SKAL VÆRE I SYRIA: Islamisten Mohyeldeen Mohammad skal oppholde seg i Syria.
SKAL VÆRE I SYRIA: Islamisten Mohyeldeen Mohammad skal oppholde seg i Syria.

Mohyeldeen Mohammad: – De hevder vi er terrorister, ekstremister

Islamisten fra Larvik postet melding på Facebook til norske myndigheter, der han gir uttrykk for at bildenes budskap er det eneste språk Norge forstår.

Torsdag presenterte politiet og PST sin slagplan mot islamistiske miljøer i Norge. Både Oslo-politiet og PST har uttrykt bekymring for gruppen Profetens Ummah, som har gjort seg sterkt bemerket den siste tiden.

Bare noen timer før politiets pressekonferanse i Oslo la den norske islamisten Mohyeldeen Mohammad ut to bilder på sosiale medier, skriver den svenske journalisten Per Gudmundson på bloggen sin.

På et av de to nye bildene poserer Profetens Ummah-medlemmet Mohyeldeen Mohammad sammen med flere våpen og en maskert mann, sittende mellom noen trær et sted i Syria.

– Måtte Allah forene oss i rekkene på slagmarken, skriver islamisten fra Larvik til sine meningsfeller.

På det andre bildet er Mohammad sammen med svenske Ahmad bin Sultan i forbindelse med utdeling av penger innsamlet i Skandinavia til syriske flyktninger i Jordan.

Mener myndighetene sprer løgner

Mohammad har også lagt ut en tekst på arabisk, som et budskap til det han beskriver som norske myndigheters «arroganse og hat». Mohammad gir uttrykk for at bildenes budskap er det eneste språk Norge forstår.

– Dette skrivet er rettet mot norske myndigheter, som har spredt løgner om oss. De hevder vi er terrorister, ekstremister. Derfor har vi blitt nødt til å svare på denne kritikken, og propagandaen, skriver Mohammad under bildet der han poserer med automatvåpen.

Ifølge journalisten Gudmundson har gruppen Profetens Ummah også tilhengere i Sverige. Tv2.no fortalte i fjor at Mohammad har hatt kontakt med radikale muslimer i Sverige, da en svensk person som kaller seg «Abu Salman» skrev at Mohammad reiste til Sverige for å jobbe, og at han angivelig hadde gifteplaner.

LES OGSÅ: Dette får Arfan Bhatti i Nav-stønad

(TV 2/NTB)