vegar (Foto: Scanpix)
vegar (Foto: Scanpix)

Vegar Eggen Hedenstads kjæreste døde av kreft: – Man blir fort voksen

Landslagsklare Vegar Eggen Hedenstad har fått et nytt perspektiv på livet etter at han som 17-åring opplevde å miste kjæresten.

Frankfurt/Oslo (TV 2 Sporten): – Man blir fort voksen, sier 21-åringen til TV 2 Sporten.

I januar for tre år siden, da backen var 17 år, fikk han beskjed om at kjæresten Charlotte kom til å tape kampen mot kreften.

Han tok en pause fra fotballen og beskriver den siste tiden sammen med sin kjære som «fantastiske måneder».

Eggen Hedenstad forteller at medspillerne i Stabæk var til stor hjelp i den tunge tiden og at den beste resepten etter hvert ble trening og kamper.

– Jeg klarte å komme meg ut og opp. Den beste medisinene jeg fikk i den perioden var å svette og få kjeft, sier Eggen Hedenstad.

Se reportasje øverst i artikkelen

Artikkelen fortsetter under bildet!

drillo

Da TV 2 Sporten traff 21-åringen i Tyskland forrige uke, fortalte han at tapet av kjæresten har forandret livet på mange måter.

– Først og fremst får man litt annet perspektiv på livet. Jeg tror jeg har blitt flinkere til å sette pris på de små tingene i livet. Ikke minst familie og venner, og hvor mye de egentlig betyr. For meg har fotballen alltid vært ekstremt viktig, og det er den fortsatt, men det å tape en kamp er kanskje ikke verdens undergang, sier Freiburg-spilleren, som etter hvert har funnet seg godt til rette i byen sør i Tyskland.

Se også: Kjæresten døde av kreft - Stabæk-talent måtte ta fotballpause

Dro fra Elverum
– Jeg var litt småskeptisk i starten med et nytt land, nye mennesker, nytt språk og ny klubb, men det har gått veldig bra. Jeg trives bare bedre og bedre.

Eggen Hedenstad dro tidlig fra Elverum til Stabæk og sier han i sommer merket han var klar for å ta ytterligere et steg videre.

– Både fotballmessig og miljømessig trengte jeg nye utfordringer.

Det å tape en kamp er kanskje ikke verdens undergang.

Til Budapest
Mandag morgen dro 21-åringen til Ungarn med det norske A-landslaget. Han var med også i den unge troppen som spilte tre kamper i Thailand i januar, men fikk sjansen med de beste nå etter imponerende spill med U21-gutta.

– Han har først og fremst kvalifisert seg med tanke på det han har prestert på U21-landslaget. Han har vært god nok offensivt i lang tid, og har nå tatt skritt defensivt. Han har fått innhopp og spilletid i Freiburg, og er en veldig spennende spiller, sa Drillo da troppen ble presentert.