SOLSKJÆRHYLLEST copy
SOLSKJÆRHYLLEST copy
AKTUELL FOR BLACKBURN? Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB SCANPIX)
AKTUELL FOR BLACKBURN? Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB SCANPIX)

Solskjær beskrives som statsmann, diplomat og Norges beste trener: - Han er god nok til å trene Manchester United nå

Spillere og tidligere trenere forsøker å forklare årsaken til Ole Gunnar Solskjærs elleville suksess som Molde-trener.

Budapest (TV 2 Sporten): Ole Gunnar Solskjær har lykkes med å lede Molde til to strake seriegull.

LES OGSÅ: United-stjernen Rio Ferdinand hyller Solskjær

Selv om den tidligere Manchester United-stjernen gir Molde-spillerne æren for triumfene, slipper ikke Solskjær unna en nærmest en unison hyllest fra egne spillere og trenere som har trent ham tidligere.

- Som Manchester United fan håper jeg at han overtar på Old Trafford. Jeg er ikke i tvil om at han kunne gjort en god jobb der allerede, og gått direkte fra Molde

Moldes og Norges stopperkjempe Vegard Forren nøler ikke med å utpeke Solskjær til Norges beste trener for øyeblikket.

- Solskjær har vist med det han har prestert for Molde at han er i en annen liga i forhold til andre norske trenere. Akkurat per dags dato så er han uten tvil Norges beste trener, fastslår Forren overfor TV 2 Sporten i Budapest.

- Gir oss selvtillit
Forren, som under Solskjærs ledelse har spilt seg til fast plass i landslagstroppen og nå følges av en rekke klubber i Premier League, peker på flere årsaker til Solskjærs gullsuksess på Røkkeløkka.

- Han gir spilleren gode tilbakemeldinger og masse feedback hele tiden. Ikke minst er han flink til å gi oss spillere selvtillit. Han rullerer på laget og stoler ikke bare på 11 mann, han stoler på at 20 mann i troppen skal gjøre en jobb, sier Forren, og fortsetter:

- Han gjør spillerne trygge på seg selv, han kan være streng når det trengs, og utfordrer oss til å bli bedre hele tiden, sier Forren.

Solskjær har blitt nevnt som en potensiell utfordrer til å erstatte Sir Alex Ferguson den dagen den legendariske manageren gir seg på Old Trafford.

LES OGSÅ: Se Moldes gullhelter bli hyllet av supporterne

 Moldes Vegard Forren (t.v.) og manager Ole Gunnar Solskjær (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Moldes Vegard Forren (t.v.) og manager Ole Gunnar Solskjær (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

- God nok til å trene United nå
Forren mener at Solskjær er en god nok trener til å overta toppjobben i selveste Manchester United allerede.

- Hvor lenge Solskjær blir i Molde er usikkert å si. Jeg blir ikke overrasket om han får et tilbud fra utlandet ganske snart, konstaterer Forren.

- Som Manchester United fan håper jeg at han overtar på Old Trafford. Jeg er ikke i tvil om at han kunne gjort en god jobb der allerede, og gått direkte fra Molde, slår han fast.

- Vi får satse på at han blir United-sjef om ett års tid og tar meg med meg, sier Forren og smiler.

Forren har allerede sett seg ut hvem han eventuelt kan erstatte på Drømmenes teater.

- Ole Gunnar Solskjær har jo sagt at jeg er bedre enn Rio Ferdinand. Jeg vet ikke om det er noe han sa på kødd, men jeg blir uansett med Ole Gunnar til Manchester United om han tar over og vil ha meg med, gliser Moldes nybakte seriemester.

LES OGSÅ: Se Moldes gullhelter bli hyllet av supporterne

Lørdagens Molde-trening ble utsatt som følge av møtevirksomhet mellom Ole Gunnar Solskjær og spillerne og lederne i klubben. (Foto: Per Tormod Nilsen/NTB scanpix)
Lørdagens Molde-trening ble utsatt som følge av møtevirksomhet mellom Ole Gunnar Solskjær og spillerne og lederne i klubben. (Foto: Per Tormod Nilsen/NTB scanpix)

- En moderne manager
Lagkamerat både på Molde og landslaget, Espen Bugge Pettersen, tror også Solskjær er moden for å trene en større klubb.

