Franske U21-spillere utestengt etter nattklubbesøk

Fem franske U21-spillere i fotball er utestengt fra landslagsfotball i lang tid etter en fuktig tur på byen.

Rennes'  Yann M'Vila (Foto: Michel Euler/Ap)
Rennes' Yann M'Vila (Foto: Michel Euler/Ap)

Byturen skjedde mellom de to omspillkampene mot Norge sist måned. Frankrike vant hjemmekampen 1-0, men tapte 3-5 i Drammen, og Norge tok seg til sluttspillet. Landslagstrener Erick Mombaerts ble sparket etter tapet for Norge i Drammen.

De fem er Rennes-duoen Yann M'vila og Chris Mavinga, Wissam Ben Yedder fra Toulouse, Antoine Griezmann fra Real Sociedad og Mbaye Niang fra Milan.

M'vila er utestengt helt til 30. juni 2014. De fire andre er utestengt fra internasjonale oppdrag til 31. desember 2013. Straffen er ilagt av disiplinærkomiteen i Frankrikes fotballforbund.

Det var avisen L'Equipe som skrev om at spillerne brøt reglene og forlot basen i Le Havre for å slå ut håret i Paris natten mellom 13. og 14, oktober. Returkampen i Drammen ble spilt 16. oktober.

M'vila hadde fått en advarsel tidligere også, fordi han nektet å ta landslagstrener Laurent Blanc i hånden etter å ha blitt byttet ut i en kamp mot Spania i EM-sluttspillet i sommer. For Yann M'vilas del betyr utestengelsen at han ikke kan spille VM-sluttspillet for Frankrike i Brasil i 2014. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2