OVER OG UT: Etter at flere lokallag har inngått en felles forhandlingsavtale før nominasjonsmøtet i Telemark Ap tyder alt på at AUF-leder Eskil Pedersen må gi opp drømmen om Stortingsplass neste år. (Foto: TV 2)
OVER OG UT: Etter at flere lokallag har inngått en felles forhandlingsavtale før nominasjonsmøtet i Telemark Ap tyder alt på at AUF-leder Eskil Pedersen må gi opp drømmen om Stortingsplass neste år. (Foto: TV 2)

AUF-Eskil vrakes av sine egne

Alt tyder på at Eskil Pedersen taper kampen om nominasjon til Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter lange forhandlinger mellom flere av lokallagene i hjemfylket Telemark, ser det ut til at AUF-lederen ikke kommer høyere enn en 7. plass på listen, skriver lokalavisen Varden.

Arbeiderpartiet legger i inneværende periode beslag på tre av Telemarks i alt seks seter på Stortinget.

Kamp i kulissene

Lørdag 24. november skal det endelig avgjøres hvilken plassering Eskil Pedersen faktisk får på stortingslisten. Da samles Telemark Arbeiderparti til nominasjonsmøte i Bø, hvor de fleste har trodd det var duket for kampvotering.

Men ifølge Varden har lokallagene i Øst-, Vest og Midt-Telemark, samt Porsgrunn Ap, allerede nå har møttes og kommet frem til en felles avtale der den 28 år gamle AUF-lederen ikke inngår.

I alt 130 delegater møter på nominasjonsmøtet om knappe to uker. Partilagene som nå har kommet til enighet har til sammen 68 delegater og dermed rent flertall om ingen bryter ut.

Intern splid

Det var i mai i år Pedersen første gang erklærte at han godt kunne tenke seg å bli stortingspolitiker etter valget om et knapt år. Flere sterke figurer i hans eget fylkespartilag tok raskt til motmæle, og mente at AUF-lederen heller burde kjempe om plass på Arbeiderpartiets liste i hovedstaden.

Pedersen svarte etterhvert på kritikken, og fastholdt samtidig sitt kandidatur.

– Blir jeg valgt inn på Stortinget, har jeg tenkt til å kjøpe bolig i Porsgrunn. Jeg har allerede vært inne på Finn og kikket på hus og leiligheter og begynt å drømme og tenke på det. Jeg flytter selvfølgelig hjem. Det ser jeg veldig frem til å gjøre, sa han i slutten av september.

Vrakes

Men Arbeiderpartiets lokalpolitikere i nettopp Porsgrunn kan ikke ha blitt fra seg av begeistring over verken flytteplanene eller Pedersens stortingsdrøm.

Til tross for at et flertall i nominasjonskomiteen i Telemark Ap har innstilt AUF-lederen på tredjeplassen på listen, går nemlig Porsgrunn Ap nå sammen med lokallagene i Øst-, Vest og Midt-Telemark om å gi denne til lokalpolitikeren Christian Tynning Bjørnø.

På de to øverste plassene på Telemark Arbeiderpartis stortingsliste er de sittende representantene Terje Lien Aasland og Lene Vågslid sikre kort.

Kommentarfeltet under denne artikkelen er stengt. Årsaken er mange usaklige og svært sjikanøse innlegg fra anonyme avsendere.