SuarezGoalWeb
SuarezGoalWeb
TerryGoalWeb
TerryGoalWeb

Utrolige Suárez sikret sterkt bortepoeng for Liverpool

Stjernespissen var på riktig sted, lurte seg bak Chelsea-forsvaret og utlignet hjemmelagets tidlige ledermål.

Chelsea-Liverpool 1-1
Se høydepunktene fra toppoppgjøret i videovinduet øverst!

Oppgjøret mellom Chelsea og Liverpool på Stamford Bridge inneholdt to flotte hodestøt, en stygg skade og 90 minutter med spenning.

John Terry stanget hjemmelaget i ledelsen etter 20 minutter, før han senere i 1. omgang måtte forlate banen med det som så ut til å være en stygg kneskade.

Chelsea produserte flere store sjanser og kunne tatt ledelsen 2-0, men i stedet utlignet gjestene og nok en gang var det Luis Suárez som nok en gang ble den store helten for Liverpool.

Uruguayaneren var på riktig sted til riktig tid og satte hodet til ballen og etter en strålende stuss fra Jamie Carragher i det 73. minutt. Dermed sikret spissen nok en gang Liverpool-poeng, og er nå delt toppscorer i Premier League sammen med Manchester Uniteds Robin van Persie.

– Han er en fantastisk spiller. Han har bevegelse og er smart, så han er en nøkkelspiller for oss, sa Liverpools José Enrique om sin lagkamerat etter kampslutt.

TV 2 Play: Se intervjuet med José Enrique og lagkameraten Jamie Carragher her

Suárez scorer (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Suárez scorer (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

– Suárez er smart
Chelsea-spillerne følte nok seg litt snytt, ettersom reprisene av utligningsmålet viste at Luis Suárez hadde dyttet vekk sin oppasser for å skaffe seg det enorme rommet i Chelseas boks. TV 2s Premier League-studio var dog ikke helt enige.

– Ramires står feil, han må stå mer «goalside» enn det han gjør, så risikerer han ikke å bli dyttet på den måten der. I forkant av dytten tar Ramires tak i trøyen til Suárez, og så kommer dytten, så det er litt begge veier her, sa Lars Bohinen.

Den tidligere Premier League-spilleren fikk støtte av en annen som også har erfaring fra samme liga.

– Jeg synes ikke nødvendigvis at det er frispark. Det er så mye dytting inne i det feltet. Ramires er uoppmerksom og med måten han stiller seg på så gjør han seg til lag. Suárez er smart nok til å gjøre det, og da kommer han i de situasjonene. Det er en grunn til det, sa tidligere Everton-keeper Thomas Myhre.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre mener likevel at dommeren burde blåst frispark til Chelsea i denne situasjonen.

– Det er mye riving og sliting i feltet, og det skulle nok vært dømt mye mer av både frispark utover og straffespark. Det jeg mener er at hvis dommeren hadde sett det, så kunne han ikke unnlatt å dømme på det. Vi la ikke merke til det før vi så bildene bakfra, så vi kan ikke forventet at dommeren ser det heller, sa Myhre.

TV 2 Play: Se hva Brendan Rodgers sa etter kampslutt her
TV 2 Play: Se Kasper Wikestads intervju med Roberto Di Matteo etter kampslutt her

Har du Suárez på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Terry stanget inn ledermålet
Like før seks minutter var spilt kom kampens første mulighet, og det var hjemmelaget Chelsea som var nære på å ta ledelsen. Oscar ble spilt gjennom, men brukte litt for lang tid og lot seg stresse i avslutningsøyeblikket. Dermed gikk forsøket hans med venstrefoten over målet til Brad Jones.

Etter 20 minutter kom ledermålet, og selvsagt var det John Terry som sørget for Chelsea-jubel. Midtstopperen stod utrolig nok umarkert i feltet etter et hjørnespark fra Juan Mata, og stanget inn 1-0 med en strålende heading.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Terryjubel (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
Terryjubel (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Seks minutter senere fikk Chelsea en stor dobbeltsjanse, da Fernando Torres først ble nektet sitt første mål mot Liverpool av Brad Jones, før Eden Hazard headet returen fra spanjolens parerte skudd til side for mål.