- Klart Solskjær skal ha veldig mye av æren for at Molde nå har to strake seriegull. Han er en utrolig dyktig trener, og han er dyktig til å skaffe seg et solid team rundt seg, sier Pettersen – som mener Solskjær en prototypen på den moderne manageren.

- Han har en veldig diplomatisk væremåte – han er som person som han alltid har vært. Samtidig vet han hva som kreves av oss spillere og holder oss på tærne hele tiden, skryter sisteskansen, som også mener Solskjær skal ha æren for at Vegard Forren og Magnus Wolff Eikrem blomstrer både på klubblaget og landslaget.

- I fjor fikk Magnus sitt gjennombrudd takket være Ole Gunnar, i år er det Vegard. Han er utrolig dyktig til å bygge opp talenter og utvikle dem, sier keeperen.

Ola By Rise (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Ola By Rise (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Jeg var spent
Ola By Rise har vært assistenttrener på landslaget siden 2006 og hadde Solskjær i troppen frem til Molde-treneren la opp som spiller i 2007.

Han innrømmer at det er overraskende at kristiansunderen lykkes så raskt som trener.

- Jeg må innrømme at jeg var spent om det ville gå på skinner da Solskjær overtok Molde. Men han var fotballklok da vi hadde ham på landslaget og han er fotballklok som trener. Han fremstår som klok, reflektert, fotballintelligent og jordnær. Jeg er veldig imponert over måten han har jobbet på i Molde. Ikke minst med tanke på den bevisstheten han har hatt med å bygge et team rundt seg, skryter By Rise.

- Han har satt sammen et team av kompetente folk, og Mark Dempsey er kanskje en av Tippeligaens mest undervurderte trenere. I mine øyne er han den beste i Tippeligaen på treningsfeltet, men han har ikke et mediebehov og poseringsbehov. Teamet til Solskjær utfyller hverandre svært godt, og de har en felles god vinnerkultur, konstaterer han.

En statsmann
By Rise beskriver Solskjærs rolle som leder som en statsmann.

- Ole Gunnar skal ha ros for måten han er i motgang. Han opptrer veldig statsmannaktig både i medgang og motgang, sier By Rise.

- Selv om han ikke er eldst, så har han denne sesongen fremstått som den eldste Tippeligatreneren med sin balanserte og reflekterte opptreden, mener han.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Nils Johan Semb (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
Nils Johan Semb (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)

Men du skal være leder oppe i dette, og i Molde har han gjennomført en tydelig kulturendring og profesjonalitet i alle ledd.

Tydelig fra dag én
Toppfotballsjef Nils Johan Semb er enig.

- Ole Gunnar kom inn i Molde og var tydelig fra dag én. Molde har under ham utviklet en enorm profesjonell kultur, sier toppfotballsjefen.

Og:

- Jeg visste at Solskjær var fotballfaglig god fra før – fra tiden jeg hadde ham på landslaget. Men du skal være leder oppe i dette, og i Molde har han gjennomført en tydelig kulturendring og profesjonalitet i alle ledd. Han har fått dyktige folk med seg og satt sammen en solid spillergruppe med en tydelig profil. Med det mener jeg at han har vært tydelig på måten han har hentet spillere. Solskjær har hentet mye ungt og mye spillere med fart, sier Semb.

Se hva TV 2 Sportens eksperter mener om Solskjær (artikkelen fortsetter under videovinduet):

678446

- Håper han blir i Molde
- Hvor lenge tror du Solskjær blir i Molde?

- Jeg håper jo at han blir noen år til. Motivasjonen er nok å lede Molde til Mesterligaen. Det er en gulrot å strekke seg etter og en sterk sak å ha på sin CV, svarer Semb.

- Men han vil nok få utfordringer i spillerstallen fordi mange av spillerne nå er blitt ettertraktet av utenlandske klubber. Der får han en utfordring – om han blir i Molde, konkluderer Semb – som ikke er i tvil om at Solskjær også takler den utfordringen om den måtte komme.

Hvor lenge tror du Solskjær blir i Molde? Ta debatten i kommentarfeltet under!