VAKTENE: Måtte inn og rydde opp etter at LSK-fansen tente opp ulovlige lys. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
VAKTENE: Måtte inn og rydde opp etter at LSK-fansen tente opp ulovlige lys. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Lillestrøm vant hatoppgjør etter supporterbråk

LSK stakk av med seieren i en kamp som blir husket for mye annet. Bengalske lys ble ulovlig tent opp og flere LSK-supportere ble anholdt. Nå kan det bli aktuelt med bøter.

Vålerenga - Lillestrøm
1-2

LSK vant hatoppgjøret mot Vålerenga 2-1, etter mål av Erling Knudtzon og Rafni Pálm Pálmason. Men denne kampen vil kanskje bli husket for noe helt annet.

Ulovlig blussing
Kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm ble nemlig utsatt i 15 minutter fordi LSK-fansen tente opp bengalske lys fra tribunen. Politiet måtte entre gressmatten for å roe ned det hele ned. Omtrent 70 supportere ble anholdt underveis i kampen.

Vålerenga hadde fått tillatelse til å fyre opp ti bengalske lys før kampstart. Det hadde ikke Lillestrøm, som svarte med å tenne opp en mengde bengalske lys, i tillegg til at det smalt gjentatte ganger fra LSK-svingen.

Styreleder for Vålerenga Åge Petter Christiansen hadde dette å si om situasjonen.

– Jeg opplever det trist for fotballen sin skyld. Helt utilgivelig. Det er ødeleggene og skadende for fotballen, sier han til TV 2.

Bråket stoppet ikke
Kampen ble satt i gang etter at det roet seg litt, men bråket fortsatte - fra begge supportergjenger.
Etter 50 minutter ble kampen stoppet på nytt. Denne gang var det VIF-fansen som var trøblete på Ullevaal. Dommeren tok en prat med en av sine assistentdommere, og etter noen minutter ble kampen startet igjen.

Men supporterne fortsatte å svare hverandre med ulovlige lys og smell. Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF forteller at det kan være aktuelt med bøter etter denne hendelsen.

– Hver mandag har vi såkalte rundemøter hvor slike hendelser som dette vil bli tatt opp, sier han til TV 2.

– Hva kan skje ved eventuell ulovlig «blussing»?

– Jeg kan bare uttale meg på generelt grunnlag. Men hvis det er sendt opp ulovlig bluss så kan det bli aktuelt med bøter, sier Fisketjønn til TV 2.

Les også: Molde kunne juble for sitt andre strake seriegull

Knudtzon-scoring
Vålerenga var farligst i åpningsminuttene da kampen ble satt i gang. En langpasning fra Vålerenga sendte Anene i en løpeduell mot Ramovic om hvem som nådde ballen først. Det ble Anene som lirket den forbi LSK-keepern.
Dessverre for hjemmelaget kom Anene veldig skrått på mål og Henning Hauger fikk til slutt avklart.

Det var vertene som hadde det meste av spillet på Ullevaal den første halvtimen. Og etter 31 minutter fyrte Fellah av i stolpen fra 14 meter.

Men etter 33 minutter sjokerte Erling Knudtzon hjemmelaget. Et noe klønete VIF-forsvar slapp til Erling Knudtzon som elegant rundt Torshavn og trillet inn 1-0 for de gule og sorte.

Dermed kunne Lillestrøm gå til pause med ledelse mot Martin Andresens menn.

VIF-utligning
Vålerenga åpnet andreomgangen sterkt og utlignet etter 47 minutter.

Zajic spilte Anene gjennom LSK-forsvaret som skjøt via keeperen, i to LSK-spillere og i mål.

Like etter ble kampen stoppet i et par minutter etter at det smalt fra tribunen. Denne gang var det VIF-fansen som var trøblete. Kampen ble satt relativt kjapt igjen, men kommentator på stadion fortalte tilskuerne at hvis noen kaster noe på banen blåses kampen av.

Etter 68 minutter satt den for gjestene. Knudtzon kom rundt på kanten og slo et flott innlegg inn mot Pálmason som satte den kontant i nettmaskene.

Det var Lillestrøm som hadde mest å komme med de neste minuttene, men de klarte ikke å omsette spillet i veldig store muligheter.

Ett minutt før slutt kom den største muligheten da Erling Knudtzon fyrte av, men Kongshavn reddet vakkert.

Det ble ingen flere scoringer på Ullevaal, dermed kunne LSK ta med seg alle poengene hjem.