Jan Jönsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Jan Jönsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

RBK-fansen starter kronerulling for å bli kvitt Jönsson

Vil sponse Rosenborg-trenerens sluttpakke.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg har tapt fem kamper på rad i alle turneringer, og tre kamper på rad i serien etter taptet mot Fredrikstad på Lerkendal søndag.

Det er uvant kost for seiersvante trøndere, og det har fått supporterne til å ønske seg trener Janne Jönssons hode på et fat.

– Har knust sparegrisen
Så ille har det blitt at supportere på supporterforumet RBKWeb.no har startet kronerulling for å finansiere en sluttpakke for Jönsson.

«Jeg sponser 1000,- til en sluttpakke til Jønsson og oppfordrer alle til å gjøre det samme!» skrev brukeren Bongo, og flere andre hev seg på.

«Her har guttungen på 3 år knust sparegrisen, og bedt pappa pent om å kjøpe en togbillett til JJ. Tror det skal holde til Storlien, og det holder i lange baner for oss...», skriver en annen bruker.

Talsmann for Rosenborg-supportergruppen «Kjernen» småflirer når han får høre om det.

– Jeg har ikke tenkt å bidra til noe kronerulling, men det er ikke tvil om at det er veldig mange i supportermijøet i Trondheim som ikke ønsker han som trener, sier Kenneth Kjelsnes til tv2.no.

– Personlig er jeg uenig i den fredningen av Jönsson som kom forrige uke, uten at jeg krever hans avgang.

Les også: Hønefoss vil bruke god tid på Clark-anke

Mangler offensiv plan

Mini_Jakobsen_841984i (Foto: Teigen, Trond Reidar, © TRT)
Dermed er han på linje med TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen.

– Jeg forstår veldig godt at det blir stilt spørsmål ved Janne Jönsson, sier Rosenborg-kjenneren til tv2.no.

– Det er særlig det offensive det skorter på, og det kan se ut som det er mye tilfeldigheter når Rosenborg først er farlige.

Mangelen på plan i spillet er noe flere RBK-spillere har klaget på den siste tiden, og er hovedinnvendingen også fra supporterne.

– Noen sesonger med tredjeplass i serien lever vi i utgangspunktet godt med, men det er måten det skjer på som ikke er tilfredstillende, sier Kjelsnes.

Les også: LSKs supporterleder slakter sikkerheten på Ullevaal

– Trenger alternativ
Mini mener det er liten grunn til å gjøre noe overilt nå med bare tre kamper igjen av sesongen - men forventer en grundig evaluering etter sesongslutt.

– De sportslig ansvarlige her har jo stått for alle innkjøp og mer til, så de må ta ansvar for at spillet som det er, sier Jakobsen.

– Man skal uansett ikke sparke trenere før man har et godt alternativ, og jeg har ikke fått inntrykk av at det er noe som jobbes med på Lerkendal nå uansett.

Les også: Forren etter festen i natt: – Vi hadde fullstendig hæla i taket

Krever at andre også vurderes
Kjelsnes støtter Jakobsen i det, og han stoler på at styret og ansatte vil ta de riktige vurderingene i evalueringen. Han har ikke noe annet valg.

– Samtidig må alle deler av det sportslige apparatet vurderes, ikke bare treneren, sier supporterlederen.

– Det har også til tider vært stor misnøye i supportermiljøet mot sportslig leder Erik Hoftun.

Den tidligere Rosenborg- og landslagsvingen mener supporterne er i sin fulle rett til å lufte sin misnøye - om det skjer på en saklig måte.

– Viss man er saklig og har gode argument så er det greit. Dersom man bare roper banneord og sprer eder og galle uten noe mer å komme med så faller jeg av.

Han påpeker at Rosenborg tross alt kommer til å bli nummer tre i Tippeligaen, men sier det er kritisk at man kollapser fullstendig når det gjelder som mest på slutten av sesongen.