikke skulle lukte så jævlig» og kamerater som tok oppvasken i badekaret mot gratis overnatting.

mSteffen B1
mSteffen B1

Boken omtaler perioden i klubben som «en fuktig og behagelig dannelsesreise gjennom Londons natteliv».

Juleshopping med Henry
Kontrasten til superspissen Thierry Henrys liv hos byrival Arsenal var slående, en mann Iversen ble introdusert for via sin nåværende kona Anna Crane Iversen og hennes vennskap med Henrys frue Nicole Merry.

Ifølge boken spilte de to Playstation sammen, og handlet julegaver i Vest-London.

«De kom riktignok aldri så langt som til å ta seg en øl sammen, men det var primært på grunn av Henrys nokså pertentlige drikkevaner. Mens Henry førte notater over hvor mye vann han hadde drukket de siste to dagene før kamp, i reneste Bjørndalen-stil, ja, så var den nye Tottenham-kompisen hans ikke helt der», forteller Iversen til Mølster Galaasen.