frivillig
frivillig

Her er vinneren av Frivillighetsprisen 2012

Seerne har stemt fram sin favoritt.

Helge Brekke fra Hordaland er vinneren av årets Frivillighetspris.

– Jeg må bare si tusen takk! Særlig må jeg få takke dem som har lært meg mine holdninger. For meg har det vært en stor drivkraft i det å skape noe sammen med andre, og dele opp- og nedturer. Nå er det bare å håpe at helsa holder slik at jeg kan stå på noen år til, sa Helge Brekke da han fikk overrakt prisen onsdag morgen.

Her kan du lese om Utøya-heltene som vant prisen i 2011.

Begynte som 15-åring

Helge Brekke har i mer enn tretti år vært pådriver for Knarvikmila, en folkefest av et mosjonsløp i tettstedet Knarvik i Nordhordaland. Løpet trekker deltakere fra fire kontinenter og 24 land.

I tillegg til Knarvikmila og ukentlige utendørsaktiviteter lokalt, samarbeider han med Unicef om å gi foreldreløse barn i Etiopia utdanning.

Selv kaller 71-åringen seg en hardtarbeidende pensjonist.

– Jeg begynte med frivillig arbeid som 15-åring i Vik Idrettslag i Sogn, og har jobbet frivillig i alle år siden da. Jeg har aldri hentet ut en krone i lønn; for meg oppleves frivillig arbeid som givende i seg selv, sa Brekke da han ble nominert til prisen.

Her kan du lese om alle de som var nominert i fjor.

Fikk møte kulturministeren

Brekke fikk overrakt Frivillighetsprisen fra kulturminister Hadia Tajik på direkten i God Morgen Norge onsdag morgen, på FNs internasjonale frivillighetsdag.

– I dag er en viktig dag: FNs frivillighetsdag. Jeg vil rette en stor takk til alle de tre finalistene for den forskjellen de utgjør for så mange mennesker, på hver sin måte. Deres innsats er utrolig inspirerende, sa kulturminister Tajik.

681729

Her ble vinneren i 2010 overrasket av statsministeren.

Her kan du lese om de nominerte i 2010.