Her er det både enorme krefter   og enorme mengder ustyr. Og dermed blir også verditapet på Audi Q7 en ganske så voldsomt. Faksimile fra www.finn.no.
Her er det både enorme krefter og enorme mengder ustyr. Og dermed blir også verditapet på Audi Q7 en ganske så voldsomt. Faksimile fra www.finn.no.

Audi Q7: Verditap 1,35 millioner - på tre år

Dette er en av de heftigste SUV-ene som noen gang er produsert.

Diger bil med stor motor og massevis av utstyr er drømmen for mange.

Men så er det nå en gang slik at det er svært få som har mulighet til å oppfylle drømmen. For dem er det kanskje en liten trøst at verditapet på slike biler også svir skikkelig den dagen de skal selges videre.

Verdens råeste

Et nytt eksempel på det er denne bilen: En ganske så unik Audi-SUV som nå er lagt ut til salg på Kleppe.

Denne Q7-en har et kraftverk av en dieselmotor under panseret. "Verdens råeste dieseldrevne SUV", skriver selger og har gode argumenter på hånden:

Har du også lurt på det? Hva er egentlig en SUV?

Enormt moment

Her er det 6-liters V12-er med 500 hestekrefter og 1000 (!) NM. Den gjør 0-100 km/t på bare 5,5 sekunder og momentet er naturligvis enormt.

Utstyrslista er så omfattende at det må ha tatt et par timer bare å fylle den ut!

Klikk her for å se annonsen på bilen

Nypris: 2,8 mill

Her er rett og slett det aller meste av tenkelig (og utenkelig) ekstrautstyr på plass.

Ferdig oppsummert snakker vi en pris på norske skilter tilbake i 2009 på 2,8 millioner kroner!

Tre år etter er prisforlangende 1.450.000 kroner. Ikke akkurat småpenger for en bil det heller, men likevel: I løpet av de 74.000 kilometrene bilen har rullet, har sannelig også pengene rent ut.

LES OGSÅ: Nå skal vi kjøpe drømme-familiebilen

Glemt bil

Q7 er generelt en av bilene som har fått litt juling på bruktmarkedet. Audis store sjuseters-SUV har aldri vært noen storselger i Norge og er nå en litt glemt bil.

Men er du ute etter en diger sjuseters SUV med sportsbilprestasjoner og har råd til at den nok kommer til å tape seg noen hundre tusen de neste årene også - da kan dette absolutt være noe å tenke på.LES OGSÅ: Kristine fikk Audi Q7 i julegave fra mannen sin