Steffen Iversen og Daniel Fredheim Holm (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Steffen Iversen og Daniel Fredheim Holm (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Steffen Iversen legger opp: – En av de store i klubben gjennom tidene

Om en snau måned er Steffen Iversens fotballkarriere over.

18 sesonger etter debuten for Rosenborg er det slutt. Europaligakampen mot Leverkusen 6. desember blir Iversens siste på toppnivå.

På 36-årsdagen lørdag lanseres boka «Steffen. Født til fotball». I siste avsnitt i boka, som er forfattet av Anders Mølster Galaasen heter det:

«Det eneste som er sikkert er at nå er det slutt. Han kan se tilbake på 18 sesonger på seniornivå. Et utall antall mål. Seiere og mesterskap. 36 år i medienes søkelys. Et halvt liv som trollunge og bohem».

Hoftun vil savne Iversen
Iversen vil ikke kommentere dette før søndag, i samråd med Kagge forlag som gir ut boka.

LES: Ny Steffen Iversen-bok: – Kastet klærne foran landslagssjefen på strippeklubb

Rosenborg-miljøet kommer til å savne Iversen.

– Han setter nå punktum for en fantastisk fotballkarriere. Vi kommer til å savne han som spiller, men også for den personen han er. Steffen vil gå inn i historiebøkene som en av legendene i Rosenborg, sier Erik Hoftun til RBK.no.

LES: Dansk U21-sjef på VIFs ønskeliste
LES: Kledde Tom Lund-statuen i Felleskjøpet-frakk

– En av de store i klubben gjennom tidene
Trener Jan Jönsson skjønner at Iversen nå trekker inn årene.

– Vurderingen var at vi hadde mange unge trøndere i laget og ville ha inn hans rutine og gode humør i gruppa. Han startet sesongen veldig godt for oss, men skader og sykdom i sommer har gjort at det har blitt lite spilletid i det siste. Steffen har en helt spesiell fotballforståelse og har en egen evne til å se løsninger før andre. Det er en veldig god spiller som gir seg etter sesongen, sier Jönsson.

Bjørn Hansen skryter spesielt av fotballforståelsen til Litj-Ivers.

– Det er klart det er litt vemodig. Jeg rangerer Steffen som en av de store i klubben gjennom tidene. Ingen i Norge er så god til å gjøre de riktige valgene som Steffen. Ingen er i nærheten, understreker Hansen.