Målscoreren ut på båre
Liverpool slet med å skape de store farlighetene, men etter en halvtime fikk i hvert fall Nuri Sahin vist at han var offensiv og villig. Den tyskfødte tyrkiske landslagsspillerens forsøk var dog for upresist, og gikk godt til side for Petr Cech i Chelsea-målet.

Rundt ti minutter før pause oppstod en ekkel situasjon, da John Terry ble liggende etter en duell med Luis Suárez. Uruguayaneren fikk en dytt i ryggen av Chelseas Ramires og landet forkjært over det utstrakte beinet til Terry. Det så ut som om det hadde gått utover både kneet, ankelen og leggen, og etter å ha mottatt behandling for sine store smerter måtte Chelsea-kapteinen forlate banen på båre fem minutter senere. Han ble erstattet av Gary Cahill i hjemmelagets midtforsvar.

Artikkelen fortsetter under bildet!

John Terry skriker av smerte etter å ha fått Luis Suárez over seg. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
John Terry skriker av smerte etter å ha fått Luis Suárez over seg. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Enorm Mata-sjanse
I en 1. omgang som inneholdt fem overtidsminutter etter den stygge Terry-skaden fikk Chelsea og Juan Mata en enorm mulighet til å doble ledelsen i det 49. minutt. Spanjolen dro seg nydelig fri, slo tunnel på Andre Wisdom og var plutselig helt alene med Brad Jones.

Avslutningsforsøket fra den ellers så stødige venstrefoten var dog av det skuffende slaget, og gikk langt over målet til Liverpool-keeperen. Dermed måtte de blå nøye seg med 1-0 til pause.

LEKENT AV MATA: Juan Mata spiller tunnel på Andre Wisdom, men bommer på det påfølgende skuddet. (Foto: Bogdan Maran/Ap)
LEKENT AV MATA: Juan Mata spiller tunnel på Andre Wisdom, men bommer på det påfølgende skuddet. (Foto: Bogdan Maran/Ap)

De første ti minuttene av 2. omgang inneholdt få sjanser, men to gule kort til bortelaget. Først havnet Joe Allen i dommer Howard Webbs svarte bok etter å ha holdt Fernando Torres i drakten, før Glen Johnson fikk samme straff etter å ha skubbet Oscar med albuen.

Store Torres-muligheter
Etter 57 minutter oppstod det dog noen gedigne Chelsea-sjanser. Først headet Fernando Torres fra kloss hold, men en strålende redning fra Brad Jones hindret nok en gang Torres-mål mot gamleklubben. I tumultene som oppstod etterpå gikk både Steven Gerrard og Torres i bakken, før John Obi Mikel plutselig stod alene med ballen på seks meters hold. Nigerianeren, som aldri har scoret i Premier League, traff ingenting annet enn luft, og dermed slapp Liverpool midlertidig med skrekken.

Gerrard ble liggende lenge nede etter situasjonen, og til slutt måtte dommer Howard Webb blåse av spillet til tross for at Chelsea fremdeles var i besittelse av ballen og okkuperte bortelagets 16-meter. Etter et par minutters behandling returnerte Gerrard til banen, samtidig som Liverpool gjorde sitt første bytte.

IVRIG PÅ SIDELINJEN: Brendan Rodgers gjorde nok en gang grep underveis, og hans Liverpool-lag er nå ubeseiret på seks kamper. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
IVRIG PÅ SIDELINJEN: Brendan Rodgers gjorde nok en gang grep underveis, og hans Liverpool-lag er nå ubeseiret på seks kamper. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Suso erstattet Nuri Sahin, og Brendan Rodgers la om fra 5-4-1-formasjonen han hadde startet oppgjøret med til en mer vanlig 4-3-3-formasjon. Halvveis i omgangen fikk Steven Gerrard gult kort etter en felling av Oscar.

Suárez utlignet ut av ingenting
Chelsea fortsatte å være laget som produserte mest, og like etter Gerrards gule skapte et innoverskrudd frispark fra Juan Mata farligheter for gjestene. Brad Jones var ute i feltet for å bokse, men traff kun John Obi Mikel med sitt forsøk på å avverge. Deretter spratt ballen på feil side av stolpene, om man som Mikel så på situasjonen med Chelsea-øyne.

