DefoeLloris
DefoeLloris

Hat trick-Defoe reddet Lloris etter tabbe

Tottenhams franske keeper tabbet seg ut, men ble reddet av en Jermain Defoe i storform mot Maribor.

Tottenham-NK Maribor 3-1

Tottenham tok sin første seier i Europaligaen etter 3-1 hjemme mot slovenske NK Maribor torsdag.

Jermain Defoe ble den store helten for André Villas-Boas' mannskap, ettersom han satte inn alle tre målene på White Hart Lane.

Én mann var nok ekstra glad for at Defoe viste seg fra sin beste side i Nord-London, og det var Spurs-keeper Hugo Lloris. Den franske landslagskapteinen fikk nok en gang muligheten i Europaligaen, men hans opptreden i situasjonen som førte til hjemmelagets baklengsmål gjorde nok ikke hans håp om å erstatte Brad Friedel som førstevalg også i Premier League noe større.

Defoe setter inn 2-1 (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Defoe setter inn 2-1 (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Les også: Hugo Lloris klar for keeperkampen i Spurs

Franskmannen fikk et vanskelig tilbakespill fra Kyle Naughton, og i stedet for å klarere forsøkte han å dra bort Maribor-angriper Robert Beric. Det lyktes han ikke med og ble taklet, noe som førte til at det hele ble et svært komisk mål som på det tidspunktet i oppgjøret sørget for uavgjort og 1-1 ved pause.

Da hadde allerede Defoe satt 1-0 i nettet etter et nydelig innlegg fra Gareth Bale, og heldigvis for Lloris og resten av Spurs-gjengen fortsatte den lille spissen målshowet i 2. omgang.

Fire minutter ut i omgangen satte han sitt andre, denne gangen assistert av unggutten Tom Carroll, og tretten minutter før full tid fastsatte han sluttresultatet til 3-1 da han fullførte sitt hat trick etter nok et strålende forarbeid av Bale på venstresiden.

Det smakte nok godt for engelskmannen, som onsdag måtte tåle å bli utelatt da Roy Hodgson plukket England-troppen til oppgjøret mot Sverige.

Les også: Wilshere tilbake for England

Dermed endte det 3-1 på White Hart Lane, og Tottenham har med sine seks poeng heng på ledende Lazio i gruppe J. Italienerne vant torsdag 3-0 over Panathinaikos hjemme på Olympiastadion og topper gruppen med sine åtte poeng.

Adebayor og Defoe (Foto: Matt Dunham/Ap)
Adebayor og Defoe (Foto: Matt Dunham/Ap)