Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)
Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)

Solbakken: – Det er klart det brenner

Ståle Solbakken erkjenner at han er inne i sin vanskeligste periode som Wolverhampton-manager. Lørdagens hjemmeoppgjør mot Brighton blir uhyre viktig for å snu den negative trenden laget hans er inne i.

Wolverhampton (TV 2 Sporten): To poeng på fem kamper har ført Wolverhampton fra tredje- til 13. plass i Championship. Laget er nå like langt unna nedrykk som førsteplassen på tabellen.

– Klart det brenner
Etter en god periode med fem seire på seks kamper har ikke Wolves vunnet på de siste fem. Det har skapt misnøye blant Ulve-fansen og Ståle Solbakken vedgår at den dårlige rekken med resultater preger atmosfæren i laget.

– Det er klart du kjenner at det brenner i en slik klubb når man bare får to poeng på fem kamper. Du hørte jo det på spørsmålene som kom her i dag også, som både var om det ene og det andre, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

Les også: Solbakkens Wolves kritisert for ikke å spille britisk nok

Han har akkurat avsluttet fredagens pressekonferanse, som var en halvtimes langt maraton med spørsmål fra lokalpressen om den sviktende formen.

Det gjør lørdagens hjemmeoppgjør mot Gustavo Poyets Brighton særdeles viktig.

– Det er fortsatt 90-100 poeng å spille om, så vi skal ikke få panikk. Men jeg tror det blir en veldig viktig kamp, særlig fordi vi ikke bør komme særlig mye lengre unna den sjetteplassen, i hvert fall.

Les også: Berg vraket Gamst: – Det var en ren sportslig vurdering

Kjenner presset
Plasseringene tre til seks gir som kjent plass i playoff for opprykk til Premier League etter endte 46 kamper i Championship.

– Tre poeng i morgen vil bety mye, ikke minst for det mentale fordi du merker at det er en annen stemning i klubben nå enn for 20 dager siden.

– I negativ forstand?

– Jeg vet ikke om det er negativt, men det blir mer «tensed», som en sier, svarer Solbakken.

Han innrømmer at dette er den perioden med størst press for å oppnå resultater.

– Ja, men det er for så vidt riktig også. Hvis det ikke hadde vært noe (press, red.anm.) her nå, så hadde det vel ikke vært en klubb med ambisjoner heller, mener 44-åringen.

Les også: Berg og Blackburn mistet seieren på overtid: – Ekstremt skuffende

Spøkte om Pennant
Nordmannen vil likevel ikke svartmale situasjonen, og tok seg tid til en liten spøk på pressekonferansen - selv om det var det mest alvorspregede møtet med media TV 2 Sporten har deltatt på så langt i høst.

– Jeg har sagt til Jermaine Pennant at jeg setter ham på toget tilbake til Stoke hvis vi ikke vinner snart, siden han kom har vi ikke vunnet, fleipet Solbaken - til rungende latter blant pressefolkene.

Siden kantspilleren kom på lån fra Stoke har Wolves bokført to uavgjort og to tap. 29-åringen har slitt med å prege kampene, men det tror Solbakken er naturlig.

– Han kom uten særlig matchtrening og går ned et nivå fra Premier League. Da er det fort gjort å tenke at du har god tid, men før du vet ordet av det takles du og går i lufta, for Championship er tøft, sier Solbakken.

Vurderer targetmann
Nordmannen står fast på at han vil fortsette sitt prosjekt, som innebærer en spillestil med mye ballinnehav og korte pasninger langs bakken. En måte å spille på som er veldig utypisk i Championship, og som han har blitt møtt med kritikk for de siste ukene.

– Vi kan ikke endre måten vi gjør ting på hver gang vi er inne i dårlige perioder. Da må du skifte spillestil åtte-ni ganger i løpet av én sesong, mener han.

– Men klart, av og til har vi manglet evnen til å mikse litt i måten vi spiller på. Det er delvis fordi vi mangler den targetmannen på topp som vi kan banke ballen opp på. Spiller vi langt på våre spisser blir de drept i dueller med Championship-midtstoppere, så det er liten vits i å gjør det, følger han opp.

Han vedgår at han har vært inne på tanken å forsterke troppen med en slik type spiller.

– Ja, men jeg tror du har trøbbel med å finne en slik på lån. Vi hadde Steven Fletcher, men han kostet også flesk, svarer han og avviser at Joshua King er et alternativ.

– Den type spiller har vi, jeg tror ikke du vil bruke han som targetspiller, det ville vært urettferdig mot ham.

Tror det snur
Wolverhampton har nå tre hjemmekamper på de fire neste. På Molineux har laget ledet i samtlige sju oppgjør, men har endt opp med kun tre seire. Totalt er ni poeng gitt bort etter ledelse.

Solbakken er trygg på at det snur.

– På hjemmebane syns jeg vi stort sett har vært gode, bortsett fra at vi har kastet bort poeng unødvendig mot slutten av enkelte kamper. Og vi har heller ikke levert så aller verst borte, med visse unntak, mener han.

Og oppsummerer den siste perioden slik:

– Vi har hatt en dårlig andre omgang mot Charlton og en forferdelig bortekamp mot Burnley, men jeg syns vi gjør en solid bortekamp mot Hull. De skaper bare fire sjanser og vi slipper inn mål på en dårlig oppsatt mur og en scoring fra død vinkel, men ellers kontrollerer vi kampen.

– Hvordan går det i morgen?

– Vi vinner, svarer Solbakken kontant.

For stemningen i Wolverhampton er det viktig at laget hans er like kontante i morgen, for hjemmefansen på Molineux både trenger - og krever - en hjemmeseier lørdag.