Supporterbråket på Ullevaal får Kanarifansens leder Kenneth Kvebek til å slå alarm. (Foto: MONTASJE)
Supporterbråket på Ullevaal får Kanarifansens leder Kenneth Kvebek til å slå alarm. (Foto: MONTASJE)

Kanarilederen vil ha politihjelp mot fotballpøblene

– Supporterbråket er ute av kontroll, sier leder Kenneth Kvebek i Kanarifansen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Supporterbråket på Ullevaal får Kanarifansens leder Kenneth Kvebek til å slå alarm.

Kriminelle og voldelige elementer blant Lillestrøm-fansen har blitt et så stort problem at supportersjefen ber politiet om hjelp.

– Vi har sett en endring i miljøet som vi er ganske bekymret over. Nå må politiet komme på banen og ta noen grep, sier Kenneth Kvebek til TV 2 Sporten.

– Vil du si at situasjonen nå er litt ute av kontroll?

– Ja, jeg føler det, svarer Kvebek.

BRÅK: Politiet passer på Lillestrøm-supporterne etter at de har kastet bluss og røykbomber på banen. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

– Vi ønsker at en fotballkamp skal være noe alle kan gå på. Familier med mer. Det skal ikke være en slåssarena for enkeltindivider, sier politistasjonssjef Stein Brynildsen ved Romerike politikammer.

Se reportasje øverst i artikkelen

Les også: VIF-beklagelse etter Lillestrøm-kampen

Mye bråk
Over 50 Lillestrøm-supportere ble fjernet fra tribunen etter gjentatt bruk av røykbomber i søndagens lokaloppgjør mot Vålerenga. Også før kampen ble det bråk i Oslo sentrum.

Politiet på Romerike er spesielt bekymret på den økende andelen barn under 18 år tilknyttet Ultras-grupperingen – og vil ta kontakt med foreldrene til de mest ekstreme.

– Vi har elementer i Ultras som er tilknyttet organisert kriminalitet. Vi vil derfor gå i dialog med foreldrene til medlemmene i Ultras juniors, bekrefter Brynildsen.

Vi har sett en endring i miljøet som vi er ganske bekymret over. Nå må politiet komme på banen og ta noen grep.

– Det er ikke alle i Ultras som er pøbler, men sånn som vi føler det nå så har kanskje de som ikke har så gode intensjoner fått mer makt over gruppa. Og det er det vi er bekymret for, sier Kenneth Kvebek.

Les også: Lillestrøm vant hatoppgjør etter supporterbråk

Taust fra Ultras
– Hvem er leder for Ultras?

– Det er det som er problemet: De har en flat struktur. De har noen lederskikkelser, men ingen vil ta ansvar. Det kommer forskjellige folk hver gang de er blitt kalt inn til møter. Det er ansvarsfraskrivelse på høyt nivå. Vi har prøvd og hatt dialog i lang tid. Etter episoden mot Stabæk i våres la de seg flate og virket oppriktig lei seg. Men vi føler at vi rett og slett blir ljugd til, sier Kvebek.

TV 2 Sporten har vært i kontakt med representanter for Ultras. De har foreløpig ikke respondert på våre spørsmål.