ståle (Foto: TV 2)
ståle (Foto: TV 2)

Solbakkens Wolves kritisert for ikke å spille britisk nok

En måned uten seier har fått kritikerne til å rasle med sablene.

Ståle Solbakkens Wolverhampton har i løpet av én måned falt ti plasser i Championship. Hverdagen til nordmannen har blitt tøffere, men der har han vært før.

– Det snur fort. Vi var konger bare for et par uker siden. Jeg synes fortsatt det er bra «go» i troppen. Det var lett å få aksept for endringer da vi vant fem av seks kamper. Nå kommer kritikken utenfra blant annet om at vi ikke spiller britisk nok, og vinneren har alltid rett, sier Solbakken til NTB.

Etter 1-2-tap for Hull tirsdag falt Wolves til under midten av tabellen. 16 av 21 mulige poeng er tapt på de sju siste kampene. Solbakken er likevel ikke slått ut.

– Dette er en del av hverdagen, og jeg har jo opplevd det før både i FC København og Köln. Det som gjelder er å finne rette knapper å trykke på.

LES: Solbakken: – Det er tøffe tider
LES: Berg vraket Gamst: – Det var en ren sportslig vurdering

Solbakkens lag skriker etter mål. Helt nede på 18. og 24. plass kommer Wolverhampton inn på toppscorerlisten i ligaen. Sylvan Ebanks-Blake (5) og Bakary Sako (4) har begge et målsnitt på 0,33 per kamp.

Målgarantisten Steven Fletcher ble solgt til Sunderland. Han står med fem Premier League-scoringer på åtte kamper så langt. Björn Bergmann Sigurdarsson har ikke slått til etter kjøpet fra Lillestrøm. (©NTB)