I det 73. minutt utlignet Liverpool, og som så ofte før var det Luis Suárez som satte ballen i nettet. En corner fra Suso ble stusset videre av Jamie Carragher, og på bakerste stolpe hadde de blå forsvarerne glemt å dekke Liverpools farligste spiller. Uruguayaneren hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål med hodet fra en meter, og scoret med det sitt åttende Premier League-mål for sesongen.

På spørsmål om dette var et innøvd trekk svarte Jamie Carragher, som startet sin første Premier League-kamp under Brendan Rodgers, følgende:

– Du tuller, gjør du ikke? Jeg kan nok ikke gjøre det der på trening, for jeg spiller jo ikke. Jeg var overrasket over at jeg skulle spille.

Et snaut kvarter før slutt gjorde Roberto Di Matteo sitt andre spillerbytte for ettermiddagen. Matchvinneren fra Mesterliga-oppgjøret mot Sjakthar Donetsk, Victor Moses, entret banen som erstatter for brasilianske Oscar. I det 82. minutt byttet Di Matteo på ny. Daniel Sturridge erstattet Fernando Torres, hvilket betød at det heller ikke denne gangen ble scoring mot gamleklubben for Premier League-historiens dyreste fotballspiller.

Torres og Sahin (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Torres og Sahin (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Nære på for Liverpool
Seks minutter før full tid kontret Liverpool etter et lengre Chelsea-trykk, og da Steven Gerrard fant Raheem Sterling fikk unggutten masse plass å løpe på på sin høyreside. Spilleren som tidligere i uken ble tatt ut til det engelske landslaget så opp og fant sin lagkamerat Suso med et godt innlegg, men det Liverpool-innbytteren leverte av avslutning stod ikke i stil med resten av angrepet. Spanjolen avsluttet nemlig løst, upresist og tilsynelatende halvhjertet på første touch.

Tre minutter senere var Liverpool utrolig nære på ny. José Enrique fant Luis Suárez, som lurte offsidefellen, men en våken Petr Cech møtte Liverpool-spissen godt utenfor 16-meteren og fikk avverget med solid keeperspill da ballen traff ham i kneet.

I omgangens siste ordinære spilleminutt var det Chelsea sin tur til å prøve seg. Eden Hazard dro seg inn i banen og løsnet skudd fra rundt 20 meter, men det knallharde skuddet gikk noen små meter til side for Brad Jones' Liverpool-mål.

Over tre minutter på overtid var det José Enrique sin tur til å være nære på. Liverpool rullet opp fra høyre mot venstre, og da Luis Suárez fant venstrebacken fikk han muligheten til å avslutte på førstetouch. Det gjorde han også, men Petr Cech var med på notene og fikk slått til hjørnespark med en god redning i sitt nærmeste hjørne.

Dermed endte det 1-1 på Stamford Bridge, og Chelsea ble dermed passert av Manchester City denne Premier League-runden etter de lyseblås seier mot Tottenham tidligere søndag.

Les også: Innbytterkongen Dzeko reddet Manchester City - igjen

Lagoppstillingene

Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech - César Azpilicueta, Branislav Ivanovic, John Terry, Ryan Bertrand - John Obi Mikel, Ramires - Juan Mata, Oscar, Eden Hazard - Fernando Torres
Innbyttere: Ross Turnbull, Paulo Ferreira, Gary Cahill, Oriol Romeu, Marko Marin, Victor Moses, Daniel Sturridge

Liverpool (5-4-1): Brad Jones - Glen Johnson, Andre Wisdom, Jamie Carragher, Daneil Agger, José Enrique - Steven Gerrard, Joe Allen, Nuri Sahin, Raheem Sterling - Luis Suárez
Innbyttere: Péter Gulácsi, Sebastian Coates, Joe Cole, Oussama Assaidi, Jordan Henderson, Stewart Downing, Suso

SOLID I COMEBACKET: Jamie Carragher startet sin første Premier League-kamp under Brendan Rodgers. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
SOLID I COMEBACKET: Jamie Carragher startet sin første Premier League-kamp under Brendan Rodgers. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Hvor god er Luis Suárez? Er han den beste Liverpool-spissen i Premier League-historien? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!