Davy Wathne, Ole Gunnar Solskjær og Daniel Nannskog (Foto: Bildemontasje: Svein Ove Ekornesvåg/TV 2/Scanpix/TV 2)
Davy Wathne, Ole Gunnar Solskjær og Daniel Nannskog (Foto: Bildemontasje: Svein Ove Ekornesvåg/TV 2/Scanpix/TV 2)

Solskjær trollbinder ekspertene: – Han er en magiker

Davy Wathne mener Moldes to seriegull på rad hadde vært utenkelige uten suksesstreneren.

Om ikke navnet Ole Gunnar Solskjær stod med gullskrift i Moldes historiebøker da han forlot klubben i 1996, har den hjemvendte sønn virkelig sørget for å pynte på dette siden han returnerte til Tippeligaen forrige sesong.

På første forsøk ledet den relativt ferske treneren MFK til seriegull, klubbens første noensinne, og søndag kunne Solskjær, hans spillere og Molde-fansen nok en gang juble for at seriemesterskapet gikk til Romsdal.

En stor del av TV 2s Fotballkveld samme aften ble naturlig nok viet til å belyse Moldes andre strake triumf, og det var ingen tvil om hvem som fikk mesteparten av æren for at de blåhvite befestet sin stilling som Norges beste lag.

– Bøyer meg i støvet
Ekspertpanelet bestående av Daniel Nannskog, Petter Myhre og Davy Wathne er unisone i syn hyllest av den tidligere storscoreren, og spesielt Wathne er klokkeklar på at gullene er Solskjærs fortjeneste.

– Jeg bøyer meg i støvet for måten Ole Gunnar Solskjær tar motgang på. Han avdramatiserer det, går videre og har en fotballkunnskap og føling med dette som ingen andre i Norge, sier Wathne.

LES OGSÅ: United-stjernen Rio Ferdinand hyller Solskjær

– En magiker
Han mener seriegullene hadde vært utenkelige uten 39-åringens Messias-aktige hjemkomst.

– Vi må løfte ham til himmels, for uten ham hadde det ikke vært noen gullfeiring verken i år eller fjor. Han er en magiker. Han er en trollmann, og han har et eller annet ved seg. «Askeladd» eller «gutten med gullbuksene», kall det hva du vil, sier Wathne.

– Lederskap på høyt nivå
På et tidspunkt under søndagens runde så det ut til at det ikke ville bli noen gullfest på hjemmebane, for rivalen Strømsgodset hadde tatt ledelsen borte mot dumpekandidaten Sandnes Ulf, mens Molde slet hjemme mot Hønefoss, som også kjemper for overlevelse i Tippeligaen.

Mens Sandnes Ulf var i ferd med å snu kampen mot Godset, beholdt Molde roen og scoret kampens eneste mål mot Hønefoss etter 59 minutter, og kontrollerte 1-0-ledelsen kampen ut.

LES OGSÅ: Se Moldes gullhelter bli hyllet av supporterne

Solskjær får nå skryt for at han ikke gamblet for mye med å endre på den faste oppskriften.

– Han har klart å selge inn et budskap til den spillergruppen som de tror på, og da ville det være galskap å gå vekk fra det bare fordi Strømsgodset leder og du ikke har klart å score selv. Det er lederskap på høyt nivå, og sånn en trener må fremstå, sier Myhre.

Se hele diskusjonen i videovinduet øverst

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk