Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo politidistrikt brukte så mye kapasitet på å håndtere 22. juli-rettssaken at det ikke var nok ressurser igjen til å håndtere en voldsom ransbølge i hovedstaden, viser politiets statistikk.

Færre ran i år

I årets ti første måneder registrerte Oslo-politiet 715 ran på offentlig sted i hovedstaden. Det er en nedgang på 3,1 prosent sammenlignet med fjorårets ti første måneder.

Nedgangen skyldes i sin helhet at det var færre ran i tredje kvartal i år. I denne tremånedersperioden gikk antall ran ned med 24 prosent sammenlignet med månedene juli-september i fjor, skriver Dagbladet.

22. juli

Politiet mener terrorrettssaken var grunnen til at det ikke var nok kapasitet til å håndtere ransbølgen raskere.

– Vi brukte veldig mye ressurser på 22. juli-saken. Fra sommeren fikk vi frigjort mange folk, og i tillegg fikk vi 40 nye politifolk som gikk rett ut i operativ tjeneste. Dermed har vi kunnet øke tilstedeværelsen når ranene skjer, om kvelden, natten og i helgene. Det tror vi har hatt en effekt, sier visepolitimester Roger Andresen.

Politiet i Oslo har hittil i år pågrepet 270 personer i ranssaker. De er siktet eller domfelt for til sammen 392 forhold. (©NTB)