Denne konseptbilen ble vist av Seat allerede i 2011. Den gir et hint om hvilken designretning Seat vil gå i nå som det skal være bestemt at de skal lage en SUV.
Denne konseptbilen ble vist av Seat allerede i 2011. Den gir et hint om hvilken designretning Seat vil gå i nå som det skal være bestemt at de skal lage en SUV.

Se hvem som kommer med ny SUV

Denne kan få hyggelig pris – og utprøvd teknikk.

Seat er i vinden om dagen. Etter en periode uten noe å berette om ble det nylig lansert en splitter ny Leon – en spennende VW Golf-konkurrent.

Men det er ikke alt. En annen modell er nemlig i ferd med å utvikles – nemlig en SUV/crossover. Denne skal ifølge britiske Autocar bli komme på markedet senest i 2015.

LES OGSÅ: – Hvorfor får vi ikke kjøpe Seat i Norge?

Prisgunstig

Det er altså snakk om en prisgunstig og kompakt SUV – på størrelsen med konsernbror VW Tiguan.

Seat-sjef James Muir uttaler til Autocar at en nær produksjonsklar konseptbil vil bli klar innen et par år.

LES OGSÅ: Seat Leon: Lekker – men ikke for norske bilkjøpere

Har vist konsept

Utseendet på den nye modellen vil trolig bygge på et annet konsept som er vist allerede, nemlig IBX. Den ble presentert allerede i fjor. Denne bilen er ment å skulle gi en indikasjon på hvilken retning Seat vil gå med tanke på SUV-design.

I motsetningen til IBX skal imidlertid det neste SUV-prosjektet være langt nærmere opp til produksjonsmodellen.

– Så raskt vi kan

– Vi skal få en SUV på markedet så raskt vi kan. Etter konseptbilen som kommer i løpet av de to neste årene, vil det ikke drøye lenge før vi har en produksjonsmodell klar for markedet, uttaler Muir.

Prosjektet skal allerede være godkjent av VW-ledelsen.

LES OGSÅ: Seat: – Er det skummelt å kjøpe denne bilen?

Vil selge 100.000 SUV-er

Så konkret er tanken, at Muir allerede har skissert noen tanker om salgstall. Det forventes nemlig at det skal omsettes rundt 100.000 Seat SUV-er.

Seats totale marked er per i dag på 353.000 biler – men det ventes en økning i 2013 i forbindelse med den nye Leon-modellen som nettopp er sluppet.

LES OGSÅ: Seat Leon Sport: – En undervurdert bil