TottenhamMontasjeWeb
TottenhamMontasjeWeb

Sju av nøkkelspillerne fra fjorårets Tottenham-suksess er ute

Én tidligere Spurs-stjerne har lagt opp, to er solgt og fire har slitt med skader.

Se storkampen Manchester City-Tottenham på TV 2 PL HD 1 søndag 11. november klokken 14:30!

Ti kamper er spilt av Premier League-sesongen 2012/13, og i sin debutsesong som Tottenham-manager har André Villas-Boas måttet erfare at laget hans har variert enormt i prestasjonene.

Det har blitt seier på Old Trafford, for første gang siden 1989, men det har også blitt hjemmetap mot Wigan. Torsdag vant vant for første gang for sesongen i Europaligaen, og portugiserens mannskap drar nok derfor til Etihad Stadium med en god porsjon selvtillit når de for første gang siden 1959/60-sesongen kan sikre seg seks poeng på to oppgjør i byen Manchester i øverste divisjon.

HAR LEVERT: Jan Vertonghen har vært den av Tottenhams nye spillere som har prestert best til nå denne sesongen. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
HAR LEVERT: Jan Vertonghen har vært den av Tottenhams nye spillere som har prestert best til nå denne sesongen. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Les også: Wigan høyt oppe etter seier mot Tottenham
Les også: Hat trick-Defoe reddet Lloris etter tabbe

Enorme utskiftninger før sesongen
Laget Villas Boas stiller med mot den regjerende ligamesteren er dog betraktelig annerledes enn det Spurs-laget som begeistret så mange under Harry Redknapps ledelse forrige sesong. Lenge kjempet klubben helt i teten, men måtte nøye seg med 4. plassen som til slutt ikke engang gav Mesterliga-plass ettersom Chelsea vant den gjeveste europeiske turneringen.

Les også: Tottenhams supportere er samstemte: – Vi må til Europas gjeveste selskap

Skader, salg og en legende som la fotballskoene på hyllen har sørget for at André Villas-Boas har måttet revolusjonere den liljehvite elleveren mer enn han trolig ønsket.

Særlig forsvaret har fått seg en raskere overhaling enn noen på White Hart Lane nok hadde håpet på. Det at Ledley King la opp etter en årrekke med skadeproblemer var nok uunngåelig, men at fjorårets foretrukne stopperpartner Younes Kaboul skulle pådra seg en skade som vil sette ham utenfor i fire måneder var alt annet enn en del av planen.

Les også: Ledley King legger opp

Skader på sentrale spillere
Når i tillegg de siste sesongenens faste venstreback Benoit Assou-Ekotto har vært ute av spill siden september forstår man at omrokkeringene har vært mange i bakre firer.

I midtbaneleddet er både Luka Modric og Rafael van der Vaarts karrierer på White Hart Lane over, mens dynamoen og motoren i laget Scott Parker enda har til gode å komme på banen denne høsten etter at han gjennomgikk en operasjon for sin akillesskade før sesongstart.

Les også:Modric skrev under på femårskontrakt med Real Madrid
Les også: Rafael van der Vaart er klar for Hamburg

Artikkelen fortsetter under bildet!

NEDE MED SKADE: Scott Parker har enda ikke vært på banen denne sesongen. Her fra oppgjøret mot Fulham i november i fjor. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
NEDE MED SKADE: Scott Parker har enda ikke vært på banen denne sesongen. Her fra oppgjøret mot Fulham i november i fjor. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

På toppen av det hele har fjorårets toppscorer Emmanuel Adebayor også hatt en trøblete sesonginnledning, der det først tok unødvendig lang tid før han faktisk ble Spurs-spiller permanent, før også han deretter pådro seg en skade som gjorde at han enda har til gode å starte en Premier League-kamp denne sesongen.

Varierende også blant nyervervelsene
Når så mange spillere forsvinner ut av et etablert lag samtidig sier det seg selv at noen andre må tre inn og gjøre gode prestasjoner. Nyervervelsene André Villas-Boas sikret seg i sommer har vært like varierende som laget har vært ustabilt, og offensivt har verken Gylfi Sigurdsson eller Clint Dempsey klart å spille seg direkte inn i Spurs-supporternes hjerter.

I forsvaret har Jan Vertonghen vist seg å være den klassespilleren man hadde forventet mens Steven Caulker (som forrige sesong var på utlån til Swansea) har tatt nye steg og ble nok en gang belønnet med A-landslagsuttak denne uken.

Les også: Dempsey valgte Tottenham
Les også: Her er Englands tropp mot Sverige

Midtbanespilleren Mousa Dembélé var meget god før en hofteskade han pådro seg i forbindelse med en landskamp for Belgia har holdt også ham utenfor de siste ukene, mens Hugo Lloris helt bakerst kun har fått muligheten én gang i Premier League.

Les også: Er Belgias Premier League-landslag bedre enn Englands?
Les også: Hugo Lloris klar for keeperkampen i Spurs

Dembelespurs
Dembelespurs

Defoe har tatt ansvar
Men der nyervervelsene har variert har en av de gamle traverne virkelig tatt ansvar på topp. For der William Gallas som har steppet inn i midtforsvaret har fått mye tyn, så har en annen gammel kjenning igjen begynt å levere i andre enden av banen.

Jermain Defoe står nemlig med åtte scoringer allerede denne sesongen, og scorer for første gang siden 2009/10 oftere enn annenhver kamp i gjennomsnitt. Den sesongen endte han på hele 24 mål totalt, hvorav 18 kom i ligaen.

Fem av scoringene til nå har kommet i Premier Leeague, så Defoe er godt i rute med tanke på å forbedre fjorårets totalantall på 11 scoringer i ligaen. Som førstevalg vl Defoe nok få en ny mulighet på Etihad Stadium søndag, og akkurat det er nok en arena der Spurs-spissen svært gjerne vil revansjere det som skjedde i vår.

Les også: Dødelige Defoe matchvinner for Spurs

Artikkelen fortsetter under bildet!

Jermain Defoe feirer scoring (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Jermain Defoe feirer scoring (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Øyeblikket da Defoe var centimetere fra å sette inn 3-2 for bortelaget har brent seg inn på netthinnen til alle Tottenham-supportere som et symbol på hvor Premier League-sesongen 2011/2012 fikk sitt vendepunkt. Sekunder senere hadde det lyseblå hjemmelaget fått straffespark, Mario Balotelli blitt matchvinner og alle tre poengene blitt værende igjen i nord.

Les også: Elleville overtidsminutter sikret City seieren

Resten er, som de sier, historie. Spurs-toget stanset, laget havnet utenfor Mesterligaen og Harry Redknapp måtte gå etter sesongslutt. Så gjenstår det å se om det blir like spennende sluttminutter for City-manager Roberto Mancini og årets Spurs-sjef André Villas-Boas denne sesongen.

Se storkampen Manchester City-Tottenham på TV 2 PL HD 1 søndag 11. november klokken 14:30!

DA: Jermain Defoe var millimetere fra å gi Tottenham seieren på Etihad i januar. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
DA: Jermain Defoe var millimetere fra å gi Tottenham seieren på Etihad i januar. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Tror du Tottenham når fjorårets høyder når nøkkelspillerne er tilbake fra skade? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!